Ίδρυμα Ωνάση: 18ο πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2017 - 2018
Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το 18ο πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2017/2018, για σπουδές στην Ελλάδα σε δημόσια Πανεπιστήμια

Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το 18ο πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2017/2018, για σπουδές στην Ελλάδα σε δημόσια Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών). Θα χορηγηθούν συνολικά 50 τουλάχιστον υποτροφίες, για σπουδές που οδηγούν σε:

  1. Α.  ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ*
  2. Β.  ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ*

[*Σημείωση: Δεν θα χορηγηθούν υποτροφίες για τους κλάδους της Μετάφρασης-Διερμηνείας, Αρχειονομίας/Βιβλιοθηκονομίας & Συντήρησης Έργων Τέχνης, Αρχαιοτήτων, Βιβλίου, Υφάσματος.]

  1. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα.
  2. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις ηλικίας, βαθμολογίας και ξένων γλωσσών κατά επίπεδο επιδιωκόμενων σπουδών.
  3. Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει:-να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί ή-να έχουν αναβολή κατάταξης επαρκή για την ολοκλήρωση των σπουδών ή-να είναι στρατευμένοι και η θητεία τους να λήγει μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2017.Δεν χορηγείται αναστολή της υποτροφίας ούτε κατά την έναρξη, ούτε κατά τη διάρκεια αυτής για εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας.
  4. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για προγράμματα πλήρους παρακολούθησης και όχι μερικής ή εξ αποστάσεως παρακολούθησης.
  5. Δεν χορηγούνται υποτροφίες για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές που πραγματοποιούνται σε ΤΕΙ, παρά μόνο εάν το πρόγραμμα διεξάγεται σε σύμπραξη με δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
  6. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες από μία ειδικεύσεις ανά γνωστικό πεδίο ή σε περισσότερα από ένα προγράμματα υποτροφιών του Ιδρύματος. Η επιλογή του γνωστικού πεδίου γίνεται σε συνάρτηση με την ειδίκευση. Οι υποψήφιοι επιλέγουν το γνωστικό πεδίο, με δική τους ευθύνη, βάσει των επιδιωκόμενων σπουδών τους και όχι βάσει του γνωστικού πεδίου των σπουδών που έχουν ήδη πραγματοποιήσει.
  7. Η έναρξη των υποτροφιών θα γίνει από 1/10/2017 & εξής. Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ.
  8. Υποψήφιοι στους οποίους θα εγκριθεί υποτροφία, πρέπει να εξασφαλίσουν οριστική αποδοχή στο ανάλογο πρόγραμμα σπουδών μέχρι 31/12/2017, διαφορετικά η υποτροφία ακυρώνεται.
  1. Οι υποψήφιοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την Προκήρυξη πριν συμπληρώσουν την αίτηση. Η υποβολή της αίτησης στο Τμήμα Υποτροφιών δεν συνεπάγεται αποδοχή της. Αιτήσεις που δεν πληρούν οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις της παρούσας Προκήρυξης αποσύρονται αυτόματα από τη διαδικασία αξιολόγησης.
  2. Με την υποβολή αίτησης για υποτροφία ο υποψήφιος δηλώνει ρητά και ανέκκλητα ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της παρούσας Προκήρυξης, του Κανονισμού Υποτροφιών και της σχετικής Αίτησης/ Υπεύθυνης Δήλωσης.
  3. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των καθορισμένων προθεσμιών που αναγράφονται στην παρούσα Προκήρυξη. Παράλειψη υποβολής οποιουδήποτε δικαιολογητικού εντός της ανάλογης προθεσμίας συνεπάγεται τη δυσμενή αξιολόγηση ή/και απόρριψη της αίτησης.
  4. Η αλληλογραφία με το Ίδρυμα (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.λπ. από Πανεπιστήμια του εξωτερικού) πρέπει να είναι στην Ελληνική, Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα, διαφορετικά θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση. Δεν απαιτείται μετάφραση των διπλωμάτων ξένων γλωσσών.
  5. Αλλαγή προγράμματος σπουδών μπορεί να γίνει δεκτή μέχρι και 28/2/2017 μόνο εάν συνοδεύεται από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μετά τις 28/2/2017 δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε αλλαγή προγράμματος από πλευράς των υποψήφιων.
  6. Τα δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται. Γι’ αυτό, οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν απλές φωτοτυπίες των επίσημων εγγράφων, μεγέθους Α4. Δεν απαιτείται επικύρωση.
  7. Οι υποψήφιοι όλων των προγραμμάτων υποβάλλουν την αίτησή τους και αποστέλλουν τα δικαιολογητικά ως ακολούθως:

Βήμα 1ο Μελετούν προσεκτικά την προκήρυξη και στη συνέχεια συμπληρώνουν και υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος: www.onassis.orgΥποτροφίεςΥποτροφίες προς Έλληνες Υποτροφίες Εσωτερικού (Μεταπτυχιακά/Διδακτορικά) Ηλεκτρονική αίτηση, μέχρι και 28/2/2017 και σημειώνουν τον κωδικό επιβεβαίωσης υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή τους.

Βήμα 2ο Συγκεντρώνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα αποστέλλουν σε φυσική μορφή ταχυδρομικώς συστημένα μέχρι και 28/2/2017 (λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία κατάθεσης βάσει σφραγίδας Ταχυδρομείου) στη διεύθυνση:

AΡIONA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΣΧΙΝΟΥ4, 10558ΑΘΗΝΑ

[Κωδικός επιβεβαίωσης υποβολής ηλεκτρονικής Αίτησης]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Τηλ: 210 37 13 052, -055 & -057 E-mail: fph@onassis.org Web: http://www.onassis.org

Οι υποτροφίες έχουν μέγιστη διάρκεια έως 24 μήνες (και κατ ́ εξαίρεση 36 μήνες για συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα), χωρίς δυνατότητα παράτασης.

Κατά την αξιολόγηση δίδεται προτεραιότητα σε υποψήφιους που έχουν εγγραφή ή αποδοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ:
Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις, διαφορετικά η αίτηση θα απορριφθεί:

Α. Όρια ηλικίας:

Β. Ελάχιστος απαιτούμενος βαθμός πτυχίου/διπλώματος:

ΚΛΑΔΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (εκτός αποφοίτων Ιατρικής):

1987 και μετά

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ:

1984 και μετά

ΧΩΡΑ

ΒΑΘΜΟΣ

Ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ

8,00 / 10

Πανεπιστήμια άλλων χωρών

Ισότιμη βαθμολογία με τα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ, βεβαιωμένη από τον ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ.

 Εξαίρεση: Υποψήφιοι, με κατώτερες βαθμολογίες των απαιτούμενων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ανήκουν βαθμολογικά στο ανώτερο 5%:

  1. των αποφοιτησάντων κατά το ακαδημαϊκό έτος αποφοίτησης ή/και
  2. των αποφοιτησάντων κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία αποφοίτησης

(βλ. Δικαιολογητικά, σελ. 5, παρ. 4)

Γ. Διάρκειασπουδών:

Σε υποψήφιους που έχουν ξεκινήσει σπουδές δεν χορηγείται υποτροφία για αποπεράτωση σπουδών, εάν ο ελάχιστος προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του προγράμματος από την 1/10/2017 είναι μικρότερος του ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου. Η διάρκεια της υποτροφίας υπολογίζεται με βάση την ελάχιστη διάρκεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών συμπεριλαμβανομένης και της εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας, όπως καθορίζεται στο ΦΕΚ θεσμοθέτησης και λειτουργίας του ή στον ισχύοντα Κανονισμό Σπουδών.

Δ. Ξένες Γλώσσες:

Οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσης Ξένης Γλώσσας επιπέδου Β2 τουλάχιστον, βάσει της κλίμακας γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες ή ανάλογου με τις προϋποθέσεις αποδοχής τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. (Απαλλαγή: οι υποψήφιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή, με την κατάθεση της οριστικής αποδοχής ή εγγραφής στο Πανεπιστήμιο ή τη Σχολή, κατά το στάδιο της αίτησης.)

Β. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν επιπλέον τις ακόλουθες προϋποθέσεις, αλλιώς η αίτηση θα απορριφθεί:

Α. Όρια ηλικίας:

Β. Ελάχιστος απαιτούμενος βαθμός πτυχίου/διπλώματος και μεταπτυχιακού διπλώματος:

ΚΛΑΔΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ:

(εκτός αποφοίτων Ιατρικής & Εικαστικών Τεχνών)

1984 και μετά

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ:

1981 και μετά

ΧΩΡΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

Ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ

8,00/10

και

8,50/10,00

Πανεπιστήμια άλλων χωρών

Ισότιμη βαθμολογία με τα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ, βεβαιωμένη από τον ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ.

 Εξαίρεση: Υποψήφιοι με κατώτερες βαθμολογίες των απαιτούμενων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ανήκουν βαθμολογικά στο ανώτερο 5% :

  1. των αποφοιτησάντων κατά το ακαδημαϊκό έτος αποφοίτησης ή/ &
  2. των αποφοιτησάντων κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία αποφοίτησης

(βλ. Δικαιολογητικά, σελ. 5, παρ. 4)

Σημ. 1: Σε περίπτωση που οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι σε εξέλιξη, απαιτείται αναλυτική βαθμολογία με μέσο όρο από 8,50/10,00 και άνω ή βεβαίωση αρμόδιου φορέα του μεταπτυχιακού προγράμματος για την άριστη επίδοση του υποψήφιου.

Γ. Υποψήφιοι χωρίς μεταπτυχιακό δίπλωμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διδακτορικό, μόνο:

  1. εφ’ όσον έχουν δίπλωμα από ΑΕΙ πενταετούς ή εξαετούς φοίτησης, με ελάχιστο βαθμό 8,50/10,00.
  2. εφ’ όσον έχουν πτυχίο από ΑΕΙ/ΤΕΙ τετραετούς φοίτησης, με ελάχιστο βαθμό 8,50/10,00 και είναιεγγεγραμμένοι ή θα έχουν εξασφαλίσει εγγραφή/οριστική αποδοχή έως 28/02/2017.

4

 Εξαίρεση: Υποψήφιοι με κατώτερες βαθμολογίες των απαιτούμενων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ανήκουν βαθμολογικά στο ανώτερο 5%:

  1. των αποφοιτησάντων κατά το ακαδημαϊκό έτος αποφοίτησης ή/και
  2. των αποφοιτησάντων κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία αποφοίτησης

(βλ. Δικαιολογητικά, σελ. 5, παρ. 4)

Δ. Διάρκεια σπουδών:

Σε υποψήφιους που έχουν ξεκινήσει σπουδές δεν χορηγείται υποτροφία για αποπεράτωση σπουδών, εάν ο ελάχιστος προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του προγράμματος από την 1/10/2017 είναι μικρότερος του ενός ακαδημαϊκού έτους. Η διάρκεια της υποτροφίας υπολογίζεται με βάση την ελάχιστη διάρκεια του Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών, όπως καθορίζεται στο ΦΕΚ θεσμοθέτησης και λειτουργίας του ή στον ισχύοντα Κανονισμό Σπουδών.

E. Ξένες Γλώσσες:

Οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσης Ξένης Γλώσσας επιπέδου Β2 τουλάχιστον ή ανάλογου με τις προϋποθέσεις αποδοχής τους στο διδακτορικό πρόγραμμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. (Απαλλαγή: oι υποψήφιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή, με την κατάθεση της οριστικής αποδοχής ή εγγραφής στο Πανεπιστήμιο ή τη Σχολή, κατά το στάδιο της αίτησης.)

Προσοχή: Απαιτούνται απλές, μη επικυρωμένες φωτοτυπίες των εγγράφων, μεγέθους Α4. Δικαιολογητικά που θα αποσταλούν μετά την καταληκτική ημερομηνία, εκτός της οριστικής αποδοχής του υποψήφιου, δεν θα γίνουν δεκτά. Τα δικαιολογητικά εσωκλείονται στον φάκελο αποστολής με τη σειρά που αναφέρονται παρακάτω. Δεν θα τοποθετούνται σε ζελατίνες ή βιβλιοδετημένα ντοσιέ και δεν θα είναι συραμμένα. Δεν γίνονται δεκτά οποιασδήποτε μορφής δικαιολογητικά (βεβαιώσεις βραβεύσεων/διακρίσεων, συμμετοχής σε σεμινάρια κ.λπ.), τα οποία δεν ζητούνται στην Προκήρυξη.

  1. Μία φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας (στο πίσω μέρος της οποίας πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψήφιου).
  2. Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα (2 σελίδες κατ’ ανώτατο όριο), στην ελληνική γλώσσα. Θα αναφέρονται με την ακόλουθη σειρά: προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου, σπουδές που έχει πραγματοποιήσει, ξένες γλώσσες, δεξιότητες/επιπλέον προσόντα. Επίσης, εάν υπάρχουν, επαγγελματική εμπειρία, διακρίσεις/βραβεύσεις, συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια, δημοσιεύσεις.
  3. Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών, με τον τελικό μέσο όρο βαθμολογίας αριθμητικά και με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων.Σημείωση: Για τους αποφοίτους ξένων Πανεπιστημίων απαιτείται παράρτημα διπλώματος βεβαίωση ισοβαθμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ.
  4. Βεβαίωση Σειράς Κατάταξης Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου/Σχολής:
    α. από όλους τους υποψήφιους ανεξαιρέτως για τις προπτυχιακές τους σπουδές.
    β. από τους υποψήφιους για διδακτορικές σπουδές που δεν πληρούν τον ελάχιστο βαθμολογικό όρο μεταπτυχιακού διπλώματος απαιτείται βεβαίωση σειράς κατάταξης για τις μεταπτυχιακές σπουδές.
    Στη βεβαίωση θα αναφέρεται ο συνολικός αριθμός αποφοιτησάντων και η σειρά κατάταξης κατά:
    i) το ακαδημαϊκό έτος αποφοίτησης και ii) κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία (βλ. υπόδειγμα βεβαίωσης: www.onassis.org  Υποτροφίες  Υποτροφίες προς Έλληνες  Αφορούν όλα τα Προγράμματα Υπόδειγμα βεβαίωσης κατάταξης υποψήφιου).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
(Υποβάλλονται απαραιτήτως μέχρι και 28/2/2017, αλλιώς η αίτηση απορρίπτεται)

5

  1. Περίληψη Πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας ή άλλης εργασίας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο προπτυχιακών σπουδών σε έντυπη μορφή (έως 3 σελίδες κατ’ ανώτατο όριο).
  2. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (εάν έχει αποκτηθεί) ή Βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών με τον τελικό βαθμό με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων και αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών.Σημείωση: Οι υποψήφιοι για διδακτορικές σπουδές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές τους υποβάλλουν μαζί με την αίτηση: α) Αναλυτική βαθμολογία με μέσο όρο από 8,50/10,00 και άνω ή βεβαίωση αρμόδιου φορέα για την άριστη επίδοση του υποψήφιου και β) Βεβαίωση με τον χρόνο ολοκλήρωσης σπουδών (από τη Σχολή ή τον Επόπτη Καθηγητή). Εάν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί μετά τις 30/9/2017 δεν γίνεται δεκτή η αίτηση για υποτροφία.
  3. Περίληψη Μεταπτυχιακής Διπλωματικής εργασίας (εάν έχει εκπονηθεί): Σε έντυπη μορφή μέχρι 3 σελίδες.
  4. Δύο συστατικές επιστολές υπογεγραμμένες:Για υποψήφιους μεταπτυχιακών σπουδών:Από καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, οποιασδήποτε βαθμίδας ή αναγνωρισμένων Καλλιτεχνικών Σχολών, που έχουν προσωπική γνώση της σπουδαστικής εξέλιξης του υποψήφιου.Για υποψήφιους διδακτορικών σπουδών:-Εάν μεσολαβεί μεταπτυχιακό δίπλωμα: Μία συστατική από τον επόπτη καθηγητή του μεταπτυχιακού και μία από άλλο καθηγητή των πτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών του υποψήφιου.-Εάν δεν μεσολαβεί μεταπτυχιακό δίπλωμα: Οι συστατικές επιστολές θα προέρχονται από δύο καθηγητές των πτυχιακών σπουδών.

    -Εάν ο υποψήφιος είναι ήδη εγγεγραμμένος σε διδακτορικό επίπεδο: Μία συστατική επιστολή από τον επόπτη του διδακτορικού και μία από τον επόπτη του μεταπτυχιακού (εάν έχει μεσολαβήσει), διαφορετικά από καθηγητή των πτυχιακών σπουδών.

    Οι επιστολές μπορούν να συνταχθούν είτε σε επιστολόχαρτο Πανεπιστημίου/Σχολής ή στο Ειδικό Έντυπο που διατίθεται από το Ίδρυμα στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα μέσω της ιστοσελίδας www.onassis.org  Υποτροφίες  Υποτροφίες προς Έλληνες  Αφορούν όλα τα προγράμματα.

    Δεν γίνονται δεκτές συστατικές που αποστέλλονται μέσω e-mail. Οι συστατικές αποστέλλονται:

    α)Απότονυποψήφιο:Σεκλειστόφάκελομαζίμεταυπόλοιπαδικαιολογητικά ή

    β) Απ’ ευθείας από τους καθηγητές: Ταχυδρομικά συστημένες, μέχρι και 28/2/2017 (λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία κατάθεσης βάσει σφραγίδας Ταχυδρομείου) προς το Τμήμα Υποτροφιών προς Έλληνες- Πρόγραμμα Εσωτερικού.

  5. Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας, όπως προβλέπεται από το επιδιωκόμενο πρόγραμμα σπουδών: (Βλ. Προϋποθέσεις Υποβολής Αίτησης, σελ. 3, παρ. Δ & σελ. 5, παρ. E). Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν πιστοποιητικά γνώσης και επιπλέον γλωσσών, καθώς θα συνεκτιμηθούν κατά την διαδικασία αξιολόγησης.

6

10α. Πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα:

α) εάν ο υποψήφιος έχει ξεκινήσει σπουδές: Βεβαίωση εγγραφής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην οποία θα αναφέρονται με σαφήνεια: 1) ο ελάχιστος προβλεπόμενος χρόνος σπουδών (αριθμός εξαμήνων για τα μαθήματα και τη διπλωματική εργασία), σύμφωνα με το ΦΕΚ θεσμοθέτησης και λειτουργίας του μεταπτυχιακού προγράμματος ή τον ισχύοντα Κανονισμό του, 2) ότι το πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και 3) εάν προβλέπονται δίδακτρα, το συνολικό ποσό αυτών και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων, 4) σειρά επιτυχίας εισαγωγής στο μεταπτυχιακό, εάν υπάρχει και 5) αναλυτική βαθμολογία των μαθημάτων του μεταπτυχιακού στα οποία έχει ήδη αξιολογηθεί.

β) εάν ο υποψήφιος έχει γίνει δεκτός αλλά δεν έχουν ξεκινήσει οι σπουδές: Βεβαίωση αποδοχής στην οποία θα αναφέρονται με σαφήνεια: 1) ο ελάχιστος προβλεπόμενος χρόνος σπουδών (αριθμός εξαμήνων για τα μαθήματα και την διπλωματική εργασία), σύμφωνα με το ΦΕΚ θεσμοθέτησης και λειτουργίας του μεταπτυχιακού προγράμματος ή τον ισχύοντα Κανονισμό του, 2) ότι το πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και 3) εάν προβλέπονται δίδακτρα, το συνολικό ποσό αυτών και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων.

γ) εάν δεν υπάρχει ακόμη εγγραφή ή αποδοχή: Πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου για κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο ο υποψήφιος αναφέρει στην αίτηση του από την αντίστοιχη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Οι πληροφορίες θα περιλαμβάνουν: 1) τίτλο του μεταπτυχιακού προγράμματος και κατεύθυνση, 2) ημερομηνία έναρξης του προγράμματος σπουδών, 3) ότι πρόκειται για πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, 4) προϋποθέσεις αποδοχής, 5) τη διάρκεια σπουδών (δηλ. τον ελάχιστο προβλεπόμενο χρόνο σπουδών ή/και τον αριθμό εξαμήνων για τα μαθήματα και την διπλωματική εργασία), 6) εάν προβλέπονται δίδακτρα, το συνολικό ποσό αυτών και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων και 7) ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Προσοχή: Υποψήφιος που αναμένει από το Πανεπιστήμιο αποδοχή για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, οφείλει να ενημερώσει το Τμήμα Υποτροφιών, αμέσως μόλις εκδοθούν τα σχετικά αποτελέσματα, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος υποψηφιότητας.

10β. Πληροφορίες για το διδακτορικό πρόγραμμα:

α) Βεβαίωση εγγραφής ή Βεβαίωση αποδοχής στο διδακτορικό, που θα αναφέρονται: 1) ο χρόνος έναρξης του προγράμματος σπουδών, 2) η διάρκεια σπουδών (ελάχιστη/μέγιστη) σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών και 3) το θέμα της διατριβής

β) εάν δεν υπάρχει ακόμη εγγραφή ή αποδοχή: Πληροφορίες από την ιστοσελίδα του διδακτορικού προγράμματος, που θα περιλαμβάνουν: 1) τον χρόνο έναρξης του προγράμματος σπουδών, 2) προϋποθέσεις αποδοχής για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, 3) τη διάρκεια σπουδών (ελάχιστη/μέγιστη) σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών, 4) την ειδικότερη επιστημονική περιοχή στην οποία θα στοχεύει η διατριβή και το θέμα της, 5) αντίγραφο της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων (εάν έχει προκηρυχθεί συγκεκριμένο διδακτορικό πρόγραμμα από την οικεία σχολή).

Προσοχή: Υποψήφιος που περιμένει από το Πανεπιστήμιο έγκριση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, οφείλει να ενημερώσει το Ίδρυμα, αμέσως μόλις εκδοθούν τα σχετικά αποτελέσματα προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος υποψηφιότητας.

  1. Αντίγραφο του ΦΕΚ θεσμοθέτησης ή του γραπτού Κανονισμού του Μεταπτυχιακού/Διδακτορικού Προγράμματος για κάθε πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει ο υποψήφιος στην αίτησή του.Σημείωση: Εάν προσφέρονται κατευθύνσεις, ο υποψήφιος οφείλει να δηλώσει την κατεύθυνση που προτίθεται να ακολουθήσει ή ακολουθεί.
  2. Σε περίπτωση εγκεκριμένου Διακρατικού Προγράμματος Σπουδών: Βεβαίωση του Πανεπιστημίου στην οποία θα αναφέρεται από ποιο Πανεπιστήμιο θα χορηγηθεί ο τίτλος σπουδών, καθώς επίσης η διάρκεια φοίτησης στο Πανεπιστήμιο της Αλλοδαπής.

7

  1. Αντίγραφα αντιπροσωπευτικών δειγμάτων εργασίας από τους υποψήφιους στους κλάδους Αρχιτεκτονικής και Τεχνών (2 τεμάχια κατ’ ανώτατο όριο):- Αρχιτεκτονική, Εικαστικές & Εφαρμοσμένες Τέχνες: Portfolio (έγχρωμο αντίγραφο) σε έντυπη μορφή έως μέγεθος Α4 και αντίγραφο αυτού σε CD/DVD.- Θέατρο/Κινηματογράφος, Τηλεόραση: DVD.
    – Μουσική Σύνθεση: DVD ή CD και αντίστοιχες παρτιτούρες.Τα ηλεκτρονικά δείγματα θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα formats:
    .pdf, .tif, .jpg, .png, .gif, .wav, .wma, .mp3, .avi, .wmv, .mpg, .mpeg, .mov (QuickTime), .mp4Στις θήκες των ηλεκτρονικών δειγμάτων να υπάρχει ευρετήριο περιεχομένων. Οι υποψήφιοι πρέπει να αναγράφουν ευκρινώς το ονοματεπώνυμό τους σε κάθε δείγμα.
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (οι ομογενείς θα πρέπει να αποστείλουν: αντίγραφο ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς).
  3. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για άρρενες υποψήφιους).

Επιπλέον, για τους υποψήφιους διδακτορικών σπουδών:

  1. Ερευνητική Πρόταση διδακτορικής διατριβής: έως 2.000 λέξεις με την ακόλουθη δομή: αντικείμενο,στόχος και πρωτοτυπία της έρευνας, ποια η ανάγκη πρόσθετης έρευνας στην προτεινόμενη θεματική περιοχή, μεθοδολογία, προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, ενδεικτική βιβλιογραφία.ή Περιγραφή κατά προσέγγιση του θέματος της διατριβής (εάν δεν έχει ακόμη ορισθεί).Σημείωση: Οι ήδη εγγεγραμμένοι υποψήφιοι διδάκτορες πρέπει να αποστείλουν αναλυτικό χρονοδιάγραμμα με τα προβλεπόμενα στάδια ολοκλήρωσης των σπουδών τους μέχρι και την ημερομηνία κατάθεσης της διατριβής, που θα συνυπογράφεται από τον επόπτη καθηγητή τους.
  2. Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα του επόπτη καθηγητή ή του πιθανού επόπτη καθηγητή (σε περίπτωση που δεν έχει ακόμα ορισθεί). [2 σελίδες κατ’ ανώτατο όριο]
  3. Δημοσιεύσεις: Κατά την αξιολόγηση συνεκτιμάται η ύπαρξη δημοσιεύσεων: Υποβάλλεται κατάλογος των δημοσιεύσεων και οι περιλήψεις τους, έως 300 λέξεις εκάστη (σε έντυπη μορφή).
  4. Από υποψήφιους που έχουν ξεκινήσει σπουδές και κατά τον χρόνο έναρξης της υποτροφίας (1/10/2017), πρόκειται να έχουν διανύσει τον ελάχιστο προβλεπόμενο χρόνο σπουδών, Βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον επιβλέποντα Καθηγητή, όπου θα αξιολογείται η πορεία του διδακτορικού και θα αναφέρεται με σαφήνεια ο υπολειπόμενος χρόνος αποπεράτωσης της διατριβής.ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
  1. Οι
    Διδακτορικές Σπουδές). Στη συνέχεια ελέγχονται από το Τμήμα Υποτροφιών εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της Προκήρυξης και εάν συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις προωθούνται για ακαδημαϊκή αξιολόγηση.
  2. Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι του Ιδρύματος (Καθηγητές ΑΕΙ, Ειδικοί Επιστήμονες και Καλλιτέχνες) εξετάζουν τις αιτήσεις κατά γνωστικό πεδίο και επίπεδο σπουδών και βαθμολογούν κατά την ελεύθερη κρίση τους τους υποψήφιους, αξιολογώντας τις πραγματοποιηθείσες σπουδές, την γνώση ξένων γλωσσών και τις επιδιωκόμενες σπουδές, όπως αυτές αποτυπώνονται στην αίτηση και στα συνοδευτικά δικαιολογητικά του κάθε υποψήφιου.
  3. Σε περίπτωση ισοτιμίας ακαδημαϊκών προσόντων των υποψήφιων λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
  4. Οι υποψήφιοι όλων των γνωστικών πεδίων μπορεί να κληθούν σε τηλεφωνική συνέντευξη, μόνο εάν αυτό ζητηθεί από τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους.
  5. Στον κλάδο της ενόργανης Μουσικής (μουσικά όργανα) οι υποψήφιοι ενδέχεται να κληθούν σε Εξέταση/Ακρόαση.

Αιτήσεις ταξινομούνται κατά γνωστικό πεδίο, ειδίκευση και επίπεδο σπουδών (Μεταπτυχιακές Σπουδές,

8

  1. Μετά την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφασίζει κατά την ελεύθερη και αναιτιολόγητη κρίση του την παροχή ή όχι υποτροφίας, με βάση τη βαθμολογία των Ακαδημαϊκών Συμβούλων, αφού εξετάσει και όλες τις παραμέτρους επί του συνόλου των υποψήφιων.
  2. Όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να δικαιολογήσουν τα κριτήρια επιλογής των δηλωθέντων προγραμμάτων σπουδών και να αναφέρουν τον τρόπο κάλυψης του κόστους σπουδών πέραν της υποτροφίας του Ιδρύματος.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν ατομικά στους υποψήφιους τον Ιούλιο 2017, μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος www.onassis.org  Υποτροφίες  Υποτροφίες προς Έλληνες.
  1. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υποτροφιών, ο υπότροφος δεν έχει το δικαίωμα να τροποποιεί το πρόγραμμα σπουδών που είχε υποβάλει και ενέκρινε το Ίδρυμα, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας, τους οποίους το Ίδρυμα εκτιμά κατά την απόλυτη κρίση του. Δεν γίνονται δεκτά αιτήματα αλλαγής προγράμματος σπουδών σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έγινε δεκτός από το/τα πρόγραμμα/προγράμματα για τα οποία αξιολογήθηκε. Επίσης, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις.
  2. Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας ανέρχεται:
    α. σε 300 Ευρώ για υπότροφους που σπουδάζουν στην ίδια πόλη με την μόνιμη κατοικία της οικογένειας ή σε απόσταση μέχρι 40χλμ. από αυτή ή
    β. σε 600 Ευρώ, για υπότροφους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από την μόνιμη κατοικία της οικογένειας και διαμένουν στον τόπο σπουδών.
    γ. στους υπότροφους, χορηγείται επιπλέον ποσό μέχρι 3.000 Ευρώ, έναντι διδάκτρων ή και εξόδων πρώτης εγκατάστασης, εάν οι σπουδές απαιτούν δίδακτρα ή διεξάγονται σε άλλη πόλη από τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία. Η καταβολή και το ύψος του ποσού αυτού καθορίζεται κατά περίπτωση.Εάν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών διεξάγεται σε σύμπραξη με αντίστοιχο Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και απαιτείται μετάβαση του υποτρόφου για ορισμένο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, για το διάστημα αυτό η υποτροφία θα διαμορφώνεται ανάλογα, με τα ισχύοντα ποσά στο πρόγραμμα εξωτερικού.
  3. Εάν ο υποψήφιος λαμβάνει και άλλη υποτροφία για το επίπεδο σπουδών για το οποίο υποβάλλει την αίτηση ή έχει έμμισθη απασχόληση, εναπόκειται στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος να αποφασίσει τη χορήγηση πλήρους ή μερικής υποτροφίας ή την ακύρωσή της, αφού λάβει υπόψη την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του υποψήφιου.
  4. Η υποτροφία προκαταβάλλεται ανά τρίμηνο στον υπότροφο. Η καταβολή της αρχίζει μετά την υποβολή της βεβαίωσης οριστικής εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής στο Πανεπιστήμιο ή τη Σχολή και των υπόλοιπων απαιτούμενων δικαιολογητικών.

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΩΝΑΣΗ

-Όμιλος Ωνάση – Υποτροφίες για Ανώτατες – Ανώτερες Σπουδές:
    –Προκήρυξη
    – Ηλεκτρονική Αίτηση
           
-Όμιλος Ωνάση – Υποτροφίες Εξωτερικού (Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά):
    –Προκήρυξη
    – Ηλεκτρονική Αίτηση
    –Ύλη Εξετάσεων/Ακροάσεων Υποψηφίων στους κλάδους Χορού και Μουσικής
    –Υπεύθυνη δήλωση κόστους σπουδών

-Όμιλος Ωνάση – Υποτροφίες Εσωτερικού (Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά):
    –Προκήρυξη
    – Ηλεκτρονική Αίτηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;