Εύκολες συνταγές: Κοτόπουλο με μανιτάρια και πένες σε σάλτσα κρασιού μουστάρδας!
Μια εύκολη συνταγή που θα τους κάνεις όλους να γλείφουν τα δάχτυλα τους!

chicken-penne-pasta-50701-1

Μια εύκολη συνταγή που θα τους κάνεις όλους να γλείφουν τα δάχτυλα τους!

Τη συνταγή βρήκαμε στο ww.taste.com.au

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μπέικον, κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες
  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. μανιτάρια λευκά, φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (μισός κύβος)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν “αλ τέντε”. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κομματάκια μπέικον για 3 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά το λίπος τους.
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο μέχρι να αφρίσει και ρίχνετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια.
  5. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε το ζωμό κότας. Μόλις κοχλάσει επιστρέφετε στο τηγάνι το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε για 2 λ περίπου. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε 25 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Ρίχνετε στο τηγάνι και τις πένες, ανακατεύετε για 1/2 λ να καλυφθούν από τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με το τραγανό μπέικον και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε το (προαιρετικά) με ζεστό σκορδόψωμο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;