Αμερικανικές Εκλογές 2016 Αποτελέσματα: Η Αμερική ψηφίζει
Οι αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα είναι πιο κοντά από ποτέ! Περίπου 225 εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

28736470374_f9fbe46dfe_b

Οι αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα είναι πιο κοντά από ποτέ!Περίπου 225 εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Οι επτά ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς, στα Απαλάχια Ορη, στο ακρώτατο βορειο-ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κήρυξαν συμβολικά την έναρξη της ψηφοφορίας τα μεσάνυκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη. Στις 00.00, ο Κλέι Σμιθ έριξε το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη. Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες αυτή της κοινότητας που είναι χαμένη στα βουνά του Νιού Χαμσάιρ στα σύνορα με τον Καναδά, ακολουθώντας μία παράδοση που κρατά από το 1960 και έχει δώσει στο Ντίξβιλ Νοτς τον τίτλο «First in the Nation» (πρώτο στη χώρα).

Λίγα λεπτά μετά, και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την έβδομη, επιστολή, ψήφο, ο δικαστικός αντιπρόσωπος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: η Χίλαρι Κλίντον έλαβε 4 ψήφους, ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ 2 ψήφους και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον 1 ψήφο.

Μία ψήφος ακυρώθηκε διότι έφερε χειρόγραφο το όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών που ηττήθηκε στο 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Για την πρώτη της συμμετοχή στη νυκτερινή ψηφοφορία στο Ντίξβιλ Νοτς, η Νάνσι ντε Πάλμα επέλεξε την Χίλαρι Κλίντον. «Είναι μία ισχυρή, προσωπικότητα, έχει εμπειρία, θα οδηγήσει τη χώρα μας προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η υπάλληλος ξενοδοχείου, που είχε υποστηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές.

«Ολοι πρέπει να ψηφίσουν αύριο και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί»«, συμπλήρωσε.

Δες εδώ: Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Τα πρώτα επίσημα στοιχεία

Η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τους αμερικανκούς ψηφοφόρους να επιλέξουν το όραμα για μία «Αμερική γεμάτη ελπίδα, φιλόξενη και γενναιόδωρη», κλείνοντας την τελευταία της προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόριας Καρολίνας. «Οι θεμελιώδεις αξίες μας δοκιμάζονται σε αυτές τις εκλογές, αλλά η πίστη στο μέλλον δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρή», δήλωσε η προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος πέντε ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε από τη Βόρεια Καρολίνα, στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη κοινωνικής υποστήριξης, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, μεταδίδει το BBC.

Παράλληλα, παρότρυνε όλους να ψηφίσουν αν πιστεύουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους

Η Κλίντον τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η διαίρεση και η διχόνοια στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα είναι μία πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.

Κάλεσε επίσης, τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν μαζικά, επειδή κανένας δεν πρέπει ν’ αναρωτηθεί μετά τις εκλογές αν θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα, μεταδίδει με το BBC.

Ο Τραμπ έκλεισε την εκστρατεία του με την υπόσχεση να κάνει «την Αμερική προτεραιότητα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση με την υπόσχεση να ενώσει τη χώρα πίσω από «ασφαλή σύνορα» και να κάνει «την Αμερική προτεραιότητα».

«Φανταστείτε μόνο τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας εάν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί σαν ένας λαός, κάτω από έναν και μόνο Θεό, τιμώντας τη αμερικανική σημαία», δήλωσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, πέντε ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
6'
25 - 23
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;