Πόσες ώρες άσκηση χρειάζεται ο οργανισμός σου την εβδομάδα;
Μήπως είσαι από αυτούς που "προσπερνούν" τη γυμναστική γιατί αισθάνονται κουρασμένοι; Δες πως επηρεάζει αυτό την υγεία σου!

tumblr_mvhmrnOui21qmvzdjo6_1280

Μήπως είσαι από αυτούς που “προσπερνούν” τη γυμναστική γιατί αισθάνονται κουρασμένοι; Δες πως επηρεάζει αυτό την υγεία σου!

Η γυμναστική, ως γνωστόν, χαρίζει στο σώμα μας κάτι περισσότερο από ευεξία και μια ωραία σιλουέτα. Χαρίζει και υγεία.

Αν θέλεις μέσα στην εβδομάδα να αφιερώσεις τον ελεύθερο σου χρόνο στους φίλους ή την οικογένεια σου, μπορείς να αφήσεις την γυμναστική σου για το Σαββατοκύριακο.

Πολλοί πιστεύουν πως δυο μέρες γυμναστική δεν “κάνουν την δουλειά” για όλη την εβδομάδα, όμως, κάνουν λάθος. Όλα είναι ζήτημα ποσότητας.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Loughborough, όσοι γυμνάζονται μέσα στο σαββατοκύριακο έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνους που γυμνάζονται μέσα στην εβδομάδα.

Για να επιτευχθεί, βέβαια, το ίδιο αποτέλεσμα με αυτούς που γυμνάζονται συχνά και εντός της εβδομάδας, όσοι γυμνάζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο πρέπει να κάνουν περίπου 150 λεπτά μέτριας έντασης γυμναστική ή 75 λεπτά για τις δύο ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο μέρες, αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε ως τώρα, προσφέρουν πολλά στον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα, τα άτομα που κάνουν γυμναστική μόνο δύο φορές να έχουν περίπου 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο και 20% από καρκίνο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική έρευνα: «Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι οι λιγότερο συχνές περίοδοι δραστηριότητας, που θα μπορούσαν να να χωρέσουν πιο εύκολα σε ένα πολυάσχολο τρόπο ζωής, προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία».

«Ενα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό εύρημα ήταν ότι η άσκηση σε τόσο μικρό διάστημα όσο μία ή δύο φορές την εβδομάδα συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας» προσθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;