Σε ποια ηλικία απολαμβάνουμε περισσότερο το σεξ;
Το σεξ είναι σαν το καλό κρασί... βελτιώνεται με τον καιρό. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες!

tumblr_oe7u6qwQQs1u8g3tho1_500

Το σεξ είναι σαν το καλό κρασί… βελτιώνεται με τον καιρό. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες!

Αντικειμενικά, δεν πρέπει να υπάρχει πενηντάρης που να έχει πιο ενεργή σεξουαλική ζωή από ένα άτομο στα 20-30 του (ή αν υπάρχει είναι η εξαίρεση στον κανόνα), ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ένας πενηντάρης ή μια πενηντάρα που να κάνει πολύ καλύτερο σεξ από έναν εικοσάχρονο.

Αυτό είναι τουλάχιστον το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής μελέτης που έδειξε πως όσο μεγαλώνουμε δίνουμε προτεραιότητα στην ποιότητα (αντί για την ποσότητα) στο σεξ, αντισταθμίζοντας την σχεδόν αναπόφευκτη πτώση στη λίμπιντο μετά την πέμπτη ή έκτη δεκαετία της ζωής και οδηγεί σε περισσότερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως ο λόγος που το σεξ είναι καλύτερο στα 50 ή 60 είναι ότι αποκτάμε την λεγόμενη «σεξουαλική σοφία» χάρη στις προηγούμενες εμπειρίες μας.

couple-kissing-on-the-beach

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 6.000 ανθρώπους ηλικίας 20 έως 93 ετών.

Μια από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στους συμμετέχοντες ήταν: «Πώς θα βαθμολογούσατε τη σεξουαλική σας ζωή σήμερα;». Οι απαντήσεις τους έδειξαν πως «η συχνότητα του σεξ χάνει τη σημασία της όσο περνούν τα χρόνια και τη θέση της παίρνει η φροντίδα και η προσπάθεια που επενδύει κανείς στο σεξ».

Πάνω στα συγκεκριμένα αποτελέσματα, η ερευνήτρια Μίρι Φόρμπς αναφέρει: «Αυτή η αλλαγή στις προτεραιότητες αποτελεί βασικό δείκτη πρόβλεψης της ποιότητας της σεξουαλικής ζωής για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας». Και συμπληρώνει: «Όταν μελετήσαμε συγκριτικά τους νέους και τους μεγαλύτερους ενήλικες ως προς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής τους ζωής –συνδυαστικά με κοινωνικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, καθώς και με την ψυχική και σωματική τους υγεία– διαπιστώσαμε ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες είχαν καλύτερη σεξουαλική ποιότητα ζωής».

«Όλα αυτά τα ευρήματα μαζί υποδεικνύουν ότι όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν οι σεξουαλικές μας προτεραιότητες και κατακτάμε τη γνώση, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις που μας προστατεύουν από την ηλικιακή πτώση της σεξουαλικής ποιότητας ζωής». Αφού η σοφία είναι απότοκο της εμπειρίας, της γνώσης και της καλής κρίσης, η μελέτη δικαιολογημένα καταλήγει στο συμπέρασμα πως με το πέρασμα των χρόνων κατακτάται και η σεξουαλική σοφία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;