Μπερτολούτσι: Η εξωφρενική αποκάλυψη για την σκηνή της Σνέιντερ!
Σάλο έχει προκαλέσει συνέντευξη του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο οποίος παραδέχτηκε πως η πρωταγωνίστρια δεν είχε ερωτηθεί για την σκηνή του βιασμού καθώς επιθυμούσε =να την δείξει «θυμωμένη και ταπεινωμένη»!

lasttango2

Σάλο έχει προκαλέσει συνέντευξη του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο οποίος παραδέχτηκε πως η πρωταγωνίστρια δεν είχε ερωτηθεί για την σκηνή του βιασμού καθώς επιθυμούσε να την δείξει «θυμωμένη και ταπεινωμένη»!

Το ονομά της ταινίας; «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι». Πρωταγωνιστές ο, 48χρονος τότε, Μάρλον Μπράντο και η, 19χρονη τότε, Μαρία Σνέιντερ.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, δήλωσε, λοιπόν, σε συνέντευξη πως εκείνος και ο Μπράντο συμφώνησαν να αλλάξουν το σενάριο και να γυρίσουν τη σκηνή του βιασμού της Σνέιντερ χωρίς εκείνη να ξέρει τίποτα.

«Ήθελα να αντιδράσει σαν κορίτσι και όχι σαν ηθοποιός», είπε ο Μπερτολούτσι, για τη Σνάιντερ που το 1972, όπου γυρίστηκε η ταινία, ήταν μόλις 19 ετών.

Στην συγκεκριμένη σκηνή, η οποία αποτελεί μια από τις πιο σκληρές σκηνές που έχουν γυριστεί, προβάλλεται ο παρά φύση βιασμό της Σνέιντερ από τον Μπράντο.

Bernardo_Bertolucci

Ο σκηνοθέτης παραδέχθηκε πως «ήταν φρικτό» να μην της το αποκαλύψουν αλλά δήλωσε αμετανόητος για την απόφαση του.

Η Σνέιντερ πέρασε όλη της τη ζωή από εξαρτήσεις ναρκωτικών και χρόνια κατάθλιψη. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της το 2007 σχετικά με την επίμαχη σκηνή: «Ο Μάρλον μου είχε πει: ”Μαρία μην ανησυχείς, είνα μόνο μία ταινία. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, παρόλο που ο Μάρλον δεν με βίασε στα αλήθεια, τα δάκρυα μου ήταν αληθινά. Ένιωσα ταπεινωμένη και για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα σαν να με βίασαν ο Μπράντο και ο Μπερτολούτσι μαζί!…΄Επρεπε να είχα καλέσει τον ατζέντη μου και έναν δικηγόρο να έρθουν στο γύρισμα γιατί κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι που δεν είναι στο σενάριο, αλλά τότε δεν το γνώριζα!».

Έπειτα, τόνισε πως μετά το γύρισμα ο Μπράντο δεν την πλησίασε καν για να την παρηγορήσει.

Η Σνέιντερ έφυγε από τη ζωή το 2011.

Παρότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το 2013, προβλήθηκε ξανά πριν από μερικές μέρες, προκαλώντας αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα ακόμη και από διάσημες προσωπικότητες.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Τζέσικα Τσάστεϊν έγραψε: «Σε όλους όσους αγαπάτε αυτή την ταινία – Να ξέρετε πως βλέπετε το βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας από έναν 48χρονο άνδρα. Ο σκηνοθέτης σχεδίασε την επίθεση. Νιώθω άρρωστη».

Την σκηνή καταδίκασαν, επίσης, η Άννα Κέντρικ, η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και ο Κρις Έβανς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;