Θεατρικές παραστάσεις 2017: Διαφορετικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις!
Οι θεατρικές παραστάσεις 2017 ξεκινούν δυναμικά. Αρκετές συνεχίζουν και μερικές ξεκινούν τώρα! Διαφορετικές εμπειρίες που εάν σου αρέσει το θέατρο, αξίζει να ζήσεις!

euniko_elg8169

Οι θεατρικές παραστάσεις 2017 ξεκινούν δυναμικά. Αρκετές συνεχίζουν και μερικές ξεκινούν τώρα!

Όπως και να έχει είναι διαφορετικές εμπειρίες που εάν σου αρέσει το θέατρο, αξίζει να ζήσεις!

Εθνικό Θέατρο – Εξηνταβελόνης

Aπό τις 22 Δεκεμβρίου στη Σκηνή – Νίκος Κούρκουλος

H δεύτερη παραγωγή της Σκηνής – Νίκος Κούρκουλος είναι η κωμωδία του Κωνσταντίνου Οικονόμου Εξηνταβελόνης, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τον Χρήστο Βαλαβανίδη στον ομώνυμο ρόλο και την Υρώ Μανέ στο ρόλο της Σοφουλιώς.

Ο Εξηνταβελόνης του Κωνσταντίνου Οικονόμου, γράφτηκε στη Σμύρνη το 1816. Το έργο, ένα από τα πιο σημαντικά του νεοελληνικού διαφωτισμού, αποτελεί την ελληνική μεταφορά του Φιλάργυρου του Μολιέρου, αλλά κατακτά την θεατρική αυθυπαρξία του μέσα από την ρέουσα ιδιωματική γλώσσα, τους σπαρταριστούς αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και τα κωμικά επεισόδια, που προσαρμόζονται στα οικεία -και διαχρονικά- κακά του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Μάθε περισσότερα εδώ! 

Εθνικό Θέατρο –  Καθαρή πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη 22/12 – 8/1

Η Καθαρή Πόλη μετά την επιτυχημένη περσινή παρουσίασή της στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την περιοδεία σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, επιστρέφει στην Αθήνα για να επαναπροσδιορίσει  τα στερεότυπα μέσα από το βλέμμα και τις προσωπικές μαρτυρίες πέντε μεταναστριών καθαριστριών, «ειδικών» σε θέματα καθαριότητας. 
Ως θέατρο της πραγματικότητας, η παράσταση διερευνά την ιστορική, φιλοσοφική και πολιτική διάσταση της έννοιας του «καθαρού», ενός όρου που αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της ρατσιστικής προπαγάνδας και οδήγησε στο ιδεολόγημα της «καθαρής» φυλής.
Στην παράσταση μιλούν πέντε πραγματικές καθαρίστριες από διαφορετικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Νότια Αφρική, Μολδαβία, Φιλιππίνες).

Μάθε περισσότερα εδώ! 

«Θεατρικές μινιατούρες» στο θέατρο Σφενδόνη

Σύνθεση κειμένων των Βιζυηνού, Yeats, Proust, Schiller κ.ά [Μάρτιος 2017]

Μάθετε περισσότερα για τις δύο θεατρικές μινιατούρες εδώ! 

Yard Gal: Το βραβευμένο έργο της Rebbeca Prichard στον Πολυχώρο VAULT!

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο της Rebbeca Prichard, «Yard Gal» (βραβευμένο με Critics’ Circle ως το πιο υποσχόμενο έργο) σε σκηνοθεσία Aλέξανδρου Σταύρου, από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:30 και Δευτέρα στις 20:00.

Το Υard Gal ανήκει στο In your face theatre, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και το οποίο ονομάστηκε και new brutalism (νέα βαρβαρότητα).  Ένα είδος θεάτρου που έχει ως σκοπό να προκαλέσει και να επιτεθεί στο κοινό για να χτυπήσει συναγερμό στις συνειδήσεις του

Μάθε περισσότερα εδώ! 

Η «Πηνελόπη Δέλτα» στο Θέατρο της Ημέρας!

Ένα έργο βασισμένο στα προσωπικά ημερολόγια της Πηνελόπης Δέλτα σκιαγραφεί την προσωπικότητα και την πορεία της μέσα από «σχέσεις και συναντήσεις» όπως τις κατέγραψε η ίδια.

Βραβείο Μίνως Βολανάκης για την «Καλύτερη παράσταση σε μικρό θέατρο 2015 – 2016»
3ος χρόνος επιτυχίας

Μάθε περισσότερα εδώ! 

Ο «Μονόλογος» της Σιμόν ντε Μποβουάρ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας!

Αυτή τη βραδιά που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους εκείνη ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

H Μάνια Παπαδημητρίου ερμηνεύει τον «Μονόλογο», ένα συγκλονιστικό κείμενο που βασίζεται στο ομότιτλο έργο της Σιμόν ντε Μποβουάρ από το τρίπτυχο βιβλίο της «Προδομένη γυναίκα», από τις 9 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά.

Μάθε περισσότερα εδώ! 

«Η δίκη του Μπρέχτ» στο Τρίκυκλο Upstage!

Η ανάκριση του Μπέρτολντ Μπρεχτ από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κονγκρέσου.  Μία δίκη που θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τόσο δραματικά επικίνδυνη… Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική απόδοση.

Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Δευτέρα στις 21.00, από την ομάδα πείρα(γ)μα στο ΤΡΙΚΥΚΛΟ UPSTAGE, τηλ 210-9232.384.

‘Ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς και ποιητές του εικοστού αιώνα, στόχος του FBI και της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου…

…‘Ένας πρόσφυγας υπό παρακολούθηση ως «ξένος εχθρός» …

Μάθε περισσότερα εδώ! 

Τενεσσί Ουίλιαμς: «Το βασίλειο της γης» στο θέατρο Olvio

Λίγες στιγμές μετά το άνοιγμα της αυλαίας, ένα αυτοκίνητο πλησιάζει και σταματάει.

Ο Τσικ μαθαίνει από τους περαστικούς πως το ποτάμι ξεχείλισε και πως σε λίγες ώρες όλη η περιοχή θα έχει εξαφανιστεί. Μόνο όσοι φύγουν μακριά από τα σπίτια τους, έχουν ελπίδα να σωθούν. Ο Τσικ δεν έχει άλλον τόπο. Ο Τσικ έχει μόνο τη μοναξιά του και αυτό το σπίτι. Ο Τσικ έχει μόνο τη μοναξιά του, αυτό το σπίτι και δυο απρόσμενους επισκέπτες. Και δεν προτίθεται να τους αφήσει μόνους

Μάθε περισσότερα εδώ! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;