Υποφέρεις από γρίπη; Απόφυγε αυτές τις 7 τροφές!
Οι τροφές που μπορούν να σε "κάνουν" καλά όταν πάσχεις από γρίπη είναι συγκεκριμένες και όχι πάντα αυτές που φαντάζεσαι!

 Friends-Season-6-Episode-13-48-bc1e

Οι τροφές που μπορούν να σε “κάνουν” καλά όταν πάσχεις από γρίπη είναι συγκεκριμένες και όχι πάντα αυτές που φαντάζεσαι!

Η διατροφή όσο πάσχει κανείς από γρίπη είναι δίκοπο μαχαίρι, άλλες τροφές μπορούν να σε βοηθήσουν ιδιαίτερα, ενώ άλλες να σε κάνουν να νιώσεις πολύ χειρότερα!

Οι παρακάτω τροφές ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία:

Χυμός πορτοκάλι

Το κιτρικό οξύ των πορτοκαλιών ερεθίζουν τον λαιμό, πράγμα που δεν είναι καλή ιδέα αν έχεις πονόλαιμο.

Καφές

Ο καφές είναι καλό να αποφεύγεται όταν είναι κανείς άρρωστος γενικότερα, και ειδικότερα αν έχει θέμα στο στομάχι. Η καφεΐνη που περιέχει έχει διουρητικές δυνατότητες, πράγμα που μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό σου. Ο οργανισμός που αντιμετωπίζει μια ίωση πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένος.

Γλυκά

Όπως και ο καφές, τα γλυκά πρέπει να αποφεύγονται όταν κανείς έχει το στομάχι του. Η ζάχαρη καταστέλλει προσωρινά την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να καταπολεμήσουν τα βακτήρια. Η ζάχαρη προκαλεί επιπλέον και διάρροια.

Πικάντικα

Η καψαϊκίνη που έχουν πολλές καυτερές σάλτσες και πιπεριές μπορεί να ερεθίσουν τις ρινικές οδούς και να προκαλέσουν καταρροή.

tumblr_lqaouu1dKP1qeeqito1_500

Σκληρές τροφές

Οι τραγανές και σκληρές τροφές, όπως τα κρακεράκια ή η κόρα του ψωμιού, ερεθίζουν τον λαιμό σου, πράγμα που μπορεί να επιβραδύνει την επούλωση του.

Αλκοόλ

Έχει την ίδια επίδραση με τον καφέ στον διουρητικό τομέα ενώ μπορεί να προκαλέσει, επίσης, διάρροια.

Λιπαρά

Οι λιπαρές τροφές απαιτούν αρκετό χρόνο για να χωνευτούν πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ναυτία και κατ’ επέκταση παλινδρόμηση οξέος. Στο μεταξύ, προκαλούν και μυϊκούς σπασμούς στο έντερο, “φέρνοντας” διάρροια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
39'
1 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
39'
1 - 0
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;