4 συνταγές για ριζότο που αξίζει να δοκιμάσεις!
Πώς μπορείς να φτιάξεις το τέλειο ριζότο χωρίς να ταλαιπωρηθείς και να χάσεις πολύτιμο χρόνο!

dsc_4169

Πώς μπορείς να φτιάξεις το τέλειο ριζότο χωρίς να ταλαιπωρηθείς και να χάσεις πολύτιμο χρόνο!

Πολλοί προσπάθησαν, λίγοι τα κατάφεραν να φτιάξουν το τέλειο ριζότο. Η αλήθεια είναι πως όλα εξαρτώνται από την όρεξη του μάγειρα αλλά και την συνταγή που χρησιμοποιεί.

Μπορεί εσύ να έχεις βάλει όλη σου την διάθεση για να φτιάξεις ένα καλό ριζότο στο παρελθόν και τελικά να βγήκε μια καταστροφή ολικής.

Το μυστικό σε αυτήν την περίπτωση βρίσκεται στην συνταγή, διάλεξε ποια σου αρέσει και ακολούθησε την βήμα-βήμα. Θα δεις πως δεν θα απογοητευτείς!

four-cheese-risotto

Ριζότο με 4 τυριά (γρήγορη συνταγή)

Υλικά

1 έτοιμη συσκευασία ριζότο “4 τυριά”
750 ml κρύο νερό
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
προαιρετικά (για πιο έντονη γεύση) :
1-2 κ.σ. τριμμένο τυρί
1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο (βραστά λαχανικά, μπέικον, μανιτάρια τηγανισμένα, λιαστές ντομάτες μαλακωμένες σε ζεστό νερό, πιπεριές σχεδόν οτιδήποτε)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα

Οδηγίες

Σήμερα θα φτιάξεις ένα κλασσικό risotto, με 4 τυριά, με ένα πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Θα χρειατείς μία από τις έτοιμες συσκευασίες για ριζότο, αυτή με τα “4 τυριά”.

Αδειάζεις το περιεχόμενο μίας συσκευασίας σε 750 ml κρύο νερό.

Ανακατεύεις καλά να διαλυθεί εντελώς στο νερό.

Προσθέτεις μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανάβεις το μάτι και το φέρνεις σε βρασμό.

Προσθέτεις πιπέρι (όσο θέλεις) και μόλις πάρει βράση, μόλις δηλαδή δεις να αρχίζει να ταράσσεται η επιφάνειά του, χαμηλώνεις την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζεις, χωρίς καπάκι, για 14 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείς αν θέλεις να “ενισχύσεις” το πιάτο, προσθέτοντας πράγματα που έχεις σπίτι. Για παράδειγμα, λίγο βραστό μπρόκολο,ή κομμάτια μπέικον, λουκάνικου, κτλ.

Δεν είναι αναγκαστικό αλλά μπορείς όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ριζότο, και αφού αποσύρεις τη κατσαρόλα από το μάτι, να προσθέσεις μία μικρή κουταλιά βούτυρο,
αλλά και μία επιπλέον ποσότητα τριμμένου τυριού, και να ανακατέψετε καλά.

Σερβίρεις το ριζότο ζεστό και κρεμώδες.

Smoked-Salmon-Risotto-Seared-Salmon-Arugula-018-e1287121238422

Ριζότο με σολωμό

Υλικά

400 gr. ρύζι carnaroli
250 γρ. σολομό καπνιστό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού brandy ή vodka
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιντζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο

Οδηγίες

Ετοίμασε κατ’ αρχάς το ζωμό λαχανικών, είτε βράζοντας 1 κρεμμύδι, ένα καρότο, 1 φύλλο δάφνης, 1 πιπεριά πράσινη, 1 κομμάτι σέλερι, είτε χρησιμοποιώντας έναν έτοιμο κύβο.

Τώρα κόψε τον καπνιστό σολωμό σε λωρίδες με το ψαλίδι της κουζίνας και άφησε τον στην άκρη.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει.

Πρόσθεσε το ρύζι, χωρίς να ανεβάσεις τη θερμοκρασία της κουζίνας σας και σσώατε καλά ανακατεύοντας συνεχώς.

Τώρα πρόσθεσε το brandy ή τη vodka και άφησε το να εξατμιστεί το αλκοόλ, χωρίς να σταματήσεις να ανακατεύεις το ρύζι.

Συνέχισε προσθέτοντας 1 κουτάλα της σούπας ζωμό λαχανικών και συνέχισε το ανακάτεμα.

Ρίξε στο ριζότο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πρόσθεσε κι άλλο ζωμό, πάντα ανακατεύοντας καλά.

Συνέχισε την ίδια διαδικασία, μέχρις ότου διαπιστώσεις ότι το ρύζι έχει βράσει (υπολόγισε 15 με 18 λεπτά).

Τελειώνοντας, ρίξε στο ριζότο τον καπνιστό σολωμό, ανακάτεψε καλά και άσε το ριζότο σας να ξεκουραστεί για ένα 5λεπτο.

Σέρβιρε το ριζότο πασπαλισμένο με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο!

6082197994_4ea2f5bd3e_b

Ριζότο με γαρίδες

Υλικά

400-500γρ γαρίδες καθαρισμένες
250γρ ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι (αν δε βρείτε δοκιμάστε με καρολίνα)
2 φρέσκους ζωμούς κότας ή 2 κυβάκια
1,1 lt νερό
1 μέτριο κρεμμύδι (80-100γρ) λευκό κατά προτίμηση, ψιλοκομμένο
60ml (1/4 φλυτζ.) ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί (125ml)
1-2 φρέσκιες ντομάτες (300γρ) κομμένες σε κυβάκια
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
5-6 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη (περίπου 50-60γρ)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βάλε το νερό και τους ζωμούς από το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το άφησε το να πάρει βράση. Πρόσθεσε τις γαρίδες και άσε τις να βράσουν για 10-12 λεπτά μαζί με το ζωμό, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Αφαίρεσε τες για τη συνέχεια της συνταγής.

Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι. Μόλις το κρεμμύδι γίνει ελαφρά διάφανο (σε λιγότερο από 1 λεπτό), ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε για 1 λεπτό ακόμα για να καβουρδιστεί.

Σβήσε με το κρασί και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη ίσια κουτάλα, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.

Μόλις απορροφηθεί το κρασί ξεκίνα να ρίχνεις λίγο λίγο το ζωμό, σε δόσεις της μισής κούπας περίπου, και ανακάτευε συχνά για να τον απορροφά το ρύζι. Μην ρίξεις την επόμενη δόση αν δεν απορροφηθεί η προηγούμενη! Επίσης πρόσεχε μην αφήσεις το ρύζι για ώρα χωρίς ανακάτεμα γιατί θα κολλήσει στον πάτο.

Μόλις έχει σχεδόν γίνει, δηλαδή έχεις ρίξει περίπου όλο το ζωμό και δοκιμάζοντας το ρύζι είναι ελαφρά al dente, ρίχνεις τη ντομάτα και ανακατεύεις. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτεις και τις γαρίδες που είχαμε βράσει, και συνεχίζεις το ανακάτεμα.

Το ριζότο είναι έτοιμο μόλις έχει γίνει αρκετά μαλακό αλλά ακόμα κολλάει ελαφρώς στο δόντι σαν μαστίχα, που είναι και το αποτέλεσμα που θέλεις.

Ρίχνεις το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά για να γίνει κρεμώδες, και σερβίρεις σε ρηχό πιάτο.

3363826884_0739797637_b

Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά

6 κουτ της σούπας βούτυρο
4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 lb. wild mushrooms, cut in half if large pieces
6 λεπτές φέτες προσούτο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
5 με 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
3 κουτ, της σούπας φύλα από θυμάρι
1 1/2 κουτ της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Ζέστανε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μικρό τηγάνι, βάλε 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο και σόταρε το προσούτο με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 7-10 λεπτά περίπου

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζέστανε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Περίπου 7 λεπτά

Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά

Βάλε ένα φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί

Συνέχισε να προσθέτεις από το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει αλντέντε. 15 με 20 λεπτά

Πρόσθεσε το σοταρισμένο προσούτο, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και ανακάτεψε για 5 λεπτά ακόμα

Συμπλήρωσε με ένα φλιτζάνι ζωμό, παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε ώσπου να λιώσει το βούτυρο

Σέρβιρε με επιπλέον παρμεζάνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1