6 συνταγές για να φτιάχνεις απίθανη ζεστή σοκολάτα!
Η ζεστή σοκολάτα είναι πολύ πιο γευστική όταν φτιάχνεται στο σπίτι, ακριβώς με τα υλικά που θέλουμε και με την αγάπη που της αξίζει! Δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι καλή θέληση και σωστές συνταγές!

a85c8355afe821d5efa58b69f07c4f6e

Η ζεστή σοκολάτα είναι πολύ πιο γευστική όταν φτιάχνεται στο σπίτι, ακριβώς με τα υλικά που θέλουμε και με την αγάπη που της αξίζει! Δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι καλή θέληση και σωστές συνταγές!

 

Κάτι απογεύματα που η θερμοκρασία έχει φτάσει πιο χαμηλά απ’ όσο αντέχεις και ετοιμάζεσαι να αράξεις στον καναπέ σου με μια κουβέρτα και να μην κουνηθείς, μια απο τις παρακάτω σοκολάτες είναι η ιδανική παρέα που χρειάζεσαι για να απολαύσεις το βιβλίο ή την ταινία σου.

Διάλεξε ποια σου αρέσει και δοκίμασε την!

1. Κρεμώδης ζεστή σοκολάτα – Απλή

Υλικά
1 γάλα με πλήρη λιπαρά φρέσκο
160 γρ. σοκολάτα σε σκόνη καλής ποιότητας
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μάνγκο
40 γρ. crème fraiche
μερικούς σπόρους από κόλιανδρο

Εκτέλεση
Σκεύη που θα χρειαστούμε για τη συνταγή:

σιφόν (ειδικό σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαντιγί και αφρών)
μπλέντερ

Για 5 φλιτζάνια

1. Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιφόν. Κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε δύο φορές. Βάζουμε το σιφόν στο ψυγείο. Aν δεν έχουμε σιφόν, θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι και κουτάλι με μακριά βάση. Γεμίζουμε το ποτήρι έως περίπου το 1/4 με το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην ξεχειλίσει το ποτήρι. Με το κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν φτάνοντας στον πάτο του ποτηριού για να ομογενοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος. Βάζουμε στο ψυγείο.

2. Ετοιμάζουμε την κρέμα μάνγκο: ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και πολτοποιούμε τη σάρκα του στο μπλέντερ. Αναμειγνύουμε τον πολτό μάνγκο με 40 γρ. crème fraiche. Στο γουδί χτυπάμε τους σπόρους κόλιανδρου μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε μια πρέζα στο μείγμα μάνγκο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε μπολ, γαρνίρουμε με το σιφόν ή ρίχνουμε με το κουτάλι 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας. Προσθέτουμε την κρέμα μάνγκο. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε 3 φορές το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.

4. Ετοιμάζουμε την ζεστή σοκολάτα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Η παρασκευή σοκολάτας είναι απαιτητική, γι’ αυτό ανακατεύουμε συνεχώς με μαρίζ, προσέχοντας να μην κάψει και κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν η υφή δεν μας αρέσει, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.

5. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με την κρέμα βανίλιας και μάνγκο.

2. Σοκολάτα ρόφημα με καρύδα και μαρέγκα

pexels-photo

Υλικά
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
400 γρ. γάλα καρύδας
1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα χοντρό αλάτι
30 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ασπράδι αυγού
3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το κακάο με 1/3 φλιτζ. νερό που βράζει. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το γάλα καρύδας, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το καυτό ρόφημα κακάο και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αφρίσει για περίπου 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά, χτυπώντας παράλληλα, τη ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά. Όταν σχηματιστούν απαλές κορυφές, είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε κούπες και προσθέτουμε στην κάθε κούπα από 1 κ.σ. μαρέγκα.

3. Ζεστή σοκολάτα με καραμέλα

Υλικά
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (θα χρειαστούμε λίγο, το υπόλοιπο θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη)
1 1/4 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/4 κ.γλ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε καραμελωμένο σύμφωνα με αυτή τη συνταγή. Αν έχουμε έτοιμο στην κατάψυξη, το αποψύχουμε και κατόπιν το ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα, το κακάο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν πάρει ικανοποιητική θερμοκρασία, αποσύρουμε από την φωτιά και ισομοιράζουμε σε κούπες. Γαρνίρουμε με σαντιγί και επιπλέον καραμελωμένο γάλα (προαιρετικά).

Ζεστή σοκολάτα με πιπέρι

tumblr_oarwx5foLW1qbs5zvo1_500

Υλικά
1/2 στικ φυσική βανίλια
2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. νερό
1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Άλλες συνταγές με:
φυσική βανίλιαγάλα με πλήρη λιπαράνερότζίντζερκανέλα μαύρο πιπέρικουβερτούρακακάο σε σκόνηζάχαρηκρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση
Με μαχαίρι χαράζουμε απαλά το στικ βανίλιας κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους βάζουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 45 λεπτά. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να ζεσταθεί η σοκολάτα.

Ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ και κανέλα

Υλικά

3 κούπες φρέσκο γάλα
1/4 κούπα μελάσα
1 1/4 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη 170 γραμμάρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ελαφρά μέχρις ότου η σοκολάτα λιώσει ομαλά και το μείγμα γίνει λείο και ζεστό. Τότε προσθέτουμε τη βανίλια στη σοκολάτα, αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, και σερβίρουμε.

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού

123524-Pumpkin-Spice-Hot-Chocolate

Yλικά

700ml γάλα φρέσκο
100ml κρέμα γάλακτος
100γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
60γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλιές σκόνη κακάο
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μαζί του όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσέχουμε να μην φτάσει το ρόφημα σε βρασμό και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού και χαμηλώνοντας την φωτιά όποτε χρειάζεται. Σερβίρουμε σε κούπες και απολαμβανουμε σοκολάτα και πορτοκάλι σε ένα ρόφημα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1