Πώς γίνεται κανείς διάσημος στο Youtube; Οι ειδικοί απαντούν!
Πολλοί προσπαθούν, λίγοι το πετυχαίνουν τελικά να αναδυθούν από το πλήθος!

Youtube

Πολλοί προσπαθούν, λίγοι το πετυχαίνουν τελικά να αναδυθούν από το πλήθος!

Οι επιστήμονες στην Βαμβέργη αναφέρουν πως για να πετύχει κανείς στον κόσμο του Youtube δεν αρκεί απλά να έχει ένα βίντεο με καλό περιεχόμενο και σκηνοθεσία.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, για να πετύχει κανείς σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο πρέπει να σκεφτεί εκτός του κουτιού, να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, για να χτίσει κανείς την καριέρα του στο Youtube είναι ένα καλό δίκτυο γνωριμιών.

Δικτύωση

Όσο ωραίο και αν είναι ένα βίντεο, δεν έχει καμία αξία αν δεν το βλέπει κανένας.

«Η επιτυχία στο YouTube εξαρτάται από το περιεχόμενο αλλά και από το πόσο καλά δικτυωμένος είναι κανείς και με ποιον», λέει ο Κάι Φίσμαν, καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της βαυαρικής Βαμβέργης, που προσφέρει θερινά εργαστήρια για νεαρά άτομα με αντικείμενο «Πώς θα γίνετε ροκ σταρ στο YouTube».

“Εάν έχεις δυο follower, αλλά αυτοί είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Γκέιτς, που θα παροτρύνουν και άλλους να σε δουν, τότε αυτό αρκεί” προσθέτει.

Το YouTube έχει αμέτρητους χρήστες. Συγκεκριμένα, πάνω από ένα δισεκατομμύριο.

Σύμφωνα με τον Νίκολα Ντόρινγκ, ειδικό σε ζητήματα ΜΜΕ από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ίλμεναου, είναι ελάχιστοι οι νέοι που θα καταφέρουν να πετύχουν μέσω Youtube και να ασχοληθούν με αυτό επαγγελματικά.

Τα νεαρά άτομα, αναφέρει, ξεκινούν την προσπάθεια με μεγάλες φιλοδοξίες και τελικά καταλήγουν να απογοητεύονται.

Το YouTube έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες που κάθε μέρα ακούνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ώρες μουσικής, κάνοντας δισεκατομμύρια «κλικ» σε βίντεο.

Αυτή η τεράστια αγορά δημιουργεί πολλούς σταρ.

Σκέψου απλά πόσοι άνθρωποι έχουν γίνει διάσημοι μέσω του συγκεκριμένου μέσου (π.χ. Justin Bieber, κτλ).

Youtube

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Αυτό που κάθε επίδοξος vlogger πρέπει να προσέξει είναι να έχει μια καλή κάμερα, να έχει καλό φωτισμό και η ποιότητα του βίντεο να είναι HD. Έπειτα, θα πρέπει να κάνει επαγγελματικό μονταζ.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν αρκούν. Το βασικότερο κομμάτι της προσπάθειας του είναι η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει για να γνωριστεί με άλλους “σημαντικούς” χρήστες.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι μεγάλες επιχειρήσεις εξετάζουν πάντα πολύ προσεκτικά ποια κανάλια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να πετύχει η στρατηγική μάρκετινγκ.

Η ανάλυση δεδομένων καθώς και επιστημονικές μέθοδοι δίνουν πλέον τη δυνατότητα σχετικά ασφαλών προβλέψεων αναφορικά με το ερώτημα ποιο θέμα θα απασχολήσει σε λίγες εβδομάδες το YouTube και ποιοι θα είναι οι διασημότητες που θα μας έρθουν στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;