BARocker 2016: Η αναμέτρηση των καλύτερων Ευρωπαίων bartenders όπως την βιώσαμε από κοντά!
8 bartenders, 1 θέση στον 4ο ετήσιο Παγκόσμιο Διαγωνισμό BARocker. Μια αναμέτρηση γεμάτη ταλέντο, δεξιοτεχνία και...κοκτεϊλς!

IMG_2623

8 bartenders, 1 θέση στον 4ο ετήσιο Παγκόσμιο Διαγωνισμό BARocker. Μια αναμέτρηση γεμάτη ταλέντο, δεξιοτεχνία και… κοκτέιλς!

Έχοντας μπροστά σου μερικούς από τους καλύτερους bartenders στην Ευρώπη, τι αισθάνεσαι;

Την εμπειρία του BARocker 2016 συνοδεύουν τέσσερα συναισθήματα, μέσα από τα οποία θα σου περιγράψω την εμπειρία μου: περιέργεια, ενδιαφέρον, δέος και ενθουσιασμό.

Ας το πάρουμε από την αρχή και ας μιλήσουμε για την περιέργεια.  Η περιέργεια ξεκίνησε το βράδυ που αποφασίσαμε με την Εβίτα, εδώ από το neolaia.gr,  να κινηθούμε προς το Hard Rock Cafe για να παρακολουθήσουμε τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό BARocker και να πιούμε τα κοκτέιλς μας.

Η εμπειρία του BARocker μου ήταν γνωστή, καθώς, είχα παρακολουθήσει τους καλύτερους bartenders στην Ελλάδα να διαγωνίζονται για μια θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Αυτήν την φορά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Οι απαιτήσεις ήταν περισσότερες, οι διαγωνιζόμενοι είχαν εξασκηθεί ακόμη πιο σκληρά και το βραβείο ήταν πλέον…μια θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό BARocker που θα πραγματοποιηθεί στον Παναμά.

IMG_2601

Μπαίνοντας μέσα στον χώρο του Hard Rock Cafe και ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο, η περιέργεια μετατράπηκε σταδιακά σε ενδιαφέρον. Αν έχεις πάει στο Hard Rock και σου άρεσε ο κάτω όροφος, περίμενε μέχρι να δεις και τον πάνω για να εκφράσεις πλήρη άποψη.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά όμορφο χώρο, ευρύχωρο, όμορφα φωτισμένο και περιποιημένο. Εκεί, πραγματοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός BARocker.

Slack for iOS Upload-1

Ο διαγωνισμός δεν είχε ξεκινήσει ακόμη, οπότε καθίσαμε, παραγγείλαμε κοκτέιλς και τα αγαπημένα μας φαγητά και παρατηρούσαμε τον χώρο και τα πρόσωπα γύρω μας. Σύντομα, είχε έρθει η ώρα των καλύτερων bartenders της Ευρώπης.

Κάπου εκεί ξεκινήσαμε να εισερχόμαστε στα εδάφη του δέους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το εντυπωσιακό σόου ενός ζογκλέρ, ο οποίος ξεκίνησε απλά με δυο γυάλινες μπάλες και κορύφωσε το σόου με δυο ραβδιά που φλέγονταν στις άκρες.

Το σόου ξεκίνησε με τους διαγωνιζόμενους να εκτελούν μια λεπτοδουλεμένη χορογραφία διαχειριζόμενοι με δεξιοτεχνία τα υλικά και τα αλκοολούχα με τα οποία θα έφτιαχναν το ποτό τους.

Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι της συγκεκριμένης βραδιάς ήταν πως δεν συνειδητοποιήσαμε ποτέ την στιγμή που το δέος έγινε ενθουσιασμός, γιατί ήρθε πολύ φυσικά. Ο συνδυασμός και η ρυθμικότητα κινήσεων των bartenders, όχι μόνο κρατούσε την προσοχή του κοινού πάνω τους, αλλά το ωθούσε και στο να κινείται στους ρυθμούς τους.

2nd Winner - Andrea Ottaiano - Hard Rock Venice

Προτού καν το καταλάβουμε, είχαμε σηκωθεί και είτε προσπαθούσαμε να αποθανατίσουμε το σόου με κινητά και κάμερες είτε χτυπούσαμε παλαμάκια στον ρυθμό της μουσικής.

Μόλις είχαν περάσει μπροστά από τα μάτια της κριτικής επιτροπής όλοι οι διαγωνιζόμενοι, είχε έρθει η ώρα για την δύσκολη απόφαση. Δύσκολη γιατί, τουλάχιστον για τα δικά μου άπειρα μάτια, οι bartenders που είδαμε ήταν πολύ καλοί.

3rd winner - Charis Dimoulis - Hard Rock Athens

Η ώρα της ανακοίνωσης των νικητών ήρθε, με τα ονόματα να έχουν την εξής σειρά: τρίτος, ο  Χάρης Δημουλής από Hard Rock Athens, δεύτερος ο Andrea Ottaiano από το Hard Rock Venice και πρώτος ο αξιαγάπητος Davide Piantedosi από το Hard Rock Florence.

Ευτυχώς για εμάς, η βραδιά δεν τελείωσε εκεί, αλλά, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον νικητή και να μας πει ορισμένα πράγματα για τον εαυτό του.

The Winner - Davide Piantedosi - Hard Rock Florance (2)

Ο Davide Piantedosi εργάζεται στο Hard Rock Φλωρεντίας στην Ιταλία και φέτος θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό  BARocker.

Αλλά, θα σας τα πει ο ίδιος:

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το bartending; Και πόση εξάσκηση χρειάστηκες για να καταφέρεις αυτό το αποτέλεσμα;

“Ξεκίνησα σε ηλικία 16 ετών και μέχρι σήμερα αυτό είναι το hobby μου, κάνω flair.  Εξασκούμαι όποτε και όπου βρίσκω ευκαιρία. Ακόμη και όταν έχω άδεια, βγαίνω στο πάρκο και εξασκούμαι.”

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχεις σε διαγωνισμό;

“Όχι, συνολικά έχω συμμετάσχει σε σχεδόν 10 διαγωνισμούς, με τους περισσότερους να είναι στο Hard Rock Cafe.”

Τι κοκτέιλ έφτιαξες σήμερα και πως επέλεξες να φτιάξεις τα συγκεκριμένα;

“Έφτιαξα Sex on the Beach, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό, και Bahama Mama, το οποίο είναι ένα ποτό που φτιάχνουμε στο Hard Rock.

Γενικά πιστεύω πως είναι πολύ καλά κοκτέιλ και αρέσουν πολύ στις γυναίκες, ωστόσο, τα διάλεξα διότι διευκολύνουν πολύ το flair. Ειδικά το μπουκάλι του Malibu είναι πολύ καλό για τις κινήσεις που θέλω να κάνω. “

Το flair έχει να κάνει περισσότερο με το να διασκεδάζεις τον κόσμο ή είναι κάτι παραπάνω;

“Σίγουρα είναι κάτι παραπάνω. Φυσικά και είναι διασκεδαστικό, αλλά είναι και ένα είδος τέχνης. Αν σου αρέσει το flair, τα πάντα σου το θυμίζουν. Προσωπικά, μου το θυμίζουν τα απλά πράγματα, το κάνω με το γάλα το πρωί ή με το στυλό όταν γράφω ή ακόμη και όταν κάνω καφέ.

Είναι στυλ, έχει να κάνει με το να σου αρέσει αυτό που κάνεις.”

Πώς είναι να είσαι bartender στο Hard Rock;

“Ξεκίνησα με το συγκεκριμένο επάγγελμα πριν 10 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων έχω δουλέψει και σε άλλα μαγαζιά εκτός από τo Hard Rock.

Βρίσκομαι στο Hard Rock Cafe εδώ και 5 χρόνια, και πραγματικά, πρόκειται για το καλύτερο μέρος για έναν bartender.

Αν αγαπάς το αμερικανικού τύπου bartending, το Hard Rock είναι το καλύτερο μέρος για να αναπτυχθείς για ένα βασικό λόγο, γιατί σου δίνει πολλές ευκαιρίες και σε βοηθά να καλλιεργείς τα ταλέντα σου.”

The Winner - Davide Piantedosi - Hard Rock Florance (1)

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός BARocker μας έμαθε δύο πράγματα. Αρχικά, πως τα κοκτέιλς του Hard Rock φτιάχνονται από ανθρώπους που έχουν πάθος για την συγκεκριμένη δουλειά και την οποία εξελίσσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε φορά, και δεύτερον, πως η προσπάθεια πάντα ανταμοίβεται αν κυνηγάς τις ευκαιρίες και βρίσκεσαι στον σωστό χώρο την σωστή στιγμή, όπως έκανε ο Davide Piantedosi εκείνο το βράδυ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;