Η Άτυπη Ομάδα Νέων, SHARP MINDS, με έδρα την Αθήνα, υλοποίησε μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, το Training Course υπό τον διακριτικό τίτλο “Lost myself on Internet”, μεταξύ 22 και 29 Οκτωβρίου 2016.

erasmus-plus

Η Άτυπη Ομάδα Νέων, SHARP MINDS, με έδρα την Αθήνα, υλοποίησε μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, το Training Course (κωδικός προγράμματος 2016-2-EL02-KA105-002461) υπό τον διακριτικό τίτλο “Lost myself on Internet”, μεταξύ 22 και 29 Οκτωβρίου 2016.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, έλαβαν μέρος 50 νέοι συμμετέχοντες, φοιτητές, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επαγγελματίες από 10 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία, Fyrom, Τουρκία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία και Σλοβακία).
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, κάθε ομάδα παρουσίασε την διάσταση του σύγχρονου προβλήματος του Διαδικτυακού Εθισμού στη χώρα της, έχοντας την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σχετικά με την αναγνώριση και την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με το Διαδικτυακό Εθισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο Ίντερνετ, Μεθόδους Ψυχολογικής προσέγγισης και διάγνωσης του προβλήματος καθώς και για το τι προβλέπει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χρηστών του Ίντερνετ. Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια επαγγελματιών και ειδικών που προσέδωσαν επιπρόσθετη αξία στο παρόν Training Course, μέσω της ευρείας τους γνώσης για το σύγχρονο φαινόμενο του Διαδικτυακού Εθισμού και πως αυτό επηρεάζει τους νεαρούς διαδικτυακούς χρήστες.
Τέλος, διοργανώσαμε μία μεγάλη Ενημερωτική Ημερίδα, που έλαβε χώρο στο 2ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα, όπου καταφέραμε να διαδώσουμε την γνώση και την κατάλληλη πληροφόρηση σχετικά με το φαινόμενο του Διαδικτυακού Εθισμού,  σε περισσότερους από 250 νέους μαθητές, γονείς και καθηγητές του προαναφερόμενου Σχολείου. Κατά την Ενημερωτική Ημερίδα, είχαμε την τιμή να έχουμε ως καλεσμένους και κύριους ομιλητές, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο και τον Ψυχολόγο του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Αλεβίζο Στέφανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;