Ο Rous επιλέγει 10 τραγούδια που του φτιάχνουν τη διάθεση και μας μιλάει για το νέο του single!
Ο Rous με αφορμή το νέο του single "Λουλούδι του Δρόμου" μιλάει στο neolaia.gr και μιας και τα τραγούδια του πάντα μας φτιάχνουν τη διάθεση του ζητήσαμε να διαλέξει 10 που φτιάχνουν τη δική του!

unnamed (2)

Ο Rous με αφορμή το νέο του single “Λουλούδι του Δρόμου” μιλάει στο neolaia.gr και μιας και τα τραγούδια του πάντα μας φτιάχνουν τη διάθεση του ζητήσαμε να διαλέξει 10 που φτιάχνουν τη δική του!

Ως προς το νέο άλμπουμ, θα θέλαμε να δώσουμε ορισμένα στοιχεία στο κοινό σχετικά με το πως θα είναι. Ας πουμε, τι vibe έχει; Θεματολογία, κλίμα, οτιδήποτε

Είναι ένα αλμπουμ που γραφτηκε σε ανύποπτο χρόνο, ηχογραφημένο και μιξαρισμένο κατά κύριο λόγο με αναλογικά μέσα που προσδίδουν στα τραγούδια μια ζεστασιά. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα λοιπόν, πραγματεύεται ιστορίες ανθρώπων, αγάπης και έρωτα, στην απλή και πολλές φορές ενστικτώδη μορφή τους. Παντα όμως το τελευταίο λόγο τον έχει ο ακροατής.    

Γιατί το “Λουλούδι του Δρόμου” είναι το πρώτο single από το νέο σου album;

Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα κομματια του δίσκου το πρώτο.

Το «Λουλούδι του δρόμου» είναι ένα τραγούδι σε πρώτο πρόσωπο και πιστεύω ότι έχει πολλά στοιχεία από τα υπόλοιπα τραγούδια μέσα του.

Είχες ποτέ κάποιον καλλιτέχνη-πρότυπο; Ξέρεις, απο εκείνους που είχαμε αφίσα στο δωμάτιο μας όταν είμασταν μικροί.

Ο John Lennon και ο Ιαν Άντερσον των Jethro Tull είχαν την θέση τους στο δωμάτιο μου παλιά. Υπήρχε και ο Muhammad Ali ο οποίος αν και πυγμάχος ήταν καλλιτεχνης στις κινήσεις του και σε αυτό που εκανε. Αργότερα διάβασα κάπου ότι ο Miles Davis εκανε προπόνηση πυγμαχίας επειδή τον απελευθέρωνε στις κινήσεις του πάνω στη σκηνή. Επίσης ερασιτέχνης πυγμάχος υπήρξε και ο Χέμινγουεϊ.

unnamed (3)

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που χρησιμοποιείς ως έμπνευση για τα τραγούδια σου; Πρόσωπα, μέρη, καταστάσεις και τέτοια.

Πραγματικά τα πάντα. Φαινομενικά αδιάφορες εικόνες, μέσα στην πόλη  μπορούν να σε κάνουν να αναπτύξεις ολόκληρα θέματα. Εξαρτάται τις προσλαμβάνουσες και τη διάθεση που έχεις.  Ένα λουλούδι που άνθισε π.χ. μεσα στο τσιμέντο της πόλης και δείχνει εξαιρετικά μόνο σε σχέση με το περιβαλλον,  και ταυτόχρονα όμορφο. Πολλές φορές είναι οι ιστορίες φίλων που σε συγκινούν, ή ακόμα και ένα άρθρο που θα διαβάσεις κάπου. Αυτό που πιστεύω πως γίνεται, είναι ότι τελικά αναπροσαρμόζεις  το χώρο και το χρόνο και τα επανατοποθετείς στην οπτική σου. Έτσι έχεις μια ωραία ιστορία.

Πριν ασχοληθείς με την μουσική, είχες δοκιμάσει τις δυνατότητες σου σε κάποιο άλλο τομέα;

Αθλητισμό έκανα από μικρός, αλλα επειδή ήδη είχε αρχίσει να με απασχολεί και  η μουσική από μικρή ηλικία, δεν μπορώ να πω ότι με κέρδισε πραγματικά κάτι άλλο.

(Κάτι διαφορετικό) Αν είχες την δυνατότητα να διαλέξεις μια αγαπημένη σου στιγμή μέσα στην μέρα -μια οποιαδήποτε μέρα- ποια θα ήταν;

Τα απογεύματα είναι η αγαπημένη μου ώρα. Όταν αρχίζει να πέφτει ο ήλιος ίσως να ψαρέψω ή να κάνω μια βόλτα.

Πες μας 10 τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση.

1.Queen-Don’t stop me now

2. Whale-Hobo Humpin’ slobo babe

3. Ben Harper -With my two own hands

4. Amanda Palmer- I want you but i don’t need you

5. Rachid Taha – Ida

6. Luciano-Give praise to Rastafari

7. John Butler trio- Zebra

8. RHCP- Dani California

9. Sublime- Perfect world

10.AD/DC- Thunderstruck

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;