Ασέξουαλ: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις διάφορες πτυχές αυτής της σεξουαλικής ταυτότητας!
Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποκαλύπτει την σχέση μεταξύ ασέξουαλ ατόμων και σεξ!

tumblr_static_tumblr_static_4tx473s2g5moo888k08c0cggs_640

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποκαλύπτει την σχέση μεταξύ ασέξουαλ ατόμων και σεξ!

Ασέξουαλ χαρακτηρίζονται τα άτομα που δεν αισθάνονται σεξουαλική έλξη για άλλους ανθρώπους και χαρακτηρίζονται από παντελή απουσία ερωτικής επιθυμίας

Όμως, μια νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει μια άλλη οπτική γωνία!

Περίπου 350 ασέξουαλ άτομα –που προσδιορίστηκαν ως τέτοια βάση της κλίμακας Asexual Identification Scale – απάντησαν στις ερωτήσεις επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας ώστε να γίνει ξεκάθαρο πως προσεγγίζουν την έννοια της σεξουαλικότητας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι ασέξουαλ απολαμβάνουν την αυτοϊκανοποίηση και έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις, ακόμη κι αν δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε ερωτικές επαφές με ένα άλλο άτομο.

Στην συγκεκριμένη έρευνα, από τους 351 συμμετέχοντες, σχεδόν το 50% των ασέξουαλ γυναικών και το 75% των ασέξουαλ ανδρών αυτοϊκανοποιούνται και δηλώνουν ότι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις.

«Ένα ασέξουαλ άτομο μπορεί να μην νιώθει σεξουαλική έλξη, αλλά έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις, ενδεχομένως για να διευκολύνει τη σωματική σεξουαλική διέγερση και την αυτοϊκανοποίηση» αναφέρουν οι επιστήμονες στο συμπέρασμα της μελέτης τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα ασέξουαλ άτομα όχι μόνο έχουν φαντασιώσεις, αλλά μάλιστα οι φαντασιώσεις τους δεν απέχουν κατά πολύ από αυτές των σεξουαλικά ενεργών ατόμων (όπως τα φετίχ).

Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι οι ασέξουαλ δεν εκφράζουν την πρόθεση να ενσαρκώσουν τα δημιουργήματα της φαντασίας τους.

Βέβαια, η μελέτη αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, όπως το ποια είναι τελικά η πραγματική σημασία και χρησιμότητα των φαντασιώσεων, αφού η επικρατούσα θεωρία μέχρι σήμερα ήταν ότι αντανακλούν τις ενδόμυχες επιθυμίες μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;