Το αλκοόλ δεν είναι υπέροχο μόνο όταν βρίσκεται σε ποτήρι, αλλά και όταν το βάζεις στο φαγητό σου. Κεφάλι δεν θα κάνεις αλλά η απόλαυση είναι μεθυστική!
Γλυκά και αλμυρά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα σαν πιάτα όταν περιέχουν άλκοόλ. Πέρα απο το τυπικό τιραμισού, τι άλλο μπορείς να φτιάξεις με αλκοόλ;
Δες εδώ τις συνταγές που έχουμε να σου προτείνουμε για σήμερα!
Βοδινό με Μαύρη Μπύρα
Αν του βάλεις και λίγη μαύρη μπύρα, αυτό το γεύμα θα γίνει το πιο τέλειο βραδινό!
10-12 μερίδες
Τι θα χρειαστείς:
1 1/2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο έδαφος
5 κιλά έδαφος τσοκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι canola
2 1/2 κιλά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 1/2 κιλό κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
1 1/2 κιλό κίτρινες πιπεριές, με σπόρους, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα jalapeños με σπόρους, ψιλοκομμένα (περίπου 1/3 κούπα) – Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη καυτερή πιπεριά)
7 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
400 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα (απο συσκευασία)
1 συσκευασία μαύρα φασόλια
1 μπουκάλι 350ml μαύρη μπύρα
Κρέμα γάλακτος
Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Χοντροτριμμένο τυρί τσένταρ
Οδηγίες
Ρίξε το κύμινο και τον κόλιανδρο στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να σκουρύνει, δηλαδή περίπου 4 λεπτά. Μόλις αρχίσει να “καπνίζει” αφαίρεσε το απο το μάτι.
Σόταρε το κρέας σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, δηλαδή περίπου 8 λεπτά.
Ρίξε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και άφησε το να ζεσταθεί σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, όλες τις πιπεριές, και jalapeños (- μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλά κόκκινες πιπεριές).
Σόταρε τα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αυτό θα κρατήσει περίπου 15 λεπτά.
Πρόσθεσε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρέας και ανακάτεψε το με τα ψημένα μπαχαρικά και το τσίλι.
Πρόσθεσε τις ντομάτες, τα φασόλια και τη μπύρα. Άσε το τσίλι να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τα για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Πασπάλισε τα με αλάτι και πιπέρι.
Πάρε μια κουτάλα και σέρβιρε το φαγητό που μόλις έφτιαξες! Μην ξεχάσεις να το συνοδεύσεις με sour cream, κρεμυδάκια και τυρί!
Ριζότο με καφέ και ρούμι
Αν νόμιζες πως το ριζότο είναι βαρετό, δοκίμασε αυτή τη συνταγή με καφέ, χυμό πορτοκάλι και ένα άγγιγμα απο ρούμι και θα μείνεις άναυδος/-η!
Τι θα χρειαστείς
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφέ
1/2 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμός
1/2 φλυτζάνι ρύζι Arborio
2 φλιτζάνια γάλα ή γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ρούμι
Οδηγίες
Βάλε τον καφέ και χυμό πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι νερό και περίμενε να πάρει βράση. Κατέβασε το από τη φωτιά, προόσθεσε το ρύζι και άσε το να μουλιάσει για 5 λεπτά.
Βάλε ένα τηγάνι στη φωτιά και πρόσθεσε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Μαγείρεψε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι είναι μαλακό.
Κατέβασε το από τη φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, και το ρούμι και ανακάτεψε τα απαλά.
Σέρβιρε τα όσο είναι ζεστά
Χοιρινές μπριζόλες τηγανιτές, με σάλτσα μηλίτη και μουστάρδας, σερβιρισμένες με νιόκι.
Τι θα χρειαστείς
2 χοιρινές μπριζόλες
2 κ.γ. λάδι
125 ml. μηλίτης
1 κ.γ. μουστάρδα με κόκκους
75 ml. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο νιόκι
Οδηγίες
Τηγανίζεις τις μπριζόλες στο λάδι για περίπου 5 λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν.
Βγάζεις τις μπριζόλες από το τηγάνι.
Ρίχνεις στο ίδιο τηγάνι τον μηλίτη και τον αφήνετε να εξατμιστεί για ένα λεπτάκι.
Πρόσθετεις στο τηγάνι τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις.
Αφήνεις τη σάλτσα να πάρει βράση για μερικά λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζεις τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού (προσοχή, θέλουν μόλις λίγα λεπτά σε βραστό νερό).
Περιχύνεις με τη σάλτσα τις μπριζόλες.
Σουρώνεις τα νιόκι, τα βάζεις στο ίδιο τηγάνι και ανακατεύεις για να τραβήξουν ό,τι σάλτσα έχει απομείνει.
Προσθέτεις τα νιόκι στις μπριζόλες και σερβίρετε.
Brownies σοκολάτα-ρούμι
Τι θα χρειαστείς
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα(ες) καστανή ζάχαρη
4 αβγά
1/2 κούπα(ες) ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. βανίλια
3 κ.σ. ρούμι
1 κούπα(ες) αλεύρι
1 1/2 κούπα(ες) ξανθές σταφίδες (προαιρετικά) Συνταγές με υλικά που έχω
Οδηγίες
Σε χαμηλή φωτιά λιώνεις το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατεύεις συνεχώς και προσθέτεις και την καστανή ζάχαρη.
Ανακατεύεις ζωηρά να διαλυθεί. Αφήνεις στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του.
Στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάς τα αβγά ένα-ένα με τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ρούμι. Προσθέτεις στον κάδο τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Χαμηλώνεις την ένταση στο μίξερ και κοσκινίζεις το αλεύρι. Ανακατεύεις να ενσωματωθεί και προσθέτεις τις σταφίδες – αν θέλεις.
Βουτυρώνεις ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί και καλύπτεις τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο.
Μεταφέρεις το μείγμα για το brownie μου εκεί και λειαίνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15′-20′. Αφήνεις το μπράουνι να κρυώσει πριν το κόψεις σε κομμάτια.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
15-02-2024
Νέα Σμύρνη
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
14-02-2024
Καλλιθέα Αττικής
950