Angelika Dusk: Η ανερχόμενη Ελληνίδα μουσικός που ήρθε η ώρα να γνωρίσεις!
Η Angelika Dusk είναι η ανερχόμενη Ελληνίδα τραγουδίστρια που εάν δεν ξέρεις ήδη, ήρθε η ώρα να γνωρίζεις!

unnamed (2)

Η Angelika Dusk είναι η ανερχόμενη Ελληνίδα μουσικός που εάν δεν ξέρεις ήδη, ήρθε η ώρα να γνωρίζεις!

Το Σάββατο παίζει στο SIX D.O.G.S (μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ) και με αφορμή αυτό μίλησε στο neolaia.gr!

Ας πάμε πίσω στις αρχές της καριέρας σου. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την σύνθεση και την ερμηνεία τραγουδιών; Περίπου πόσο χρονών ήσουν;

Θα έλεγα πως άργησα, δεδομένου ότι από τριών χρονών φανταζόμουν τον εαυτό μου τραγουδίστρια. Σπούδασα μουσική στην Αμερική και μετά δούλεψα στην οργάνωση συναυλιών, μέχρι τα 25 που αποφάσισα να τα παρατήσω όλα και να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη σύνθεση και το τραγούδι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ και τώρα δεν το αφήνω με τίποτα!

Ήταν ανέκαθεν το όνειρο σου αυτό ή πέρασες και εσύ κάποια φάση που φανταζόσουν (όπως όλοι μας κάνουμε όταν είμαστε μικροί) τον εαυτό σου κάπου εντελώς διαφορετικά;

Όχι, δε φανταζόμουν κάτι διαφορετικό. Από μικρή αυτό ήταν το όνειρο μου. Απλώς κάπου στην πορεία συνέβαλαν τα “πρέπει” και τα “δεν πρέπει” στην απόφαση μου να έχω μια “κανονική” δουλειά γραφείου. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ασχολούμαι με κάτι άλλο. Αν υποθετικά χρειαζόταν, θα ήθελα να είμαι ψυχολόγος.

 

Όταν συνθέτεις μουσική, ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου; Φυσικά, δεν θα είναι η ίδια κάθε φορά αλλά γενικότερα εμπνέεσαι από καταστάσεις, εμπειρίες, συναισθήματα; Τι μας ξεφεύγει;

Η μεγαλύτερη έμπνευση είναι τα συναισθήματα μου και οι σχέσεις μου με τους άλλους. Στο καινούριο μου single Scream για παράδειγμα, ήθελα να ουρλιάξω από θυμό, ηδονή, αγανάκτηση, έρωτα, όλα μαζί! Συχνά είναι και κάτι που θα μου πει κάποιος άλλος, όπως το ότι έχω πάντα θλίψη στα μάτια μου και έτσι έγραψα ένα τραγούδι που λέγεται “sadness in my eyes”. Αλλά έμπνευση παίρνω και από βιβλία που διαβάζω, από την ποίηση, από τη φύση.

Ποια ήταν η πρώτη σου live εμφάνιση; Την θυμάσαι; Πως είχες νιώσει τότε;

Από τα 15 μου είχα μια μπάντα με φίλους και παίζαμε διασκευές σε μικρά μπαράκια. Η πιο έντονη ανάμνηση είναι η πρώτη φορά που τραγούδησα μια άρια από όπερα στο πανεπιστήμιο.

Είχαμε ρεσιτάλ στο τέλος της χρονιάς που ταυτόχρονα ήταν και η εξέταση για το μάθημα. Σηκώθηκα μπροστά σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο να τραγουδήσω Mozart.

Μόλις ξεκίνησα τα πόδια μου έτρεμαν τόσο πολύ που σκέφτηκα από μέσα μου “σύνελθε γιατί θα πέσεις φαρδιά πλατιά στο πάτωμα”. Έκανα βήματα περπατώντας προς μια κατεύθυνση υποδυόμενη το ρόλο και μετά από λίγο ήμουν μια χαρά και το απόλαυσα πάρα πολύ.

Επίσης πολύ έντονη εμπειρία ήταν την μια από τις 3 φορές που άνοιξα τη συναυλία της Kovacs.

Ηταν στο BOTANIKOS Live Stage στην Αθηνα και ο χωρος ηταν γεματος με 3.500 χιλιαδες ατομα.  Όταν τους ειδα από τα παρασκηνια εκανα πλακα στους μουσικους μου ότι φευγω και δε βγαινω να τραγουδησω. Αλλα μολις βγηκα στη σκηνη ενιωσα μαγικα, παρολο που ειχα τρακ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος μουσικής; Είναι αυτό με το οποίο ασχολείσαι ή τα γούστα σου επεκτείνονται και σε κάτι εντελώς διαφορετικό;

Αν μπει κανείς στα playlists μου στο Spotify μάλλον θα πάθει κατάθλιψη. Τα περισσότερα τραγούδια είναι μελαγχολικά και dark.

Ακούω πολύ . Florence and the Machine, Editors, War on Drugs, Paper Kites. Φυσικα περναω φασεις και ακουω blues, heavy metal, jazz, ελληνικα. Αλλα δε μπορω να πω ότι ειμαι οπαδος της χαρουμενης ποπ!

Ποιο είναι το ιδανικό σου σενάριο για το μέλλον; Που θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου;

Αυτό τον καιρό εστιάζω στο δεύτερο άλμπουμ μου. Εχουν ηδη κυκλοφορησει δυο singles , to Scream kai to Drown Out the Light.

Κανω συναυλιες στην Ελλαδα και κοιταω να προωθησω τη μουσικη μου και στο εξωτερικο. Ιδανικα θα ηθελα να αρεσει η μουσικη μου σε πολύ κοσμο και να γεμιζω μεγαλους συναυλιακους χωρους, αλλα έχω υπομονή και πιστεύω σ’αυτό που λένε πως …«αγαλι αγαλι γινεται η αγουριδα μελι!» Τωρα σαν απιαστο ονειρο, ε μαλλον να ανοιγα τις συναυλιες της Bjork η να επαιζα στο Glastonbury!

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάποια από τις επιλογές που έχεις κάνει μέχρι σήμερα στην καριέρα σου, ποια θα ήταν αυτή;

Θα έγραφα όλο τον κόσμο στα παλιά μου τα παπούτσια και θα γινόμουν συνθέτης & τραγουδίστρια από τα 18!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1