Φοιτητική Ζωή στην Τρίπολη! Ο δεκάλογος!
Πέρασες στην Τρίπολη και δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις; Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για σένα.

OldTripoli

Πέρασες στην Τρίπολη και δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις; Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για σένα.

Παρακάτω μπορείς να δεις έναν απλό δεκάλογο για το πως η Τρίπολη είναι μια φοιτητούπολη που αξίζει να ζήσεις!

1.Η Τρίπολη είναι κυριολεκτικά δίπλα στην Αθήνα καθώς θα σου χρειαστούν λιγότερο από 2 ώρες για να φτάσεις. Αν δεν έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο μην αγχώνεσαι καθώς μπορείς να πάρεις το ΚΤΕΛ το οποίο φεύγει ανά 1 ώρα.

  1. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σου τονίσω ότι η Τρίπολη δεν είναι μια τυχαία πόλη αλλά μια πρωτεύουσα η οποία φέρει βαριά ιστορία. Η πρωτεύουσα της Αρκαδίας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Η πόλη είναι γεμάτη Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους τους οποίος μπορείς να επισκεφτείς. Μερικοί από αυτοί είναι το Αρχαίο θέατρο της Μαντινείας, ο Αρχαίος Ορχομενός ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης φιλοξενεί περισσότερα από 7 χιλιάδες ευρήματα!
  1. Η Τρίπολη φιλοξενεί 2 από τα πιο σημαντικά τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει ως αποστολή να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στην επιστήμη και τεχνολογία των Τηλεπικοινωνιών σε όλο το φάσμα των μέσων και μεθόδων μετάδοσης της πληροφορίας. Επίσης, το τμήμα παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ιδρύθηκε το 2003 και αναμένεται να φιλοξενήσει μελλοντικά και το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Ποσοτικής Ανάλυσης, όπως επίσης και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό κέντρο στο Νομό Αρκαδίας, που να προάγει την ακαδημαϊκή γνώση και την επιστημονική έρευνα και εφαρμογή στους τομείς που άπτονται της Οικονομικής Επιστήμης και Πολιτικής.

  1. Ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός / τυχερή είναι το γεγονός ότι η πόλη έχει ζωή τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Ντάξει, για το καλοκαίρι η πλησιέστερη επιλογή είναι το Ναύπλιο και το Τολό, αλλά δεν είναι τόσο μακρυά! 🙂
  1. Συνεχίζοντας με τα ταξίδια πρέπει να σου ομολογήσω πως ο χειμώνας είναι ο αγαπημένος μου και σου υπόσχομαι ότι θα σου μείνει αξέχαστος όμως. Τι θα έλεγες ένα σαββατοκύριακο να απολαύσεις τον καφέ σου ή μια ζεστή σοκολάτα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου που είναι σε απόσταση αναπνοής. Η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα και το Λεβίδι είναι προορισμοί που θα σε μαγέψουν το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους εξερευνήσεις.
  1.  Η καρδιά της πόλης χτυπάει στο κέντρο της. Εκεί θα βρεις όμορφα ταβερνάκια, τσιπουράδικα και πολλά καφέ για να αράξεις με τους νέους σου φίλους.
  1. Στην πόλη αυτή δεν θα βαρεθείς ποτέ καθώς λαμβάνουν χώρα πάμπολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μερικές από αυτές είναι οι απόκριες και τα αποκριάτικα δρώμενα, το Πάσχα στην πόλη καθώς και οι εορτασμοί για την Άλωση της Τριπολιτσάς.
  1.  Αν σου αρέσουν οι ταινίες τότε στην Τρίπολη θα βρεις το CineVille ένας σύγχρονος κινηματογράφος για να μην χάσεις πρεμιέρα.
  1.  Επίσης πολύ σημαντικό πως το delivery στην Τρίπολη έχει φάει update! Ο deliveras έφτασε στην πόλη και σου λύνει τα χέρια!
  1. Τέλος, α ενοίκια στην Τρίπολη δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά καθώς μπορείς να βρεις ένα διαμέρισμα 50τμ. με 200 ευρώ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 3 
 1