7+1 τροφές που δεν μπαίνουν στο μίξερ!
Μπορεί το μίξερ να σε γλιτώνει από πολύ κόπο κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι συσκευή passe partout!

tumblr_inline_obxmlkTA2A1ushxo2_500

Μπορεί το μίξερ να σε γλιτώνει από πολύ κόπο κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι συσκευή passe partout!

Πολλές είναι οι φορές που θα μπεις στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις το μίξερ αντί να ψιλοκόψεις κάτι μόνος/-η σου. Ξέρουμε. Το έχουμε κάνει και εμείς..

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιήσεις κατά την διάρκεια της μαγειρικής σου δραστηριότητας, για να μην γίνει χαμός!

Για να δούμε ποιες είναι αυτές:

Πράσινα λαχανικά

Δυστυχώς για εμάς και την άνεση μας σητν κουζίνα, η λεπίδα του μίξερ οξειδώνει τα φύλλα αυτών των λαχανικών με αποτέλεσμα να καταλήγεις με ένα νιανιά καφέ πράγμα. Αν επιμένεις να το δοκιμάσεις, βάλε τα λαχανικά κανένα 10λεπτο σε παγωμένο νερό πριν τα βάλεις στην συσκευή.

Κατεψυγμένα προϊόντα

Μπορεί να χαλάσει το μπλέντερ. Τελεία.

Κόκκους κακάο ή καφέ

Το μπλέντερ που έχεις σπίτι σου δεν μπορεί να κόψει σωστά τους κόκκους καφέ, όση προσπάθεια και αν βάλεις. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι να “στολιστεί” με κομματάκια όλο το σύμπαν και ένας κακός καφές.

Τροφές με δυνατό άρωμα

Σκόρδα, κρεμμύδια, κτλ ναι μεν μπορούν να μπουν στο μπλέντερ ωστόσο, κινδυνεύεις να έχεις μια εσάνς σκορδίλας/κρεμμυδίλας σε ό,τι φαϊ βάλεις στο μίξερ μετά.

Κρέας (ειδικά αν έχει κόκκαλα)

Εντάξει, την συζήτηση για τα κόκκαλα κάθε είδους δεν είναι απαραίτητο να την κάνουμε. Μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν κάνει. Γενικότερα, εκτός αν προορίζεται για μωρό, καλό είναι να μην βάζεις το κρέας στο μίξερ. Προτίμησε να το ψιλοκόψεις.

sauce-643600_960_720

Σάλτσα ντομάτας

Η σπιτική σάλτσα ντομάτας κινδυνεύει να πάρει αέρα αν τοποθετηθεί στο μπλέντερ, πράγμα που θα αφαιρέσει από την γεύση και την υφή της.

Πατάτες

Το ίδιο ισχύει και με τις πατάτες που βάζουμε στο μπλέντερ για να κάνουμε πουρέ.

Καυτές τροφές

Προσοχή, όχι καυτερές, καυτές. Πρώτον, κινδυνεύεις να καείς απλά πιάνοντας το σκεύος. Έπειτα, ο ατμός του καυτού φαγητού μπορεί να χαλάσει το μηχάνημα και τρίτον αν ξεφύγει καμία σταγόνα όπως τα αλέθεις όλα, θα καείς τραγικά άσχημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;