Έρχεται επιδότηση σε φοιτητές για σύνδεση στο ίντερνετ!
Στην επιδότηση σύνδεσης ίντερνετ μέσω σταθερού/κινητού δικτύου σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της χώρας προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

photodune-202588-young-professional-using-a-laptop-with-colleagues-at-the-back-l-640x427

Στην επιδότηση σύνδεσης ίντερνετ μέσω σταθερού/κινητού δικτύου σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της χώρας προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να φέρουν ΚΥΑ, βάσει της οποίας θα επιδοτηθεί με 3,00 ευρώ τον μήνα η απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω σταθερού/κινητού δικτύου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης σύμφωνα με την «Καθημερινή» αναμένεται να ξεπεράσει το 1,8 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Ειδικότερα η δράση στοχεύει να χρηματοδοτήσει μέχρι 50.000 προπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση που θα αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή.

Η επιχορήγηση θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, με ανώτατο χρηματικό όριο τα τρία ευρώ τον μήνα και χρονική διάρκεια μέχρι δώδεκα μήνες. Η ευρυζωνική σύνδεση θα προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων τουλάχιστον 4 Mbps.

Τέλος όπως αναφέρει το ανάδοχος παροχής της υπηρεσίας θα οριστεί έπειτα από διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Στο παρελθόν το ΕΔΕΤ είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχο διαγωνισμό και είχε εξασφαλίσει για τους φοιτητές μια ευρυζωνική σύνδεση κινητού αξίας περίπου 5 ευρώ τον μήνα, με την οποία ο χρήστης είχε τη δυνατότητα να κατεβάσει έως 4 GB δεδομένων στο κινητό του. Τα στοιχεία των δικαιούχων φοιτητών θα αντληθούν από την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;