Τα marshmallows – ειδικά βουτηγμένα σε σοκολάτα- είναι ένα απο τα μεγαλύτερα guilty pleasures μικρών και μεγάλων, ωστόσο, αυτά του εμπορίου δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σου. Γιατί να τα στερηθείς; Φτιάξε δικά σου!
Την ζάχαρη μπορεί να μην την αποφύγεις, αλλά αυτό το ήξερες πριν βρεθείς εδώ, αυτό που θα αποφύγεις είναι τα συντηρητικά που υποσκάπτουν την υγεία σου.
Στο κάτω κάτω, πόσοι απο τους φίλους σου το κάνουν; Λίγοι ή μήπως…κανείς; Έχεις την ευκαιρία να λάμψεις!
Κάλεσε τους σπίτι και σερβιρε τους τα marshmallows σου με λιωμένη σοκολάτα. Δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ!
Η συνταγή είναι η εξής:
Για 20 μερίδες
10 λεπτά προετοιμασία
10 λεπτά μαγείρεμα
16 ώρες και 20 λεπτά για να είναι έτοιμα
Υλικά
400 gr. κρυσταλλική ζάχαρη
300 ml. νερό
100 ml. γλυκόζη
20 φύλλα ζελατίνης
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας υγρή βανίλια
Ζάχαρη άχνη
Κόρν φλάουρ
Οδηγίες
1. Βάζεις σε ένα μπώλ με κρύο νερό και 3-4 παγάκια την ζελατίνη να μαλακώσει. Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις το νερό με την ζάχαρη,την γλυκόζη και το αλάτι να βράσουν.
2. Ανακατεύεις και μόλις πάρει μία βράση συνεχίζεις και βράζεις ακριβώς 5 λεπτά.
3. Προσθέτεις τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν.
4. Κατεβάζεις από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπώλ. Το αφήνουμε να κρυώσει,εκτός ψυγείου μέχρι να “πήξει” ελαφρά.
5. Προσθέτεις την βανίλια και χτυπάς το μείγμα στο μίξερ 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα.
6. Στρώνεις το μείγμα,σε πασπαλισμένη με άχνη,λαδόκολα ή σιλικόνη που έχεις τοποθετήσει σε τσέρκι ή ταψί.
7. Πασπαλίζεις με άχνη και κόρν φλάουρ.
8. Αφήνεις το μείγμα να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον 16 ώρες εκτός ψυγείου.
9. Κόβεις τα marshmallows σε ό,τι σχήμα θέλεις.
10. Τα πασπαλίζεις και πάλι με άχνη ετσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Τινάζεις ελαφρά.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Ηρακλειο
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά