7 τρόποι για να απαλλαγείς από την δυσάρεστη μυρωδιά του ιδρώτα!
Πέραν από το καθημερινό ντους, τα καθαρά ρούχα και το αποσμητικό, πώς αλλιώς μπορείς να αποφύγεις την δυσοσμία του σώματος σου;

SWEAT_excitedtobefit.tumblr.compage220

Πέραν από το καθημερινό ντους, τα καθαρά ρούχα και το αποσμητικό, πώς αλλιώς μπορείς να αποφύγεις την δυσοσμία του σώματος σου;

Η δυσοσμία δεν οφείλεται πάντα μόνο στον ιδρώτα αλλά και στα βακτήρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα μας. Πως μπορείς, όμως, να την ξεφορτωθείς;

Χυμός λεμόνι και μηλόξυδο

Το μηλόξυδο και ο χυμός λεμόνι περιέχουν οξέα που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν δυσοσμία. Δοκίμασε το αλλά με προσοχή γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου. Ρίξε μια μικρή ποσότητα σε βαμβάκι και άπλωσε απαλά στην περιοχή της μασχάλης σου. Θα δεις διαφορά!

Βότανα

Βότανα, όπως το φασκόμηλο, είναι ιδανικά όχι μόνο για το μαγείρεμα αλλά και για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας.

Μείωσε το άγχος

Το άγχος ενεργοποιεί ορισμένους αδένες στην μασχάλη και στην ευαίσθητη περιοχή, οι οποίοι εκκρίνουν ένα λευκό υγρό που προκαλεί δυσάρεστες οσμές.

tumblr_m3mti8PhYb1qdv2s8o1_500 (1)

Διατροφικές αλλαγές

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, όπως π.χ. το σκόρδο, το κάρυ και άλλα, που δεν προκαλούν απλά άσχημη αναπνοή αλλά και αναδύονται από τους πόρους του δέρματος μας αφού τα καταναλώσουμε. Αν, από την άλλη, δεν καταναλώνεις τέτοιου είδους τρόφιμα και συνεχίζεις να ταλαιπωρείσαι από δυσοσμία, βάλε μερικές σταγόνες ελαίου μέντας στο στόμα σου. Το συγκεκριμένο υγρό έχει την δυνατότητα να βελτιώσει την μυρωδιά του ιδρώτα σου.

Υφάσματα από φυσικά υλικά

Τα ρούχα που είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι, το μαλλί ή το μετάξι δεν ενισχύουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο δέρμα όπως τα συνθετικά.

Φρόντιζε τις μασχάλες σου

“Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”: Προσπάθησε να καθαρίζεις ή καλύτερα να ξυρίζεις τις μασχάλες σου τακτικά. Ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον όπως μια μασχάλη με τρίχες δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;