Φοιτητική ζωή στη Χαλκίδα! Ο δεκάλογος!
Έχεις περάσει στην Μαγευτική πόλη της Χαλκίδας και αναρωτιέσαι τι θα κάνεις εκεί; Διάβασε τον παρακάτω δεκάλογο στον οποίο θα σου αναλύσουμε γιατί θα πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός που θα σπουδάσει εκεί.

shutterstock_280128062

Έχεις περάσει στην Μαγευτική πόλη της Χαλκίδας και αναρωτιέσαι τι θα κάνεις εκεί; Διάβασε τον παρακάτω δεκάλογο στον οποίο θα σου αναλύσουμε γιατί θα πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός που θα σπουδάσει εκεί.

1.Πιο αναλυτικά, η Χαλκίδα βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στην Αθήνα καθώς είτε με το αυτοκίνητο είτε με το ΚΤΕΛ θα χρειαστείς λίγο πολύ 1 ώρα για να πιεις τον καφέ σου με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο.

2. Η Χαλκίδα είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Στην ηπειρωτική πλευρά της στον λόφο της Κανήθου δεσπόζει το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα που, μαζί με τη Γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα μίας ώρας στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της.

2. Η Χαλκίδα φιλοξενεί τμήματα του ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι σχολές βρίσκονται στα Ψαχνά Ευβοίας τα οποία απέχουν περίπου 20 λεπτά με το ΚΤΕΛ από το κέντρο της Πόλης. Δεν θα ταλαιπωρηθείς καθώς υπάρχουν λεωφορεία ανά 1 ώρα.

3. Η καρδιά της διασκέδασης χτυπάει στην παλιά γέφυρα της πόλης καθώς εκεί θα βρεις πολλά ουζερί, καφετέριες και μπαράκια για να πιεις το ποτάκι σου.

4. Η Εύβοια είναι νησί οπότε όπως καταλαβαίνεις οι επιλογές για να βρεις μια παραλία ή ακόμα καλύτερα να κάνεις διακοπές είναι άπειρες. Ενδεικτικά αν δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ την Εύβοια ή κάποια από τις παραλίες της θα σου πρότεινα να επισκεφτείς την Αγία Άννα όπου στο κάμπινγκ συχνάζουν οι περισσότεροι φοιτητές. Αν θέλεις να εξερευνήσεις λίγο παραπάνω τον τόπο σου προτείνω να επισκεφτείς την Κύμη, την Ιστιαία, την Χιλιαδού και την Δάφνη.

5. Η Εύβοια είναι και χειμερινός προορισμός και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο μπορεί να μην έχει κάποιο χιονοδρομικό κέντρο όμως μια βόλτα στα βουνά της θα σε αποζημιώσει. Αγαπημένη μας τοποθεσία είναι φυσικά το δάσος της Στενής.

6. Ένα μέρος που θέλω να σου αναφέρω ονομάζεται Αρτάκι στην πολύ όμορφη παραλία της μπορείς να κάνεις άπειρες βόλτες ενώ το γνωστό Ουζερί του Τέσκου θα σε “τρατάρει” ότι πιο φρέσκο ψαρικό μπορείς να φας.

7. Αν σου αρέσουν οι ταινίες και ο κινηματογράφος γενικότερα στο κέντρο της Χαλκίδας θα βρεις το Odeon Μάγια το οποίο έχει φοιτητικό εισιτήρια και προσφορές ειδικά για φοιτητές.

8. Όπου και αν επιλέξεις να μείνεις στην Χαλκίδα, στα Ψαχνά ή στην Αρτάκι, τα ενοίκια δεν είναι καθόλου ακριβά καθώς με 200 ευρώ μπορείς να ενοικιάσεις στην Χαλκίδα μια ωραιότατη γκαρσονιέρα.

9.  Τέλος και από delivery στη Χαλκίδα είσαι κομπλέ! Ο deliveras έφτασε και εκεί!

10. Τέλος Χαλκίδα είναι μια εξαιρετικά οικονομική, από άποψη ζωής και ενοικίων, οπότε τα έξοδα -αν είσαι και εσύ μετρημένος- δεν θα είναι ποτέ θέμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1