«Μαρία Στιούαρτ» του Φρήντριχ Σίλλερ στο Διάχρονο Θέατρο!
Μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ και που γέννησε η πένα του Σίλλερ. Πρόκειται για την πιο γνωστή πολιτική τραγωδία του συγγραφέα.

Μαίρη Βιδάλη, Λουκία Παπαδάκη2

Παραστάσεις 2017: Μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ και που γέννησε η πένα του Σίλλερ. Πρόκειται για την πιο γνωστή πολιτική τραγωδία του συγγραφέα.

Γυναικεία ψυχή και Εξουσία

Το σημαντικό κλασικό κείμενο του Φρήντριχ Σίλλερ «Μαρία Στιούαρτ» -έργο που γράφτηκε το 1800, πέντε χρόνια πριν από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού δραματικού συγγραφέα και ποιητή- θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και στην συνέχεια κάθε Σάββατο στις 9:00 μμ. και Κυριακή στις 7:30μ.μ. μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων στο «Διάχρονο Θέατρο».

Μαίρη Βιδάλη, Λουκία Παπαδάκη3

Η «Μαρία Στιούαρτ» είναι η ιστορία της σύγκρουσης της Ελισάβετ της Αγγλίας με τη Μαρία της Σκωτίας. Δύο γυναίκες, η μία με εξουσία, η άλλη αιχμάλωτη και με την ανάμνηση της εξουσίας, σε μια σφοδρή αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με τον Τάσο Λιγνάδη «…Η Μαρία Στιούαρτ είναι ένα έργο για δύο πρόσωπα που φιλοδοξούν να συνοψίσουν τις αντινομίες της γυναικείας ψυχής μέσα από ένα ιστορικό επεισόδιο […] Ο Σίλλερ δραματοποιεί μια αδυσώπητη ερωτική αντιζηλία δύο βασιλισσών, βυθομετρώντας τη γυναικεία ψυχή και διεκδικώντας με το ήθος και τη διάνοια του εν λόγω έργου την επικράτεια της τραγωδίας».

Μαίρη Βιδάλη, Λουκία Παπαδάκη4

Το έργο παρουσιάζεται από 12μελή θίασο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, με τη Μαίρη Βιδάλη στο ρόλο της Μαρίας Στιούαρτ και την Λουκία Παπαδάκη στο ρόλο της Ελισάβετ. Η μουσική είναι του Γιώργου Βούκανου, τα σκηνικά – κοστούμια του Χάρη Σεπεντζή, οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή.

Μαίρη Βιδάλη, Λουκία Παπαδάκη

Ταυτότητα της παράστασης

«Μαρία Στιούαρτ»
Του Φρήντριχ Σίλλερ
Μετάφραση – Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κυριακού
Μουσική Γιώργος Βούκανος
Σκηνικά – Κοστούμια Χάρης Σεπεντζής
Φωτισμοί Γιώργος Δανεσής
Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη (Μαρία Στιούαρτ), Λουκία Παπαδάκη (Ελισάβετ)
Συμπρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Στέλιος Γεράνης, Νίκος Γιάννακας, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Λαμπρινή Λίβα, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Βύρων Σεραϊδάρης, Τίμος Τζάννες, Κώστας Τσιομίδης και Νίκος Χαλδαιάκης.
Παραγωγή: Διάχρονο Θέατρο – Μαίρης Βιδάλη
Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: 15, 10, 5 €
Διάχρονο Θέατρο
Πυθέου 50 – 52, Νέος Κόσμος, μετρό: Άγιος Ιωάννης έξοδος Κασομούλη τηλ: 210-7233.229

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;