Ντόναλντ Τράμπ: Πως αντέδρασαν διάσημοι πολιτικοί για την νίκη του!
Πολιτικοί απο όλο τον κόσμο αντιδρούν με διάφορους τρόπους την ώρα που ο Ντόναλντ Τράμπ έγινε ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ ενώ άλλοι τον συγχαίρουν ένθερμα.

20734564355_fc65f93247_b

Πολιτικοί απο όλο τον κόσμο αντιδρούν με διάφορους τρόπους την ώρα που ο Ντόναλντ Τράμπ έγινε ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ ενώ άλλοι τον συγχαίρουν ένθερμα.

Ο Ντόναλντ Τράμπ έγινε πλανητάρχης και ένας απο τους πρώτους που τον συνεχάρησαν δεν ήταν άλλος απο τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του οι δυο χώρες να συνεχίσουν την συνεργασία τους στα διεθνή ζητήματα.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, είπε σε μια δήλωση του πως “συνεχάρη τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, και ελπίζει πως θα καταφέρει να φέρει την ειρήνη κατα την διάρκεια της θητείας του”, όπως αναφέρει το AP.

 Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον Τράμπ για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές και περιέγραψε την συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών ως “αδιάσειστη”.

 

Τα συγχαρητήρια του έδωσε στον Πρόεδρο Τράμπ και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι, γράφοντας στο Twitter πως ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με τον Τραμπ για να ανεβάσει τις ινδοαμερικανικές σχέσεις σε νέα επίπεδα.

Απο τους θετικά προσκείμενους πολιτικούς δεν έλειψε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βικτορ Ορμπάν, γράφοντας στο Facebook: “Τι υπέροχα νέα. Η δημοκρατία είναι ακόμα ζωντανή.”

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, είπε πως το έθνος του σέβεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ακόμη και αν ήταν απρόσμενο”.

Ενώ η ομόλογος του στην Γερμανία, Ούρσουλα βον ντερ Λεγεν, δήλωσε σε γερμανικό κανάλι πως πρόκειται για ένα “μεγάλο σοκ” και ζήτησε απο τον Τράμπ να αποτρέψει τον απομονωτισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να παραμένει ανοιχτή στον κόσμο”.

Στην Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δεν πρέπει να αποδυναμώσουν τις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, και διαβεβαίωσε πως η Γαλλία παραμένει σύμμαχος των ΗΠΑ και θα πρέπει να δει ποιες θα είναι οι πολιτικές του νέου προέδρου.

 

Η αρχηγός του “Εθνικού Μετώπου” της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν, έδωσε τα συγχαρητήρια της στον Τραμπ για την νίκη του μέσω Twiiter, γράφοντας: “Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ και στους ελεύθερους αμερικανούς πολίτες!”

Στην Αυστρία, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας, Χαινς-Κρίστιαν Στράχε, είπε πως η νίκη του Τράμπ είναι η δίκαιη τιμωρία ενός διεφθαρμένου συστήματος.

Στο μεταξύ, ένας απο τους μεγαλύτερους συμμάχους των ΗΠΑ, η Νότιος Κορέα, είπε πως περιμένει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν με την ίδια συχνότητα την Βόρειο Κορέα.

 

Ο Σουηδός πρωθυπουργός. Στέφαν Λεβέν, είπε πως προτιμούσε να δει την Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο αλλά επισήμανε πως είναι έτοιμος να δουλέψει και με τον Τράμπ. 

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγός του κόμματος ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου και πρωταγωνιστής της εξόδου της χώρας του απο την Ευρωπαϊκη Ένωση δήλωσε, πως ο Τράμπ “πάλεψε” για μια γενναία εκστρατεία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;