Γιατί δεν πρέπει να πέφτεις για ύπνο ενώ έχεις νεύρα;
Νέα έρευνα έδειξε την αρνητική επίδραση που έχει ο ύπνος όταν πραγματοποιείται την ώρα που το άτομο είναι ταραγμένο ή εκνευρισμένο.

13355401113_648c228a38_b

Νέα έρευνα έδειξε την αρνητική επίδραση που έχει ο ύπνος όταν πραγματοποιείται την ώρα που το άτομο είναι ταραγμένο ή εκνευρισμένο.

Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε πως όσοι πέφτουν στο κρεβάτι εκνευρισμένοι τείνουν να μην απαλλάσσονται από τον εκνευρισμό τους την επόμενη μέρα, πράγμα που σημαίνει ένταση για δυο μέρες σερί.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Γιουντσέ Λίου του University College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature Communications”, πειραματίσθηκαν επί δύο μέρες με 73 άνδρες εθελοντές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι ξεχνάνε κάτι αρνητικό ή φοβιστικό πιο εύκολα, όταν δεν έχουν κοιμηθεί στο μεταξύ. Αν μεσολαβήσει ο ύπνος, η διαγραφή της αρνητικής μνήμης είναι πολύ πιο δύσκολη.

Κατά την διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος αναδιοργανώνει τις μνήμες – θετικές, ουδέτερες και αρνητικές- και τις αποθηκεύει καλύτερα όχι μόνο στον ιππόκαμπο αλλά πιο διάχυτα σε όλο τον εγκεφαλικό φλοιό, πράγμα που καθιστά δυσκολότερη τη διαγραφή τους αργότερα.

Και γι’ αυτόν τον λόγο, ο Λίου αναφέρει «θα συμβουλεύαμε τον καθένα να λύσει πρώτα τις διαφορές του προτού πέσει στο κρεβάτι και να μη κοιμηθεί αγκαλιά με το θυμό του».

Τα ευρήματα μπορεί να βοηθήσουν και στην καλύτερη αντιμετώπιση ανεπιθύμητων αναμνήσεων και διαταραχών όπως το μετατραυματικό στρες, πιθανώς μέσω στέρησης του ύπνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;