Φοιτητική ζωή στη Νάουσα: Ο δεκάλογος!
Έχεις περάσει στην Νάουσα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Παρακάτω σου παραθέτουμε 10 "εικόνες" από το τί σε περιμένει!

Naousa_view_from_St_Theologos_hill_4

 

Έχεις περάσει στην Νάουσα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Παρακάτω σου παραθέτουμε 10 “εικόνες” από το τί σε περιμένει!

Γενικά πάντως θα περάσεις τέλεια. Ο βασικός λόγος; Όλη τη σεζόν (με φωνή Βάνα Μπάρμπα): “γίνονται πράγματα”.

1.Μπορεί ο μόνιμος πληθυσμός της να μην ξεπερνάει τις 23.000 κατοίκους παρ’ όλα αυτά η Νάουσα αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς. Ναι καλά άκουσες λίγο έξω από την Νάουσα βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα – καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, τα 3-5 πηγάδια.

Αν σου αρέσει το υψόμετρο τότε τα 2005 μέτρα που είναι το υψηλότερο σημείο καθώς και οι 5 πίστες του χιονοδρομικού κέντρου σίγουρα θα σε αποζημιώσουν.

  1. Η Νάουσα είναι μια πόλη με πάρα πολλές παραδόσεις. Μιλάω φυσικά για το πασίγνωστο καρναβάλι το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.  Οι “Γιανίτσαροι και οι Μπούλες” την αποκριά και το έθιμο του Καρτσιούνου τα Χριστούγεννα μετατρέπουν την πόλη σε πόλο έλξης και παραδοσιακής ομορφιάς.
  1. Εκτός από τα φανταστικά έθιμα που μπορείς να ζήσεις, στην Νάουσα μπορείς να επισκεφτείς το Λαογραφικό μουσείο της πόλης καθώς και το μουσείο Οίνου και Αμπέλου.
  1. Για βόλτα και άραγμα με τα νέα σου φιλαράκια θα πας σίγουρα στο δημοτικό πάρκο της Ναούσης το οποίο είναι μια τεράστια έκταση πρασίνου λίγο μεγαλύτερη από 30 στρέμματα.
  1. Η Νάουσα φιλοξενεί το Τμήμα Διοίκησης Βιβλιοθήκης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ένα υπερσύγχρονο τμήμα του οποίο στόχος είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να αναδιοργανωθούν και να παράγουν νέα ή καλύτερα προϊόντα.

Επιπλέον στην ίδια πόλη θα βρεις το τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ένα τμήμα που λειτουργεί από 1993 και σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στο σύγχρονο περιβάλλον των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

  1.  Ο κινηματογράφους “CinePia” βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με το εισιτήριο να μην ξεπερνάει τα 5 ευρώ.
  1. Αν σου αρέσουν έστω και λίγο οι λιχουδιές τότε στην Νάουσα μπορείς να δοκιμάσεις τοπικές μαρμελάδες και πίτες. Μάλιστα, τώρα που ο έφτασε ο Deliveras το delivery στη Νάουσα έχει επιλογές!
  1. Για την μετακίνηση σου μέσα στην πόλη τα αστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ) στη Νάουσα, πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια από και προς Άγιο Νικόλαο, σιδηροδρομικό σταθμό (ΟΣΕ), αλλά και προς τα γειτονικά χωριά: Κοπανός, Λευκάδια, Στενήμαχος, Μονόσπιτα, Επισκοπή, Μαρίνα, Χαρίεσσα, Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι και Ειρηνούπολη.

Τα ταξί, βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης (πλατεία Καρατάσιου) ενώ υπάρχει πιάτσα ταξί και απέναντι από το νοσοκομείο της Νάουσας.

  1. Η καρδιά της διασκέδασης χτυπάει στο κέντρο της πόλης καθώς εκεί υπάρχουν μπουζούκια, κλαμπάκια και μπαρ.  Όχι και άσχημα!
  1.  Τέλος, η  διαμονή στην Νάουσα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή καθώς στο κέντρο της πόλης μπορείς να ενοικιάσεις διαμερίσματα 80 τετραγωνικών από 200 ευρώ.  Γενικότερα καλό επίπεδο ζωής με οικονομικές επιλογές! 😉
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;