6 περίεργες εξαρτήσεις που έχει ο κόσμος!
Είναι εντυπωσιακό με τι πράγματα μπορεί να κολλήσει σε σημείο εθισμού ένα άτομο!

kristen-wiig-awkward-face-e1445696977356

Είναι εντυπωσιακό με τι πράγματα μπορεί να κολλήσει σε σημείο εθισμού ένα άτομο!

Κάθε ένας από εμάς έχει κολλήσει με κάτι μια περίοδο της ζωής του, είτε αυτό ήταν ένα φαγητό είτε μια δραστηριότητα ή ακόμα και μια συσκευή. Οι παρακάτω περιπτώσεις, όμως, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα.

Αυτές είναι οι πιο περίεργες εξαρτήσεις που έχεις ακούσει (ή διαβάσει) ποτέ:

Παγοφαγία

Η παγοφαγία χαρακτηρίζεται από την συνεχή ανάγκη για μάσημα πάγου. Το άτομο που εμφανίζει συμπτώματα παγοφαγίας επιθυμεί να καταναλώνει παγωμένα υγρά συνεχώς. Η ανάγκη αυτή πολλές φορές πηγάζει από τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα ενός ατόμου, ωστόσο, η συνήθεια δεν σταματά να είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να χαλάσει τα δόντια ενός ατόμου.

Νομοφαγία

Όχι, δεν έχει να κάνει με την εμονή με το έγκλημα, αλλά περισσότερο με τα κινητά. Νομοφαγία ονομάζεται η εξάρτηση από το κινητό και η συνεχής ανησυχία όταν το άτομο δεν το έχει κοντά του. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία έδιεξε πως το 53% των χρηστών κινητού τηλεφώνου νιώθει εξαιρετικά στρεσαρισμένο όταν χάνει το κινητό του ή όταν του κλείνει από μπαταρία, δεν έχει σήμα,κτλ.

awkward-face

Εξάρτηση από το Heavy Metal

Ένας άνδρας από την Σουηδία κατέβαλε περίπου 10 χρόνια προσπάθειες να εξασφαλίσει ειδικά δικαιώματα για τον εαυτό του στην δουλειά εξαιτίας της εξάρτησης του από τη heavy metal μουσική. Συγκεκριμένα επιθυμούσε να έχει χρόνο να κάνει headbanging στην δουλειά και να παίρνει ειδικές άδειες για να παρακολουθήσει συναυλίες.
Ο ίδιος δήλωνε πως: «Μίλησα με τρεις ψυχολόγους και στο τέλος συμφώνησαν ότι χρειαζόμουν τέτοια αντιμετώπιση για να πέσω θύμα διακρίσεων στον εργασιακό μου χώρο.»

Εξάρτηση από το Sex

Και ποιος δεν είναι εξαρτημένος θα ρωτήσετε, αλλά οι περιπτώσεις του Tiger Woods και του ηθοποιού David Duchovny είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν εξαρτημένοι και ότι η ασθένεια υπάρχει.

Μπορεί μάλιστα να αποδειχτεί επικίνδυνη αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως αφού μπορεί να οδηγήσει σε κακοποίηση η ακόμα και σε βιασμό.

Γεωφαγία

Ναι, είναι αυτό που νομίζεις. Το άτομο σε αυτήν την περίπτωση επιθυμεί να καταναλώνει χώμα αλλά και λάσπη. Η συγκεκριμένη κίνηση οφείλεται στην ύπαρξη θείου και φωσφόρου στο χώμα, τα οποία αποτελούν θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Μην το δοκιμάσεις. Υπάρχουν και άλλα θρεπτικά πράγματα στον κόσμο που να μην είναι σιχαμένα!

Εξάρτηση από την λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δεν είναι κακό πράγμα. Μπορεί να βελτιώσει το χαμόγελο μας αισθητά, ωστόσο, αν κάποιος το κάνει συνέχεια μπορεί το χαμόγελο του να είναι ταυτόχρονα και το μόνο πράγμα που να φωτίζει τον δρόμο σου το βράδυ. Υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια εμμονή στην λεύκανση, που κάνουν κάθε μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;