Πώς πήρε το όνομα της η Siri;
Ήξερες πως η ονομασία "Siri" αρχικά δεν άρεσε καθόλου στον Steve Jobs;

Siri-iOS-7

Ήξερες πως η ονομασία “Siri” αρχικά δεν άρεσε καθόλου στον Steve Jobs;

Η πιο διάσημη digital βοηθός, η Siri, μας έχει βοηθήσει διάφορες φορές όταν χρειαστήκαμε κάτι γρήγορα και δεν μπορούσαμε να πιάσουμε το κινητό. Η Siri δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο ινστιτούτο SRI International το 2007.

Σύντομα, τράβηξε την προσοχή του Steve Jobs και έτσι, η Apple αγόρασε την εταιρεία το 2010.

siri_0

Όμως, η ιστορία της Siri ξεκινάει πολλά χρόνια πριν.

“Ως startup, όταν σκεφτήκαμε το όνομα της Siri, θέλαμε να είναι κάτι εύκολο να το θυμάται κανείς, σύντομο όταν το γράφει, άνετο στην προφορά και όχι ένα κοινό ανθρώπινο όνομα. Επίσης, θέλαμε να πάρει το όνομα του domain χωρίς να κοστίσει πολλά χρήματα,” είπε ο συνιδρητής της Siri, Adam Cheyer, σε ένα ποστ στο Quora.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, o Steve Jobs αρχικά δεν εκτίμησε καθόλου το όνομα Siri.

Αντιθέτως, ο Νορβηγός CEO της Siri, Dig Kittlaus, ήταν μεγάλος θαυμαστής του ονόματος γιατί σήμαινε “όμορφη γυναίκα που σε οδηγεί στην νίκη” στα νορβηγικά. Ο Cheyer έλεγε πως στα σουαχίλι σημαίνει “μυστικό” ενώ άλλοι θεωρούσαν πως απλά δίνει μια ωραία αναφορά στις ρίζες της εταιρείας, το ινστιτούτο SRI.

siri-iphone-4

Ο Jobs, όμως, δεν ήταν χαρούμενος. Κράτησε το όνομα ξεκάθαρα γιατί η ομάδα του δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε καλύτερη εναλλακτική.

“Ήταν τεράστια έκπληξη για την εταιρεία το γεγονός πως η Apple αποφάσισε να κρατήσει το όνομα Siri για την κυκλοφορία του συστήματος ως μέρους του iOS. Υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι που ανταγωνιζόντουσαν [το όνομα] μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες [πριν την κυκλοφορία]” είπε ο Cheyer.

Παράδοξη αρχή για ένα όνομα που όλος ο κόσμος πλέον έχει συνδέσει με τις συσκευές Apple!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;