Ο κύκλος της ζωής
Η ζωή ξεκινάει όταν απομακρυνόμαστε από την οικογένεια και μπαίνουμε στην κοινωνία. Με το που ξεκινάμε να απομακρυνόμαστε από το δίπολο σπίτι-σχολείο σχολείο-σπίτι

20274047889_b923580bc8_b

To άρθρο είναι του αναγνώστη μας Ρωμανού Αλβέρτη

Η ζωή ξεκινάει όταν απομακρυνόμαστε από την οικογένεια και μπαίνουμε στην κοινωνία. Με το που ξεκινάμε να απομακρυνόμαστε από το δίπολο σπίτι-σχολείο σχολείο-σπίτι. Εκεί περίπου στο λύκειο που ξεκινάμε να βλέπουμε τι θα κάνουμε όταν θα πάμε να σπουδάσουμε και πώς θα «μπούμε» στην κοινωνία. Τότε αρχίζουμε να «φιλοσοφούμε» τη ζωή γενικά και να ψάχνουμε προορισμό και στόχο. Μπαίνουμε δυνατά και γρήγορα και τρέχουμε τη ζωή μας στα νιάτα μας και εισερχόμαστε στην κοινωνία, «κοινωνικοποιούμαστε».
Και τότε ξεκινάμε να σκεφτόμαστε, ερχόμαστε από τη «μητέρα φύση» και ασχολούμαστε περισσότερο με τον πλανήτη Γη. Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πώς και γιατί, έχουμε φτάσει τη φιλοσοφία της ζωής μας ένα βήμα παρακάτω έχοντας όμως τις απαραίτητες βάσεις. Μετά σκεφτόμαστε να ψαχτούμε ακόμα περισσότερο με την «φύση» και την «επιρροή» μας σε αυτήν. Έπειτα έρχεται η κρίσιμη στροφή στην ζωή μας, εκεί που αρχίζουμε να βλέπουμε τον θάνατο, μακριά μεν αλλά θα έρθει και προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα για τον «άνθρωπο» και το πώς θα βρούμε το «φάρμακο» να ζήσουμε για πάντα.
Αναζητώντας αυτά και ενώ έχουμε προβληματιστεί αρκετά έρχεται η επόμενη στροφή στη ζωή μας που η φιλοσοφία μας περνάει κάνοντας «αναδρομή» αλλά και σκεπτόμενοι πώς θα αφήσουμε κάποιο έργο πίσω μας, πώς θα το «καταγράψουμε» και πώς θα «φιλοσοφήσουμε» για τους νέους και τότε ή συνεχίζουμε ευθεία και προσπαθούμε να καλυτερέψουμε τη ζωή των επόμενων με ένα «σπίτι» ή μια ζωτικής σημασίας «καινοτομία» ή παίρνουμε την τελευταία μας στροφή.
Αυτή που στρεφόμαστε σε μια άλλη δύναμη, πιο δυνατή, είτε από φόβο προς το άγνωστο είτε έπειτα από μακροχρόνια ωρίμανση με τον εαυτό μας, με σοφία πλέον καταλήγουμε στο «Δημιουργό» ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μας, αυτή της «εξόδου» από τη ζωή και αυτό που βλέπαμε να έρχεται στην πρώτη μας στροφή. Το θάνατο.
Κάπως έτσι δεν είναι η ζωή μας, όπως είναι διαμορφωμένη και η πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα; Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο της Ούλωφ Πάλμε εισερχόμαστε στη ζωή. Αν δούμε όλες τις λέξεις με «…» είναι η σειρά που συναντάμε τα τμήματα. Πρώτα το Μ.Ι.Θ.Ε. όπου λαμβάνουμε γνώση για φιλοσοφία, μετά η πληροφορική που μας κοινωνικοποιεί και μας εντάσσει στον κόσμο, έπειτα η γεωλογία που μας στρέφει στη μητέρα Γη για αναζήτηση, το φυσικοχημικό και μετά η πρώτη στροφή που προσπαθούμε να κερδίσουμε τον θάνατο, με τα τμήματα της Βιολογίας και της Φαρμακευτικής. Έπειτα η Φιλοσοφική που μας βάζει με το Ιστορικό και τη Φιλολογία να αφήσουμε κάτι στους επόμενους σωστά διατυπωμένο για να μην γίνουν τα ίδια λάθη.
Και τότε η πρώτη έξοδος αυτή του Ζωγράφου που μας οδηγεί στην Πολυτεχνειούπολη για να δημιουργήσουμε για τους επόμενους ή η τελευταία στροφή που μας οδηγεί στην τελευταία πράξη του έργου. Τη Θεολογία που στρεφόμαστε από φόβο για το θάνατο είτε από απλή αναζήτηση είτε από σοφία είτε για παρηγοριά είτε γιατί δεν έχουμε βρει πουθενά αλλού αυτό που ψάχνουμε, το σκοπό μας. Και τέλος η έξοδος περνώντας μέσα από το τούνελ η έξοδος της Καισαριανής κατευθείαν στο νεκροταφείο. Μακάβριο αλλά αληθινό! Άραγε έτσι σκεφτόταν ο αρχιτέκτονας της Πανεπιστημιούπολης;;;
Για τους φίλους της Ιατρικής και της Νομικής που δεν είναι στην Πανεπιστημιούπολη πολύ εύκολα θα πούμε ότι κάποιος πρέπει να φροντίσει να κάνεις σωστά τον κύκλο και να μη κλέψεις παραβαίνοντας τους κανόνες της ζωής ενώ κάποιος άλλος θα πρέπει να σε βοηθήσει να μην εγκαταλείψεις νωρίτερα αλλά να φτάσεις μέχρι την έξοδο…

Υ.Γ. Στο συμφοιτητή μου Ιωάννη που μου έδωσε το ερέθισμα, ευχαριστώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;