6 απίθανες συνταγές που μπορείς να κάνεις με ζυμαρικά!
Τα ζυμαρικά είναι ένα είδος φαγητού που εδράζει στις καρδιές της πλειονότητας του κόσμου, με ελάχιστους να μην τους έχουν αδυναμία, αφενός γιατί είναι πεντανόστιμα αλλά και γιατί είναι εξαιρετικά εύκολα στο μαγείρεμα!

15335-uncooked-rotini-pasta-on-a-counter-pv

Τα ζυμαρικά είναι ένα είδος φαγητού που εδράζει στις καρδιές της πλειονότητας του κόσμου, με ελάχιστους να μην τους έχουν αδυναμία, αφενός γιατί είναι πεντανόστιμα αλλά και γιατί είναι εξαιρετικά εύκολα στο μαγείρεμα!

Μιας και τα ζυμαρικά είναι τόσο εύκολο πιάτο να φτιαχτεί, τι θα έλεγες για μερικές συνταγές ώστε να τα “απογειώσεις” σε γεύση;

Για να δούμε!

Κοχύλια με λουκάνικο και μπρόκολο

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λουκάνικο της επιλογής μας
1 μπρόκολο (αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια και τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό
3 κούπες κοχύλια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το λουκάνικο. Σωτάρουμε για 3-4’ λεπτά και μεταφέρουμε λουκάνικο σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά. Το βάζουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο και το πιπέρι με 1 κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τα κοχύλια μας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 9 λεπτά. Επιστρέφουμε το μπρόκολο και τα λουκάνικα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμετο μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τελευταίο ανακατεύουμε το τυρί και σερβίρετε.

makaronia-me-kima1

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, κιμά, κρεμμυδάκια και ελιές

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ. μακαρόνια

2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο αραιωμένο σε νερό

2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας

2 φλιτζ. τυρί φρεσκοτριμμένο

φρέσκο κρεμμυδάκι και ελιές για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ζωμό κοτόπουλου και τη σάλτσα. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια, καπακώνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι και το σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να μειωθεί η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι τυρί. Το υπόλοιπο τυρί το ρίχνουμε από πάνω ώστε να λιώσει και γαρνίρουμε με κρεμμύδια και ελιές.

2434307398_945c214fbc_b

Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού

Υλικά

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο & ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

60 γρ. βούτυρο

100 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό να βράσει. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και το αφήνουμε στη φωτιά να ροδίσει. Θα δείτε ότι στην αρχή θα δημιουργηθεί αφρός και σιγά σιγά θα αρχίσει να παίρνει μια καφέ απόχρωση. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το βασιλικό και το τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου θα χωράει να αναμείξουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τέλος το βούτυρο που έχουμε καβουρδίσει προηγουμένως. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο πολτό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα ελαιόλαδο. Αυτό εξαρτάται από εμάς και πια πυκνότητα μας αρέσει να έχει το πέστο μας. Παράλληλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας στην κατσαρόλα να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως ώστε να είναι ζεστό.

Μακαρόνια με τρία τυριά

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια (μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)
250 γρ. τσένταρ, τριμμένο
250 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζ. γάλα
¼ κ.γλ. μουστάρδα Dijon
¼ κ.γλ. αλάτι
¼ κ.γλ. άσπρο πιπέρι
½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα, περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα ακόμα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως!

Παπαρδέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού και μανιτάρια

Υλικά

450 γρ. παπαρδέλες

45 ml. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

50 γρ. Μανιτάρια Σιτάκε κομμένα σε λεπτές φέτες

25 γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

5 γρ. καλαμποκάλευρο

15 γρ. βούτυρο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

120 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

240 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

60 ml λευκό ξηρό κρασί

10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τις παπαρδέλες. Βράζουμε τις παπαρδέλες για 12-14 λεπτά και έπειτα τις σουρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της πιπεριάς. Αφαιρούμε απο το τηγάνι τις πιπεριές και τα μανιτάρια, τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε το κρασί στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Προσθέτουμε το ζωμό. Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. κρύο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις παπαρδέλες, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Original_Mac_n_Cheese_

Mac and Cheese

Υλικά

1 1/2 πακέτο ζυμαρικά σε σχήμα κοράλλι

3 κ.σ. Βούτυρο αγελάδας

3 κ.σ. Αλεύρι

1 κούπα γάλα φρέσκο ζεσταμένο

1 κούπα ξυνόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου

Λίγο φρεσκοτριμμένο Μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. Πιπέρι καγιέν

φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

120 γρ. τυρί Gruyere ή Γραβιέρα

170 γρ. τυρί Cheddar τριμμένο

80 γρ. τυρί Fontina ή Mozzarella

1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο Μαϊντανό

1 φύλλο Δάφνης

100 γρ. Παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας (τα βράζουμε 1-2 λιγότερα λεπτά για al dente αποτέλεσμα). Παράλληλα, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ξινόγαλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι καγιέν και τη δάφνη και μαγειρεύουμε άλλα 7 λεπτά ανακατεύοντας. Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών το καλύπτουμε με το 1/3 της μπεσαμέλ, του μαϊντανού και των τυριών (εκτός της παρμεζάνας) και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Εναλλακτικά, κάνουμε την ίδια διαδικασία σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Μπορούμε επιπλέον να προσθέσουμε και μπέικον που έχουμε πρώτα τσιγαρίσει σε ένα τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;