Πώς δημιουργείται το δακτυλικό αποτύπωμα μας; Δες το βίντεο και μάθε σε 1 λεπτό!
Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι ακριβώς συμβαίνει με το δακτυλικό αποτύπωμα μας. Αυτό το βίντεο θα σου δείξει ακριβώς!

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι ακριβώς συμβαίνει με το δακτυλικό αποτύπωμα μας. Αυτό το βίντεο θα σου δείξει ακριβώς!

Η διαδικασία μάλλον θα σε εκπλήξει αφού σίγουρα δε θα περίμενες να δημιουργείται κάπως έτσι…

Το δάκτυλο του κάθε ανθρώπου έχει μοναδικό ανάγλυφο σχήμα στην επιφάνεια του που βρίσκεται αντίθετα από το νύχι και καθώς χρησιμοποιείται για να πιάνει πράγματα αφήνει μοναδικά λιπαρά σημάδια (αποτυπώματα) στα αντικείμενα τα οποία χειρίζεται. Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι τόσο μοναδικά που χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία από την εγκληματολογία.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του καθενός λαμβάνονται για όλους τους ενήλικους ανθρώπους από τις αστυνομικές αρχές κάθε χώρας. Το κάθε δάκτυλο βαπτίζεται επιφανειακά σε σκούρο μελάνι και μετά αφήνεται το αποτύπωμά του σε χαρτί. Για όσους έχουν ποινικό μητρώο κρατείται ειδικό ευρετήριο για ταχείες συσχετίσεις με αξιόποινα συμβάντα.

ε κάθε οργανισμό που αναπαράγεται από φύλα και όχι από τον ίδιο του τον εαυτό, το DNA είναι διαφορετικό (εκτός από τα ομοζυγωτά δίδυμα αδέλφια). Οποιοδήποτε σημάδι παραμένει σε κάποιο σημείο και περιέχει DNA θεωρείται αποτύπωμα και επίσης χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό στοιχείο, εγκληματολογικά. Αποτυπώματα DNA αφήνουν τα υγρά του οργανισμού όπως το σάλιο ή το σπέρμα, τα επιθήλια κύτταρα του δέρματος, οι τρίχες κλπ.

Οι αρχές δεν κρατούν επίσημα αρχεία για το DNA των πολιτών. Οι περισσότεροι άνθρωποι βέβαια έχουν κάνει αιματολογικές εξετάσεις και μπορεί να γίνει ταυτοποίηση DNA αν χρειαστεί από τα ιατρικά αυτά αρχεία, όταν έχουν αλλοιωθεί σε σημαντικό βαθμό άλλα στοιχεία ταυτοποίησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;