7 ακραία πράγματα που δεν ήξερες για τα Χριστούγεννα!
Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια από τις πιο ζεστές αναμνήσεις που έχουμε από την παιδική μας ηλικία έως σήμερα που έχουμε μεγαλώσει. Άγιος Βασίλης, δώρα, τραπέζια και θαλπωρή. Ωστόσο, τι ξέρουμε πραγματικά γι' αυτήν την ιδιαίτερη γιορτή;

61b8c14683cb12b84d4dcab35a4d7c16

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια από τις πιο ζεστές αναμνήσεις που έχουμε από την παιδική μας ηλικία έως σήμερα που έχουμε μεγαλώσει. Άγιος Βασίλης, δώρα, τραπέζια και θαλπωρή. Ωστόσο, τι ξέρουμε πραγματικά γι’ αυτήν την ιδιαίτερη γιορτή;

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι κάτι που μάθαμε de facto να γιορτάζουμε κάθε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση και την ιστορία τους.

Πέραν από αυτά που σου έμαθαν στο σχολείο, τα οποία προερχόντουσαν κυρίως από την “μυθολογία” των Χριστουγέννων, τι πραγματικά ξέρεις για την συγκεκριμένη γιορτή;

1. Η 25η Δεκεμβρίου είναι, αναφορικά, η μέρα που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός. Όμως, αντικειμενικά δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στην Βίβλο ή στα έργα διάφορων ιστορικών στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι ιστορικοί πάντως αναφέρουν πως λογικά γεννήθηκε την Άνοιξη.

2. Η παραπάνω ημερομηνία πιθανότατα επιλέχθηκε γιατί συν έπεφτε με το αρχαίο παγανιστικό φεστιβάλ Saturnalia, κατά την διάρκεια του οποίου γιόρταζε ο θεός Κρόνος. Η συγκεκριμένη ημέρα εορταζόταν με την ανταλλαγή δώρων, συνεχή διασκέδαση και καρναβαλική διάθεση.

 

3. Ο λόγος για τον οποίο δίνουμε δώρα τα Χριστούγεννα είναι, όπως λογικά γνωρίζεις, συμβολικός. Η κίνηση συμβολίζει εκείνη που έκαναν οι τρεις μάγοι στον νεογέννητο Ιησού.

4. Επειδή ακριβώς τα Χριστούγεννα αποτελούσαν παγανιστικές γιορτές, δεν έγιναν αμέσως αποδεκτά από τους θρησκευόμενους. Για την ακρίβεια, από το 1659 έως το 1681, ήταν παράνομο να γιορτάσει κανείς τα Χριστούγεννα στην Βοστώνη. Αν κάποιος το τολμούσε, θα έτρωγε πρόστιμο.

5. Για τους Καθολικούς, ο Άγιος Βασίλης είναι ο Άγιος Νικόλαος, ένας χριστιανός ιερέας που ζούσε στην σημερινή Τουρκία τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ο άγιος Νικόλαος λέγεται πως είχε κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, την οποία δώριζε στους φτωχούς.

6. Η παράδοση του Άι Βασίλη που φέρνει δώρα στα παιδιά έχει τις ρίζες της στην γιορτή του Αγίου Νικολάου στην Ολλανδία, στις 6 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά άφηναν τα παπούτσια τους έξω την προηγούμενη νύχτα και το πρωί έβρισκαν μικρά δώρα που τους είχε αφήσει ο άγιος Νικόλαος.

7. Ένας από τους λόγους για τους οποίους αφήνουμε γάλα και μπισκότα στον Άι Βασίλη είναι επειδή τα παιδιά από την Ολλανδία συνήθιζαν να αφήνουν φαγητό και ποτό για τον Άγιο Νικόλαο ανήμερα της εορτής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;