Τα 7 σημεία της Νέας Δημοκρατίας για τα Πανεπιστήμια!
Τις "επτά" ενδεικτικές κατευθύνσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τα Πανεπιστήμια , παρουσίασε η Τομεάρχης παιδείας του κόμματος Νίκη Κεραμέως,

panepistimio

Τις “επτά” ενδεικτικές κατευθύνσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τα Πανεπιστήμια , παρουσίασε η Τομεάρχης παιδείας του κόμματος Νίκη Κεραμέως,  στη Σύνοδο Πρυτάνεων, στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Ουσιαστική ενίσχυση της αυτονομίας και αυτοδιοίκησης των Ιδρυμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση έμφαση θα δοθεί στην άμεση έκδοση από τα ιδρύματα των οργανισμών και εσωτερικών κανονισμών των Α.Ε.Ι.

2) Αποκατάσταση της λειτουργίας των Συμβουλίων Ιδρύματος ως απαραίτητο βήμα για να υπάρχει περισσότερη λογοδοσία και εσωτερική εποπτεία της ασκούμενης διοίκησης. Και βεβαίως γνωρίζουμε ότι έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των συμβουλίων αυτών, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην επαναλειτουργία τους.

3) Μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία. Στην ίδια κατεύθυνση, θα δοθούν κίνητρα για τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και νεοφυών επιχειρήσεων, την εφαρμοσμένη έρευνα και τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα.

4) Κίνητρα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων και των συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού. Έμφαση στη δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων.

5) Δημιουργία νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας με κίνητρα για δημιουργία clusters και επίτευξη οικονομίας κλίμακας στις υποδομές. Λέμε ναι στο συγκερασμό δυνάμεων, αλλά με διακριτούς ρόλους, σεβασμό στο αυτοδιοίκητο και σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

6) Διαρκής τακτική αξιόλογηση των προγραμμάτων σπουδών, των διδασκόντων και των ιδρυμάτων, καθώς και πιστοποίηση από μια ισχυρή Ανεξάρτητη Αρχή.

7) Καλύτερη αξιοποίηση, αλλά και διεύρυνση, των χρημοτοδοτικών εργαλείων για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων. Γιατί, για παράδειγμα, να μην δρομολογήσουμε και συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα των υποδομών, όπως για την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών που είναι απαραίτητες σε πολλά ιδρύματα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;