3 τρόφιμα που δεν ήξερες πως διατηρούνται στην κατάψυξη!
Η κατάψυξη μπορεί να γίνει σύμμαχος σου στην προετοιμασία γρήγορων γευμάτων χωρίς πολλή ταλαιπωρία, αν την εκμεταλλευτείς σωστά!

food-fridge-magnet-magnets-photography-pretty-Favim.com-104856

Η κατάψυξη μπορεί να γίνει σύμμαχος σου στην προετοιμασία γρήγορων γευμάτων χωρίς πολλή ταλαιπωρία, αν την εκμεταλλευτείς σωστά!

Πολλά από τα παρακάτω τρόφιμα δεν θα φανταζόσουν ποτέ πως θα μπορούσαν να μπουν στην κατάψυξη χωρίς να κινδυνεύεις από δηλητηρίαση αλλά, ευτυχώς για σένα, μπορούν!

Αυτές οι τροφές μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη σου για τις μέρες που είτε είσαι υπερβολικά κουρασμένος/-η για να ασχοληθείς με την μαγειρική είτε απλά βαριέσαι.

Δες πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις!

 

Ξηροί καρποί

Ο καλύτερος τρόπους για να παραμείνουν φρέσκοι είναι να τους βάλεις σε ένα μικρό σακουλάκι και ύστερα στην κατάψυξη. Έτσι, κάθε φορά που θα θέλεις να τους καταναλώσεις θα τους βγάζεις μισή ώρα πριν και τελείωσες.

Αν θέλεις να τους προσθέσεις κάπου αλεσμένους, δεν χρειάζεται να τους ξεπαγώσεις καν. Βάλε τους στο μίξερ και μετά στο φαγητό.

Ζύμη για πίτσα

Φτιάξε μια μέρα μια μικρή ποσότητα ζύμης για πίτσα και τοποθέτησε την στην κατάψυξη. Όποτε σε πιάσει λιγούρα για πίτσα, μπορείς απλά να την βγάλεις, να προσθέσεις τα υλικά που θέλεις και να την ψήσεις.

Image000091

Αυγό

Και όμως, τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη. Ξεκίνα σπάζοντας και χτυπόντας τα ελαφρά. Ύστερα, μοίρασε τα σε ένα ταψί για μάφιν. Βάλε τα στην κατάψυξη περίπου 3 ώρες και μετά τοποθέτησε τα σε ένα τάπερ.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα θέλεις να φας ένα αυγό, μπορείς να το ξεπαγώσεις βάζοντας το ή σε μπεν μαρί ή στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο δυστυχώς, αν και είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο φρούτο, σαπίζει εξαιρετικά γρήγορα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο μπορείς να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη. Για να μην δυσκολευτείς πολύ μετά, πριν το καταψύξεις, κόψε το σε φέτες.

Ψωμί

Δοκίμασε να κόψεις το ψωμί σε φέτες και να το βάλεις στην κατάψυξη. Μόλις θα θες να συνοδεύσεις ένα γεύμα με αυτό, βγάλε το από την κατάψυξη και βάλτο στον φούρνο για 3 λεπτά. Θα είναι σαν φρέσκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
6'
89 - 66
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;