Φοιτητική Ζωή στο Βόλο! Ο δεκάλογος!
Ο Βόλος είναι μια κλασική φοιτητούπολη με πολλούς φοιτητές και φυσικά πάρα πολλά πράγματα να κάνεις.

shutterstock_503040718

Ο Βόλος είναι μια κλασική φοιτητούπολη με πολλούς φοιτητές και φυσικά πάρα πολλά πράγματα να κάνεις.

Αν έχεις αμφιβολίες αυτό που έχω να σου επιβεβαιώσω είναι οτί κανείς φοιτητής δεν κακοπέρασε στο Βόλο (τουλάχιστον λόγω της πόλης).

1.Ο Βόλος απέχει από την Αθήνα 324 χιλιόμετρα και μπορείς να φτάσεις τόσο με τρένο όσο και με ΚΤΕΛ. Είναι επίσης, μία από τις πιο μεγάλες πόλεις (86.046 κατοίκους) και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας.

2. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τα νεοκλασικά κτίρια, τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου, οι πλατείες και οι πεζόδρομοι με τα εμπορικά καταστήματα, οι ψαροταβέρνες, τα τσιπουράδικα και τα μεζεδοπωλεία, τα καφέ μπαρ δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη.

3. Στον Βόλο εδρεύει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (με τα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα και το Γενικό Τμήμα), η Σχολή Επιστημών Παραγωγής (με το Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής, και Ζωικής Παραγωγής, το Τμήμα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας). Επιπλέον, ιδρύθηκαν ως ανεξάρτητα τμήματα το Τμήμα Ιατρικής και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Η αρχική λοιπόν φάση της οργάνωσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιελάμβανε οκτώ συνολικά τμήματα, με έδρα το Βόλο, εκτός από το Τμήμα Ιατρικής, που είχε έδρα τη Λάρισα. Από τα τμήματα αυτά, τα δύο Παιδαγωγικά και το Τμήμα Γεωπονίας άρχισαν να δέχονται τους πρώτους φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 1988-1989. Από το επόμενο έτος 1989-90 άρχισε να λειτουργία του Τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 1990-91 άρχισαν να λειτουργούν τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας και το Τμήμα Ιατρικής.

4. Η καρδιά της πόλης χτυπάει στο κέντρο της πόλης. Πιο αναλυτικά, στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου θα βρεις πολλά μαγαζάκια για να αράξεις με τους φίλους σου.

5. Τον χειμώνα στον Βόλο δεν θα βαρεθείς γιατί το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου είναι σε απόσταση αναπνοής. Σκέψου ότι μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου σε ένα μαγευτικό τοπίο!

6. Ο Βόλος εκτός από χειμερινός προορισμός είναι και καλοκαιρινός προορισμός! Οι παραλίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι από τις πιο αγαπημένες της Ελλάδας. Η παραλία του Αγίου Δημητρίου, της Αγχιάλου, οι Αλυκές, το Πηγάδι και πολλές άλλες, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, προσφέροντας ένα εξαίρετο τοπίο και πολλές δυνατότητες αναψυχής.

7.  Μην ξεχνάς επίσης πως είσαι σχεδόν… δίπλα σε Σκιάθο και Σκόπελο που το καλοκαίρι δεν χάλασαν κανέναν!

8. Ακόμα το delivery στο Βόλο, πέρασε σε άλλη φάση! Ο deliveras έφτασε με 53 καταστήματα!

9.   Αν σου αρέσουν οι ταινίες και δεν θέλεις να χάνεις πρεμιέρα τότε ο νέος σου κινηματογράφος ακούς στο όνομα Village Cinemas και θα τον βρεις στην Παλαιά Βόλου.

10.  Τέλος, όσον για την διαμονή σου είμαι σίγουρος πως δεν θα δυσκολευτείς καθώς μπορείς να ενοικιάσεις διαμερίσματα 50τμ. με 230 ευρώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
5'
82 - 58
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1