Πρόταση βιβλίου: Δευτέρα, ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Ηλία Αναστασιάδη
Δύσκολα θα καταλάβαινες αν τον έβλεπες έξω ή στη δουλειά του, ή αν μιλούσες μαζί του για λίγο, ότι ήταν από μικρός εθισμένος στον τζόγο.

unnamed (1)

Δύσκολα θα καταλάβαινες αν τον έβλεπες έξω ή στη δουλειά του, ή αν μιλούσες μαζί του για λίγο, ότι ήταν από μικρός εθισμένος στον τζόγο. Αδειάζοντας στα κρυφά πολλές πιστωτικές του πατέρα του και το ταμείο στο μαγαζί του αδερφού του, και έχοντας χάσει μια περιουσία μέχρι τα τριάντα του, μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Το πρώτο που έμαθε στις ομαδικές συνεδρίες της Δευτέρας ήταν να συστήνεται ως εξαρτημένος τζογαδόρος.

Ύστερα από μια υποτροπή που θα τον γυρίσει πολλά βήματα πίσω, αποφασίζει να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στο πρόγραμμα – και στον εαυτό του. Δίπλα του –με αμέτρητα τηλεφωνήματα και ολονύκτιες συζητήσεις– βρίσκονται οι τρεις φίλοι του από την ομάδα και προσπαθούν να του δείξουν ότι υπάρχει ζωή μακριά από τον τζόγο.

Καθώς πληθαίνουν οι μέρες της αποχής του, όμως, η ζωή του γεμίζει με ασυνήθιστα γυναικεία ονόματα, ευκαιριακές σχέσεις και σεξ χωρίς κανένα συναίσθημα. Σύντομα θα πέσει στο κενό της μοναξιάς· και λίγο μετά θα νιώσει όπως οι πρωταγωνιστές των θρίλερ, που κολυμπούν τρομαγμένοι κοιτώντας διαρκώς πίσω τους. Στο τέλος θα κρατήσει την αναπνοή του και θα βυθιστεί.

Θα ξαναβγεί ποτέ στην επιφάνεια;

Με μοντέρνα, γρήγορη και αφοπλιστική γραφή, ο Ηλίας Αναστασιάδης καταθέτει σε πρώτο πρόσωπο μια αληθινή, εθιστική ιστορία μέσα από τις πιο σημαντικές Δευτέρες της ζωής του.

***
Από τα δεκαεφτά μέχρι τα τριάντα μου έχασα μια περιουσία στον τζόγο. Το να παίζεις με τον τρόπο που το έκανα εγώ μπορώ να το παρομοιάσω μόνο με το να βρίσκεσαι σε ελεύθερη πτώση. Τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία σου προς το κενό· και, δυστυχώς, δεν είσαι στο γνωστό όνειρο όπου νιώθεις ότι πέφτεις αλλά τελικά ξυπνάς και πετάγεσαι απ’ το κρεβάτι δευτερόλεπτα προτού γίνεις χαλκομανία. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πτώση σου.

Έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου: κάθε φορά που θα θέλω να παίξω σαν τρελός, θα κάθομαι στο γραφείο ή στο κρεβάτι και θα γράφω. Να, τώρα, για παράδειγμα, θέλω σαν τρελός να παίξω ένα πενηντάρικο. Ό,τι βρω μπροστά μου, έτσι κάνω πάντα – ή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που η κατάστασή μου πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.

Παίζω συστηματικά τζόγο από τα δεκαεφτά. Όταν λέω συστηματικά, εννοώ πως το 90% του ελεύθερου χρόνου μου από τα δεκαεφτά μέχρι τα τριάντα μου το περνούσα παίζοντας. Στοίχημα, πόκερ, καζίνο. Όλα στο ίντερνετ.

Η ιστορία μου είναι μακρά και δαιδαλώδης, αλλά αυτό δεν με διαφοροποιεί από κανέναν. Καμία ιστορία δεν είναι απλή. Απλώς κάποιες είναι πιο περίπλοκες από τις άλλες. Η δική μου έχει λίγες κορυφώσεις χαράς και άπειρες λύπης. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή και με την ίδια τη ζωή.

Αυτή είναι η ιστορία μου.

***
Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Ηλίας Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2005 αρθρογραφεί σε περιοδικά και στο διαδίκτυο. Η Δευτέρα είναι το πρώτο του βιβλίο.

***
Αριθμός Σελίδων: 320

Διαστάσεις: 13 Χ 20,5

Τιμή: 13,90

ISBN: 978-618-82307-9-8

Διεύθυνση: Ακαδημίας 69, Αθήνα

Τηλ. Επικοινωνίας: 211 40 98 047 – 6932 079 542 – 6948 067 792

Email: info@keybooks.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
0'
35 - 37
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;