4 απλοί μέθοδοι για να αντιμετωπίσεις το συνάχι!
Ο υδράργυρος έπεσε πολύ απότομα και εσύ βρέθηκες αγκαλιά με τα χαρτομάντηλα πριν καν το καταλάβεις! Μη φοβού, έχουμε τις τέλειες συμβουλές για να ξεπεράσεις το κρύωμα στο άψε-σβήσε!

1-1252937440xPtW

Ο υδράργυρος έπεσε πολύ απότομα και εσύ βρέθηκες αγκαλιά με τα χαρτομάντηλα πριν καν το καταλάβεις! Μη φοβού, έχουμε τις τέλειες συμβουλές για να ξεπεράσεις το κρύωμα στο άψε-σβήσε!

Το κρυολόγημα μπορεί να προκληθεί από διάφορα πράγματα και σε άσχετες φάσεις του έτους, ωστόσο, η περίοδος που το φαινόμενο “ανθίζει” είναι ο χειμώνας.

Κρύο, βροχή ή χιόνι αποτελούν την τέλεια συνταγή για να αποκτήσεις κρυολόγημα προτού πεις “κύμινο”!

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσεις το κρύωμα χωρίς να χρησιμοποιήσεις κατευθείαν φάρμακα:

Αλατόντερο (say what?)

Οι πλύσεις με αλατόνερο μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστες αλλά σπάνε την ρινική συμφόρηση, απομακρύνουν τα βακτηρίδια και τα σωματίδια του ιού. Μπορείς να ανακατέψεις 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και τα ανακατεύεις σε 250 γραμ ζεστό νερό.

Με μια σύριγγα χωρίς βελόνα. Κράτησε το ένα ρουθούνι κλειστό πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα, ενώ ψεκάζεις το μείγμα αλατιού στο άλλο ρουθούνι.

image

Γαργάρες

Άλλη μια δυσάρεστη (αλλά και αστεία) απόπειρα κατά του κρυολογήματος που, μπορεί, όμως να ενυδατώσει έναν ξεραμένο λαιμό.

Δοκίμασε να κάνεις γαργάρες με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε 250 γραμ ζεστό νερό, 3-4 φορές την ημέρα και θα δεις αποτέλεσμα.

Ξεκούραση

Πρόκειται για καθοριστικό παράγοντα που οδηγεί στην γρήγορη ίαση του κρυολογήματος. Κοιμήσου καλά, χαλάρωσε. Η ξεκούραση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην μάχη κατά του κρυολογήματος. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ron Eccles από το πανεπιστήμιο του Cardiff, ο οποίος μίλησε στην Daily Mail, το τσάι από βότανα, ο χυμός πορτοκαλιού, συστατικά όπως το τζίντζερ, το κάρι, το τσίλι, οι πιπεριές, το σκόρδο, διάφορα καυτερά μπαχάρια που φημίζονται για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες, οι πρωτείνες που περιέχονται σε τροφές όπως το ψάρι και το κοτόπουλο, βοηθούν στην ανοσολογική απόκριση και τονώνουν αμέσως το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;