Πανελλήνιες 2017 - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δείτε πότε θα ξεκινήσουν
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2017. Δείτε την ημερομηνία διεξαγωγής!

πανελλήνιες 2012 2

Από νωρίς ξεκίνησαν οι αντιδράσεις αλλά και οι προετοιμασίες για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που για πρώτη φορά αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο και μετά τις ενδοσχολικές, καθώς η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε αποφασίσει ότι από φέτος τα μαθήματα στα γυμνάσια θα διαρκούν μέχρι τέλη Μαΐου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα πιθανότερο θεωρείται ότι οι φετινές Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου, την επομένη του Αγίου Πνεύματος.

Η πιθανή καθυστέρηση (πέρυσι είχαν ξεκινήσει 16 Μαΐου) έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση οργάνωσης μαθητών (που επηρεάζεται πάντως από το ΚΚΕ) οι οποίοι κατηγορούν τον Κώστα Γαβρόγλου ότι τους… τρολάρει: «Η αλλαγή της ημερομηνίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η μετάθεσή τους μετά τις ενδοσχολικές έρχονται απλά να προσθέσουν ένα επιπλέον άγχος στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ από το σχολείο στο σπίτι, μετά στο φροντιστήριο και πάλι από την αρχή. Την ίδια ώρα παρατείνει το κόστος για τις οικογένειές μας με πιο πολλά χρήματα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το άγχος μας» λένε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως κι άλλοι μαθητές (π.χ. από τη Μαγνησία) υποστηρίζουν ότι οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις σε προηγούμενο χρονικό διάστημα από εκείνο των Πανελλαδικών θα παρουσιάσουν σοβαρή σωματική και ψυχική κόπωση, πράγμα ανασταλτικό για τη μετέπειτα απόδοσή τους στις κρίσιμες εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν φέτος θα γίνουν και επαναληπτικές εξετάσεις – για όσους δικαιολογημένα απουσιάσουν τις ημέρες των Πανελλαδικών – ή θα καταργηθούν. Η αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές θα συμπληρωθεί από τους υποψηφίους εντός του Φεβρουαρίου.

Για τον τρόπο, τη διαδικασία και το χρονικό διάστημα υποβολής της το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει σύντομα σχετική εγκύκλιο.

Τα μαθήματα. Πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου ξεκίνησαν ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες, εκδίδοντας ενημερωτική εγκύκλιο σχετικά με τα μαθήματα, τους συντελεστές βαρύτητας κ.λπ.  Σύμφωνα με αυτήν, οι μαθητές που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο Πεδία θα εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού. Οι μόνες αλλαγές σε σχέση με τα περσινά δεδομένα αφορούν νέες κατανομές Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ στα Επιστημονικά Πεδία, σύμφωνα με απόφαση που είχε υπογράψει και πάλι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προκειμένου να εφαρμοστεί απο φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;