Συνταγή: Σπιτικά ρολά κανέλας για να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!
Φτιάξε σπιτικά ρολά κανέλας και απόλαυσε τα για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ή ό,τι άλλο θες, με παρέα ή χωρίς!

cinnamon-roll-dessert-food-yum-yummy-Favim.com-138861

Φτιάξε σπιτικά ρολά κανέλας και απόλαυσε τα για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ή ό,τι άλλο θες, με παρέα ή χωρίς!

Τα ρολά κανέλας είναι μικρά γλυκά βγαλμένα από τον παράδεισο. Τα έχεις συναντήσει σε διάφορες καφετέριες με το όνομα “cinammon buns” που φαίνεται και πιο κουλ, αλλά αυτό που ξεπερνάει κάθε όριο σε γεύση…είναι -φυσικά- τα σπιτικά ρολά κανέλας.

Χωρίς fancy ονόματα, χωρίς να χρειαστεί να ξεπαραδιαστείς για να φας όσα θες. Τόσο απλά.

Φτιάξε μερικά για σένα ή και για τους φίλους σου και θα δεις πως δεν θα το μετανιώσεις.

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3⁄4 φλ. γάλα

1⁄4 φλ. ζάχαρη

1⁄4 φλ. χλιαρό νερό

1⁄4 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

1 κουτ. γλ. αλάτι

1⁄4 φλ. βούτυρο

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1⁄4 φλ. λιωμένο βούτυρο για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

Για τη γέμιση:

1/3 φλ. βούτυρο

3⁄4 φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κουτ. σ. κανέλα

Για το γλάσο:

1⁄4 φλ. τυρί κρέμα

1 κουτ. σ. βούτυρο

1 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1⁄2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

3 – 4 κουτ. σ. χλιαρό γάλα

Οδηγίες

Για τη ζύμη

Στο μπολ του μίξερ βάλε το βούτυρο, αυγό, γάλα, αλάτι, ζάχαρη.

Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, βανίλιας και μαγιάς.

Ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά πρόσθεσε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι.

Γύρισε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία σκάλα και άσε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Βγάλε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίξε την σε λαδωμένο μπολ. Άφησε την για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μαζί την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με την κανέλα.

Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη την άπλωσε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Άνοιξε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1,5 εκ..

Άπλωσε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπάλισε ομοιόμορφα με το μείγμα ζάχαρης – κανέλας.

Πιάσε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρε προσεκτικά.

Κόψε σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μετάφερε το σε λαδωμένο ταψί.

Κάλυψε με πλαστική μεμβράνη και βάλε το σε ζεστό μέρος έτσι ώστε να φουσκώσει. Ίσως χρειαστεί ακόμη 1 1⁄2 ώρα.

Προθέρμανε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βούρτσισε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήστα τα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Άφησε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξεις το γλάσο.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα. Πρόσθεσε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο.  Αμέσως ρίξε το γλάσο πάνω από τα ρολά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;