Tinder: Ζωολογικός κήπος βοηθά τους ουρακοτάγκους να βρουν ταίρι!
Το Tinder τελικά μάλλον είναι μια εφαρμογή που δεν λειτουργεί μόνο για το ανθρώπινο είδος!
methode2Ftimes2Fprod2Fweb2Fbin2F267fcef8-e894-11e6-a25d-096a58632842

Πηγή: The Times/Wilhelma Stuttgart/Harald Knit

Το Tinder τελικά μάλλον είναι μια εφαρμογή που δεν λειτουργεί μόνο για το ανθρώπινο είδος!

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν το Tinder σε καθημερινή βάση με σκοπό να βρουν ένα ταίρι. Γιατί να μην κάνουν το ίδιο και τα πιθηκοειδή;

Σύμφωνα με τους Times, η συγκεκριμένη ιδέα ανήκει σε έναν ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας. Οι ερευνητές του πάρκου Apenjeul δημιούργησαν μια εφαρμογή, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για ουρακοτάγκους.

Μέσω αυτής της εφαρμογής, τα θηλυκά βλέπουν φωτογραφίες των αρσενικών σε ενισχυμένες οθόνες υπολογιστών όπου και αν ανταποκριθούν θετικά, οι ερευνητές κανονίζουν το “ραντεβού”.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως η εφαρμογή αυτή θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν περισσότερα πράγματα για τις συναισθηματικές λειτουργίες των πρωτευόντων θηλαστικών αλλά και πως η διαδικασία αυτή θα βελτιστοποιήσει το πρόγραμμα αναπαραγωγής τους.

Αξίζε να σημειωθεί πως η θηλυκιά δεν “δείχνει” ακριβώς το αρσενικό που θέλει, αλλά οι επιστήμονες που παρακολουθούν μέσω ειδικών συστημάτων ελέγχου τις κινήσεις της ίριδας του ματιού της για να καταλάβουν τις προτιμήσεις της.

Όπως αναφέρουν και οι Times, το παραπάνω πρόγραμμα αποτελεί εξέλιξη μιας διαδικασίας “ραντεβού στα τυφλά” που ακολουθούσαν οι Ολλανδοί ερευνητές, μέχρι που κατάλαβαν πως η διαδικασία αυτή δεν πετυχαίνει πάντα. Όπως συμβαίνει και με τα ανθρώπινα “ραντεβού στα τυφλα”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;