4 τροφές που μπορείς να καταναλώσεις πριν τον βραδινό ύπνο!
Η ποιότητα του βραδινού ύπνου εξαρτάται ιδιαίτερα από τις τροφές που θα καταναλώσεις πριν ξαπλώσεις! Άλλες μπορούν να σου χαλάσουν το βράδυ, ενώ άλλες να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. Ποιες είναι οι δεύτερες;

07well_fridge-blogSpan

Η ποιότητα του βραδινού ύπνου εξαρτάται ιδιαίτερα από τις τροφές που θα καταναλώσεις πριν ξαπλώσεις! Άλλες μπορούν να σου χαλάσουν το βράδυ, ενώ άλλες να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. Ποιες είναι οι δεύτερες;

Καταρχάς, αξίζει να ξεκαθαριστεί πως οι τροφές που θα καταναλώσεις το βράδυ πριν κοιμηθείς θα είναι σε μορφή σνακ. Δεν θα κατεβάσεις αλόγιστες ποσότητες γιατί αυτό θα μειώσει πολύ την ποιότητα του ύπνου σου.

Η καλή διατροφή πριν τον ύπνο, για να εξασφαλίσει πριν την υψηλή ποιότητα του, πρέπει να συνοδεύεται από μερικές ακόμη προϋποθέσεις όπως οι επαρκείς ώρες ύπνου, η αποφυγή του καφέ, κτλ.

Για να δούμε, όμως, ποιες είναι οι τροφές που μπορείς να καταναλώσεις πριν “την πέσεις”!

Φρούτο

Ορισμένα φρούτα, όπως μια μπανάνα, είναι αρκετά καλές επιλογές πριν τον βραδινό ύπνο. Οι μπανάνες συγκεκριμένα περιέχουν τρυπτοφάνη, κάλιο και μαγνήσιο, συστατικά που δρουν ως φυσικά μυοχαλαρωτικά.

Γιαούρτι

Το ασβέστιο συνδέεται στενά με τον ύπνο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε πάνω στο ζήτημα αυτό έδειξε πως στην φάση που ο οργανισμός σου βρίσκεται σε βαθύ ύπνο (REM), τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό σου.
Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πως οι διαταραχές του ύπνου συχνά συνδέονται με την ανεπάρκεια ασβεστίου.

bowl-of-rice

Ρύζι

Το ρύζι βρίσκεται σε υψηλή θέση στον γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα το μεταβολίζει αργά, απελευθερώνοντας γλυκόζη σταδιακά στην ροή του αίματος.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2007 και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε πως η κατανάλωση ρυζιού 4 ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να μειώσει στο ήμισυ τον χρόνο που μας παίρνει να αποκοιμηθούμε.

Οι συγγραφείς της έρευνας αναφέρουν πως τα γεύματα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν την απελευθέρωση της τρυπτοφάνης που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Κράκερς

Προτίμησε να καταναλώσεις κράκερς ολικής αλέσεως, ιδανικά παρασκευασμένα με σπόρους, υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, αν αποφασίσεις πως αυτά θέλεις να καταναλώσεις ως το βραδινό σνακ σου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;