Χριστουγεννιάτικα γλυκά: 4+1 πρωτότυπες συνταγές!
Βρήκαμε τις απόλυτες συνταγές για τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα χρειαστείς για αυτές τις γιορτές!

Christmas_candle_snowman_with_lights

Βρήκαμε τις απόλυτες συνταγές για τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα χρειαστείς για αυτές τις γιορτές!

Βρήκαμε τις συνταγές στο sintagespareas.gr 

Cheesecake με μελομακάρονα

17986-cheesecake-me-melomakarona-by-phoebe

Tι χρειαζόμαστε:

  • μελομακάρονα (τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και λίγο από τα πλαϊνά φόρμας 23 εκ.)
  • 250 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) κατευθείαν από το ψυγείο
  • 1 κονσέρβα κεράσι για τάρτες/cheesecakes

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε φόρμα που ανοίγει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λείο.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα με το τυρί χτυπώντας όλα τα υλικά ώστε να ενωθούν.
  4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  5. Τέλος απλώνουμε το κεράσι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
 Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το ξεφορμάρετε.

Γεμιστά μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένα ανάμικτα μπαχαρικά (καννέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι)
  • 9 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

  • 2½ φλιτζ. τσαγιού χοντραλεσμένα καρύδια
  • 1 κουτ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. φρυγανιά
  • λίγη κανέλα

Για το σιρόπι

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε μπολ.
  3. Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκανίτσα το λάδι μαζί με το Flora Soft με βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
  4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή μικρές μπάλες. Πιέζουμε με τις παλάμες μας και φτιάχνουμε στρογγυλά πιτάκια διαμέτρου 8 εκ. περίπου.
  5. Τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη σκεπάζουμε διπλώνοντας τη ζύμη αριστερά-δεξιά πάνω από αυτή. Πιέζουμε ελαφρά την πάνω και την κάτω άκρη του μελομακάρονου να κλείσει η γέμιση.
  6. Αραδιάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα σιροπιάζουμε κάθε φορά που βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι κρύο και λίγο-λίγο με κουτάλα μέσα στο ταψί. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν, γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
  8. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση.

Κουραμπιέδες Σοκολάτας

9851-kourampiedes-sokolatas-by-loukritia44

Kουραμπιέδες αλλιώτικοι από τους άλλους, που δεν υπάρχει πιτσιρίκι (και όχι μόνο) που δε θα τους λατρέψει. Και μία σημαντική λεπτομέρεια: δεν θα ανησυχείτε μήπως πνιγούν με την άχνη ζάχαρη ή μήπως “χιονίσουν” το σπίτι. Τη συνταγή αυτή την έφερε ο γιος μου πρόπερσι από το νηπιαγωγείο που την έφτιαξαν με τη δασκάλα τους και από τότε δεν έχουμε ξαναφτιάξει τους κλασικoύς.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 125γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα (χοντροκομμένα)
  • 110γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500γρ αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 160γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ

για γλάσο

  • κουβερτούρα
  • γάλα
  • κονιάκ

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την λιωμένη κουβερτούρα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε με κουπ πατ. (Αν δεν έχουμε κουπ πατ, πλάθουμε με τον κλασικό τρόπο τους κουραμπιέδες ή χρησιμοποιούμε το χείλος ενός ποτηριού για κουπ πατ).
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  6. Όταν κρυώσουν μπορούμε να τους αλείψουμε με γλάσο που έχουμε φτιάξει αναμειγνύοντας λιωμένη κουβερτούρα με λίγο γάλα και κονιάκ ή και σκέτη λιωμένη κουβερτούρα.
  7. Φυλάσσονται σε μεταλλικό κουτί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αμύγδαλα μπορείτε να τα κόψετε ανάλογα με το γούστο σας. Εμείς τα θέλουμε χοντροκομμένα για να τα καταλαβαίνουμε όταν τα τρώμε, εσείς αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε και πούδρα.

 Κορμός Χριστουγέννων

Τι χρειαζόμαστε:

Για το μπισκουί

  • 360 gr. ασπράδια
  • 125 gr. νισεστέ
  • 200 gr. κρόκοι αυγών
  • 125 gr. αμύγδαλα σκόνη
  • 125 gr. αλεύρι
  • 180 gr. ζάχαρη
  • 70 gr. μέλι

Για την κρέμα κάστανο

  • 1.000 gr. πουρέ κάστανα
  • 500 gr. βούτυρο
  • 100 gr. ρούμι μαύρο
  • 100 gr. σιρόπι 30 βαθμούς
  • 1 φυτική βανίλια

Πώς το κάνουμε:

Μπισκουί.
Σε μπολ βάζετε τα ασπράδια μαρέγκα, χτυπάτε με τη ζάχαρη και τα σφίγγουμε. Αφρατεύουμε ελαφριά τους κρόκους με το μέλι, τα ενσωματώνουμε απαλά μέσα στη μαρέγκα και τελευταία προσθέτουμε απαλά τα μείγμα αλεύρι, νισεστέ, σκόνη αμυγδάλου. Με το χτένι απλώνουμε απάνω σε σιλπάτ και ψήνουμε στους 240 βαθμούς C για περίπου 7 λεπτά.

 

Κρέμα κάστανο.
Αφρατεύουμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά – σιγά τον πουρέ κάστανο, προσθέτουμε το σιρόπι ζεστό, το ρούμι και τη βανίλια, χτυπάμε καλά.

 

Μοντάρισμα.
Μόλις το μπισκουί βγει από τον φούρνο και κρυώσει ελαφρώς, το ψεκάζουμε με λίγο σιρόπι, άρωμα ρούμι, απλώνουμε την κρέμα κάστανο σε όλο το μπισκουί και το κάνουμε ρολό, βοηθώντας με ένα φύλλο λαδόκολα και σφίγγοντας με τη βοήθεια ενός πήχη, αφήνουμε για 1 ώρα στη συντήρηση και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Χειμωνιάτικη Ζεστή Σοκολάτα

Tι χρειαζόμαστε:

  • 3/4 φλ. κακάο (χωρίς ζάχαρη) καλής ποιότητας
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κ.σ. κανέλα
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. τριμένο γαρύφαλο

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σταγόνες της κουβερτούρας) μέσα σε ένα μπλέντερ. Την κουβερτούρα πρέπει να την έχετε κόψει κομμάτια πριν τη βάλετε μέσα για να μη χαλάσει το μπλέντερ σας.
  2. Αφήστε τα στο μπλέντερ να τριφτούνε καλά, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Βάλτε τη σκόνη και τις σταγόνες της κουβερτούρας σε ένα βάζο.
  4. Όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα, βάλτε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα φλυτζάνι γάλα και ζεστάνετέ το μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ζεσταθεί καλά η σοκολάτα σας.
  5. Το μείγμα κρατάει για 6 μήνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις σταγόνες (ή νιφάδες αν θέλετε) τις αφήνουμε εκτός μόνο και μόνο για ομορφιά. Αν δε σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βάλετε απλώς 200γρ κουβερτούρα από την αρχή και να γίνει όλο σκόνη.

Για να το κάνετε δώρο, βάλτε σε ένα βάζο στρώσεις από τη σκόνη και τις σταγόνες (και πάλι για ομορφιά, αν θέλετε βάζετε μια στρώση σκόνη και από πάνω τις σταγόνες ή τα ανακατεύετε απλώς ή όπως σας φανεί ωραίο εκείνη τη στιγμή), τυπώστε τις οδηγίες του βήματος 4 σε χαρτάκι και στολίστε το βάζο σας. Είναι ένα υπέροχο, μυρωδάτο δώρο!

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταγόνες κουβερτούρας με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. Εξαρτάται από τα γούστα σας.

Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε βεβαίως να αυξομειώσετε και τις δόσεις των αρωματικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;