Φοιτητική ζωή στην Κατερίνη! Ο δεκάλογος
Η Κατερίνη είναι από τις πιο μικρές φοιτητουπόλεις της χώρας (διαθέτει μόλις ένα τμήμα), ωστόσο υπόσχεται υπέροχα φοιτητικά χρόνια!

Paralia,_Pieria_E8

Η Κατερίνη είναι από τις πιο μικρές φοιτητουπόλεις της χώρας (διαθέτει μόλις ένα τμήμα), ωστόσο υπόσχεται υπέροχα φοιτητικά χρόνια!

Πάμε να δούμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις εσύ που είσαι νεοφερμένος!

  1. Η Κατερίνη είναι χτισμένη στην πεδιάδα που απλώνεται από τους πρόποδες του Ολύμπου και των Πιερίων ως τη θάλασσα. Διαθέτει 50.000 (!) κατοίκους και απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.
  2. Το Αστικό ΚΤΕΛ της Κατερίνης εξυπηρετεί τις μεταφορές ανάμεσα στην πόλη και στους κοντινούς της οικισμούς. Κάνει διαδρομές από την Κατερίνη προς το Μοσχοχώρι, την Παραλία, το Δίον, τον Αρωνά και τη Νέα Τραπεζούντα.
  3. Το χειμώνα οι επιλογές είναι πολλές, αλλά αυτή που ξεχωρίζει είναι το Ελατοχώρι. Στο Ελατοχώρι θα βρεθεί κανείς αν από Κατερίνη κατευθυνθεί ανατολικά προς Βέροια. Βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, και πρόκειται για ένα πολύ μικρό, καταπράσινο χωριό με πανέμορφη φύση, πυκνή βλάστηση, μαγικά μονοπάτια, γραφικό οικισμό και φιλόξενους κατοίκους.
  4. Η πραγματική φάση όμως στην Κατερίνη είναι το καλοκαίρι, όταν και δεν θα ξέρεις ποια παραλία να πρωτοεπιλέξεις! Kορινός, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Πλάκα, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Παντελεήμονας, Πλαταμώνας, Νέοι Πόροι. “Μια” πεντακάθαρη και υπέροχη αμμουδερή παραλία, με μήκος που ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα!
  5. Στον κεντρικό δρόμο πολλοί τουρίστες από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, πολλά καταστήματα, πολλά μπαρ, καφέ και ταβέρνες.
  6. Σημαντικό σημείο το εντυπωσιακό ενετικό κάστρο του Πλαταμώνα, όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, ορίζει το τοπίο στη διάσημη παραλία.
  7. Από φοιτητικής άποψης, όπως ήδη ξέρεις, το μοναδικό φοιτητικό τμήμα που λειτουργεί είναι αυτό της Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων. Τίμιο τμήμα και καλές εγκαταστάσεις. Λίγοι φοιτητές, αλλά όλοι μία παρέα! 🙂
  8. Ταυτόχρονα σημείο ζωής ο Πολυχώρος Ευκαρπίδη. Οι κινηματογραφικές αίθουσες φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο, ο δεύτερος όροφος λειτουργεί ως NetCafe και προστέθηκε ένας τρίτος όροφος στο κτίριο, ο οποίος φιλοξενεί μπόουλινγκ, μπιλιάρδα, Tv Games και Sports Café. Δεν σε χάλασε!
  9. Επίσης το delivery στην Κατερίνη, έχει περάσει σε άλλη φάση. Ο deliveras έχει φτάσει στην Κατερίνη και σου λύνει τα χέρια!
  10. Γενικά η πόλη δεν είναι και η πιοοοο οικονομική για φοιτητική ζωή! (σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχου πληθυσμού περιοχές)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;