Ντόναλντ Τράμπ: 7 πολιτικές του που μπορούν να αλλάξουν τις ΗΠΑ!
Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, έχει κάνει στο παρελθόν ορισμένες σκληρές δηλώσεις για το ζήτημα της φορολογίας και της μετανάστευσης. Η νίκη του στις προεδρικές εκλογές αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό!

24394211100_8fe785639b_o

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, έχει κάνει στο παρελθόν ορισμένες σκληρές δηλώσεις για το ζήτημα της φορολογίας και της μετανάστευσης. Η νίκη του στις προεδρικές εκλογές αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό!

Η προεδρία Τράμπ θα μπορούσε, αρχικά, να αναιρέσει μερικές απο τις πιο χαρακτηριστικές επιτυχίες του Ομπάμα, όπως το Obamacare, η πολιτική για την κλιματική αλλαγή και η συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν.

Παρόμοιες αλλαγές αναμένονται και στον δικαστικό τομέα, καθώς οι ελπίδες για την αναδιαμόρφωση του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν αρχίσει να εξατμίζονται, αλλά και στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Αν και αρκετοί αναλυτές αναφέρουν πως υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ προεκλογικών διακηρύξεων και επίσημης πολιτικής. Οι προεκλογικές υποσχέσεις συχνά παραγκωνίζονται μετα την νίκη.

Αλλά, σε περίπτωση που υπάρξει μια τέτοια εφαρμογή, αυτοί είναι οι τομείς της ζωής που αναμένεται να αλλάξουν με την προεδρία Τράμπ.

1. Εμπόριο

Ο Ντόναλντ Τράμπ έχει μιλήσει κατά της Δια-Ειρηνικής Εμπορικής Συμφωνίας, ταυτόχρονα, καλώντας για σημαντικές αλλαγές στην συμφωνία Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) με τον Καναδά και το Μεξικό. Τέτοιες απόψεις ενίσχυσαν την δημοτικότητα του στα μεσοδυτικά των ΗΠΑ, με σημαντικές επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των εκλογών. Επιπλέον, έχει απειλήσει πως θα επιβάλλει δασμούς ύψους 45% στα προϊόντα απο Κίνα, προκαλώντας ανησυχίες πως θα προκαλέσει εμπορικό πόλεμο.

2. Εξωτερική Πολιτική

Ο Τράμπ έχει δηλώσει πως η συμφωνία του Ομπάμα με το Ιράν, που επιδιώκει να εμποδίσει την ισλαμική δημοκρατία απο το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θα αναδομηθεί ή θα καταργηθεί εντελώς.

Ενώ ο Ομπάμα ξεκίνησε την θητεία του με ελπίδες για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα, ο κ. Τράμπ είπε πως θα ήταν ανοιχτός στην ιδέα του να αποκτήσουν Ιαπβνία και και η Νότια Κορέα πυρηνικά όπλα. Έχει, επίσης, αμφισβητήσεις τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ στους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν πληρώνουν την συνδρομή τους ενώ μίλησε υπέρ της καλλιέργειας μιας καλύτερης σχέσης με τον Ρώσο πρόεδρο.

3. Υγειονομική Κάλυψη

Ο Ντόναλντ Τράμπ υποστηρίζει ενεργά στην κατάργηση του Obamacare, όπως εξάλλου και οι Ρεπουμπλικανοί γενικότερα. Δεν έχει προτείνει κάποια εναλλακτική, παρα αναφέρει μόνο πως θα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των αγορών στις διάφορες πολιτείες.

4. Φορολογία

Ο νέος αμερικανός πρόεδρος έχει υποσχεθεί μια απο τις μεγαλύτερες φορολογικές επαναστάσεις που έχουν γίνει απο την εποχή Ρίγκαν. Υποσχέθηκε πως θα μειώσει την φορολογία σε διάφορους τομείς.

5. Ανώτατο Δικαστήριο

Για πολλούς αμερικανούς πολιτικούς ακτιβιστές, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη επίπτωση των εκλογών. Πολλοί υποστηρικτές της Κλίντον ήλπιζαν πως θα μεταρρύθμιζε το δικαστικό σώμα, προσθέτοντας έναν ακόμη φιλελεύθερο δικαστή στο Ανώτατο δικαστήριο, πράγμα που θα άλλαζε τις ισορροπίες για μια ολόκληρη γενιά. Ο Τράμπ τώρα θα έχει την επιβεβαίωση μιας Ρεπουμπλικανικής Γερουσίας αλλά και, πιθανώς, την δυνατότητα να αντικαταστήσει τους ηλικιωμένους φιλελεύθερους δικαστές.

6. Κλιματική αλλαγή

Ο Τράμπ έχει αποκαλέσει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής μια απάτη που δημιούργησε η Κίνα για να κάνει τους αμερικανούς κατασκευαστές μη ανταγωνιστικούς και ορκίστηκε να “αναιρέσει” την συμφωνία του Παρισίου για το κλίμα, η οποία βασίστηκε στις σχέσεις Ομπάμα με την Κίνα. Επιπλέον, δήλωσε πως θα σταματήσει την αμερικανική χρηματοδότηση στα προγράμματα για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ.

7. Μετανάστευση

Αυτό είναι το ζήτημα που προκάλεσε τις πιο ένθερμες αντιδράσεις κατα την διάρκεια της καμπάνιας, με πολλούς απο τους Λατίνους μετανάστες να θέλουν να τον εμποδίσουν απο το να εκλεγεί.,
Η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν υποστηρίξει αρκετές μεταρρυθμίσεις που θα έδιναν σε παράνομους μετανάστες την ευκαιρία για υπηκοότητα.

Ο Τράμπ υποσχέθηκε να χτίσει ένα τοίχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ζήτησε την απαγόρευση της μετανάστευσης μουσουλμάνων στην χώρα και την απέλαση των παράνομων μεταναστών. Ωστόσο, παραμένει ακόμη άγνωστο εάν θα τις εφαρμόσει καθώς δεν έχει κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την διαχείριση των παράνομων μεταναστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;