Φοιτητική ζωή στη Λαμία! Ο απόλυτος οδηγός!
Πέρασες στην πόλη της Λαμίας και δεν ξέρεις τι σε περιμένει;. Ηρέμησε και όλα θα πάνε καλά καθώς τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι πιστεύεις!

shutterstock_427000180

Πέρασες στην πόλη της Λαμίας και δεν ξέρεις τι σε περιμένει;. Ηρέμησε και όλα θα πάνε καλά καθώς τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι πιστεύεις!

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τους 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να περάσεις τη φοιτητική σου ζωή στη Λαμία!

1. Η πόλη της Λαμίας είναι πολύ κοντά στην Αθήνα καθώς απέχει μόλις 214 χιλιόμετρα από Αθήνα. Η πρόσβαση από και προς την πόλη είναι απλή καθώς λεωφορεία παίζουν ανά 1 ώρα.

2. Στην Λαμία θα βρεις την γέφυρα του Γοργοποτάμου, μια γέφυρα ιστορικής σημασίας που η ανατίναξη της  25 Νοεμβρίου 1942 σηματοδότησε την αρχή της Εθνικής αντίστασης κατά της Γερμανικής κατοχής. Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να επισκεφτείς είναι το κάστρο και το Αρχαιολογικό κέντρο της Λαμίας το οποίο λειτούργησε σαν στρατώνας την εποχή του Όθωνα.

Οι συλλογές του μουσείου περιλαμβάνουν αρχαιολογικά ευρήματα από ανασκαφικές έρευνες στην Φθιώτιδα και Ευρυτανία, καλύπτοντας ολόκληρη την προϊστορική και την ιστορική περίοδο, έως τα ρωμαϊκά χρόνια.

3. Στην Λαμία εδρεύουν τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει πολύ φοιτητόκοσμο. Το τμήμα πληροφορικής με εφαρμογές στην βιοϊατρική είναι ένα από τα πιο καινοτόμα τμήματα της χώρας. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην πόλη της Λαμίας θα βρείτε το ΑΤΕΙ Στερέας Ελλάδας. Το ΑΤΕΙ αποτελείται από 4 σχολές, τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.), τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.), τη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων (Σ.ΤΕ.Γ.), τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) με τις 2 τελευταίες να αποτελούν παραρτήματα του Ιδρύματος στο Καρπενήσι και στην Άμφισσα αντίστοιχα.

4. Η διασκέδαση χτυπά στα στενάκια του κέντρου όπου θα βρεις φανταστικά μαγαζάκια για τσίπουρο, ωραίες καφετέριες και φυσικά πολλά μπαράκια για να πιεις το ποτό σου.

5. Στην Λαμία θα περάσεις καλά και το καλοκαίρι γιατί πολλά παραλιακά μέρη βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Αν ξεμείνεις εκεί το καλοκαίρι, σου προτείνουμε να επισκεφτείς την Στυλίδα, τον Άγιο Κωνσταντίνο και Καμμένα Βούρλα.

6. Επίσης παίζουν διάφορες χειμερινές αποδράσεις. Το Καρπενήσι απέχει μόλις 1μίση ώρα από το κέντρο της Λαμίας και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

7. Ακόμα δεν θα χάσεις πρεμιέρα καθώς όλες οι νέες ταινίες παίζουν στον κινηματογράφο Γαλαξία ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία ελευθερίας.

8. Στην Λαμία δεν θα δυσκολευτείς να βρεις σπίτι καθώς μπορείς να ενοικιάσεις ολοκαίνουργιες γκαρσονιέρες από 180 ευρώ τον μήνα, τέλεια έ;

9. Μια μονοήμερη στις Θερμοπύλες είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις σαν φοιτητής στην Λαμία. Δεν θα δυσκολευτείς να φτάσεις καθώς απέχει 17 χιλιόμετρα από την πόλη.

10. Τέλος, για το delivery στη Λαμία μην ανησυχείς. Ο deliveras έφτασε και εκεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1