Βάσεις 2017: Οι ανακατατάξεις στα πεδία
Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν ανάμεσα στο 2ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο. Στο τελευταίο πεδίο έλειψαν θέσεις εισακτέων πέρυσι, και έπρεπε να αποσυμφορηθεί η πίεση

βάσεις 2016

Ως προς την κατανομή των σχολών στα επιστημονικά πεδία, κι εκεί εντοπίζονται αλλαγές. Όπως επισημαίνει στην «Α» ο Στρ. Στρατηγάκης «μόλις πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων για το 2016 το υπουργείο έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για να δώσει διέξοδο στους μαθητές. Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν ανάμεσα στο 2ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο. Στο τελευταίο έλειψαν θέσεις εισακτέων πέρυσι, και έπρεπε να αποσυμφορηθεί η πίεση».

Πράγματι, πλέον στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) δόθηκε διέξοδος και στη δημόσια διοίκηση, ενώ προστέθηκαν και δύο ΤΕΙ ψηφιακών μέσων. Στο 2ο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) προστέθηκαν τμήματα Πληροφορικής, Θεάτρου και Βιολογίας, ενώ έφυγαν τα Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο 3ο πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) μπήκαν τα πανεπιστημιακά τμήματα Χημείας, και τα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων, και Περιβαλλοντικών Θεμάτων. Στο 4ο πεδίο (Επιστήμες της Εκπαίδευσης) μπήκαν τα τμήματα Θεατρικών Σπουδών, και τέλος στο 5ο πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) εντάχθηκαν εξίσου τα τμήματα Θεάτρου, τα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, και τα ΤΕΙ Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Δείτε όλη την εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017. 

Πηγή: alfavita.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;