Αλκοόλ: Πως μπορεί να κάνει καλό στην υγεία; (Έρευνα)
Μια νέα, αμφιλεγόμενη έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα ή δυο ποτήρια αλκοόλ την ημέρα έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό!

Rum,_Manhattan,_Tequila_Old_Fashioned

Μια νέα, αμφιλεγόμενη έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν ένα ή δυο ποτήρια αλκοόλ την ημέρα έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό!

Η ελαφριά και μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ, έως και 2 ποτήρια την ημέρα, συνδέεται με μια μείωση της τάξεως του 9% στο ρίσκο να πάθει κανείς ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Για τις γυναίκες που πίνουν έστω ένα ποτήρι, ή και λιγότερο, αλκοόλ ανά ημέρα το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 12%.

Ωστόσο, η έρευνα που δημοσιεύτηκε από το BioMed Central journal, παραδέχεται πως η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται ακόμη με τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια.

“Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν, εντόπισε μια σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση αλκοόλ και τα χαμηλότερα επίπεδα ινωδογόνου, μιας πρωτεΐνης που βοηθά τον σχηματισμό θρομβώσεων στο αίμα,” αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας, δρ. Σουζάννα Λάρσον.

“Αν και αυτό εξηγεί τη σχέση μεταξύ της ελαφράς έως μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ και των χαμηλότερων πιθανοτήτων για ισχαιμικό τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, η αρνητική επίδραση της κατανάλωσης αλκοόλ στην αρτηριακή πίεση, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου και υπερκαλύπτουν κάθε δυνητικό όφελος.”

Η δρ. Λάρσον, από το Ινστιτούτο Karolinska, που βρίσκεται κοντά στην Στοκχόλμη, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα μαζί με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, χρησιμοποίησε ένα δείγμα 18.289 περιπτώσεων ισχαιμικών επεισοδίων,2.299 περιπτώσεων ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας Κα 1.164 περιπτώσεις υπαραχνοειδούς αιμορραγίας.

Ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό προκαλείται από την ύπαρξη φραγμένης αρτηρίας στον εγκέφαλο και αντιπροσωπεύουν περίπου το 88 τοις εκατό του συνόλου των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Sampling_beers_in_style_at_Spinnakers

Πως και γιατί η μπίρα θα ήταν καλή για την καρδιά μας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, μια διαφορετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έδειξε πως συνδέεται η κατανάλωση μπίρας με την καλή χοληστερόλη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πάνω σε άνδρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, αξιολογώντας τις διαφορετικές συνήθειες τους ως προς την κατανάλωση οινοπνεύματος.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν 9% μικρότερος σε εκείνους που έπιναν δύο ή μία ποτήρια αλκοόλ την ημέρα.

Για τους άνδρες μόνο, φάνηκε ότι οι πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν μικρότερες κατά 6%.

Οι γυναίκες που έπιναν περίπου δύο ποτήρια την ημέρα δεν παρουσίασαν μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά εκείνες που έπιναν μόνο ένα ποτήρι, είχαν 12% μειωμένο κίνδυνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
0'
25 - 25
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;