Φοιτητική ζωή στην Καστοριά! Ο δεκάλογος!
Ακούς Καστοριά και αναρωτιέσαι "Που είναι αυτό;" και "Τι θα κάνω εγώ εκεί;". Μη φοβού. Έχεις πολλά πράγματα να κάνεις και σε απίστευτα ιδιαίτερο περιβάλλον!

shutterstock_267556760

Ακούς Καστοριά και αναρωτιέσαι “Που είναι αυτό;” και “Τι θα κάνω εγώ εκεί;”. Μη φοβού. Έχεις πολλά πράγματα να κάνεις και σε απίστευτα ιδιαίτερο περιβάλλον!

Μπορεί να ήταν η πρώτη σου επιλογή, μπορεί και όχι, και τώρα να αναρωτιέσαι γιατί την εβαλες, εξαρχής, στο μηχανογραφικό. Μην σε παίρνει απο κάτω! Ναι, είναι μακριά αλλά σου δίνεται η ευκαιρία να σπουδάσεις σε ένα εξαιρετικά όμορφο μέρος και κυρίως, να ζήσεις μόνος/-η σου!

Η εμπειρία του να μένεις μόνος σου έχει απίστευτα καλή επίδραση στον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Γιατί; Μαθαίνεις να φροντίζεις τον εαυτό σου!

Όλοι όσοι φοιτήσανε στα τμήματα ΤΕΙ της Καστοριάς, είχαν να πουν μόνο θετικά για την πόλη και νοσταλγούσαν την εποχή που ζούσαν εκεί.

Για να μην νομίζεις πως σου “πλασάρω” λόγια του αέρα, θα σου γράψω 10 χαρακτηριστικά της ζωής στην Καστοριά, και θα δεις πως δεν θα έχω άδικο:

1. Αν θέλει να μιλήσει κανείς για τις πιο ωραίες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, θα αναφέρει πρώτη την Καστοριά, την πόλη με θέα στην ομώνυμη λίμνη.

2. Σε μια πόλη με τόσο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, ο καφές είναι μοναδικά ευχάριστη υπόθεση. Μπορείς να απολάυσεις τον καφέ σου σε εναλλακτικές ή μοντέρνες καφετέριες στην καρδιά της πόλης, ανάμεσα στις βυζαντινες εκκλησίες και τα παλιά αρχοντικά των γουναράδων.

3. Η νυχτερινή ζωή της πόλης δεν στερείται τίποτα των άλλων πόλεων. Μη σου πω, έχει και μεγαλύτερη ποικιλία από κάποιες. Αν δεν θες να πας για κλαμπάρισμα στην λίμνη, μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στα καλντερίμια της παλιάς πόλης ή στις όχθες της λίμνης. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για κάτι παραπάνω από ποτό, μπορείς να βρεθείς σε κάποιο από τα μουσικά καφενεία της οδού Ερμού ή των γύρω δρόμων.

4. Η καστοριανή κουζίνα περιλαμβάνει πολύ ιδιαίτερα πιάτα, όπως οι σαρμάδες με λάχανο τουρσί, οι κεφτέδες με μακάλο, το γριβάδι στον ταβά, η αρμιόπιτα και η ρυζόπιτα αλλά και τα άγρια μανιτάρια στο τηγάνι, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στα γύρω δάση. Επιπλέον, μπορείς να φας εξαιρετικά ψητά κρεατικά, πιάτα με γίγαντες και μεζέδες παρέα με τσίπουρο.

Ίσως να είσαι λίγο δύσκολο να βρεις λιμνίσια ψάρια, όμως αν τύχει δοκιμάστε οπωσδήποτε τούρνα, πρικί και γριβάδι.

5. Αν σε κάποια φάση ψηθείς να κάτσεις σπίτι, μην ανησυχείς, δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψεις! Ο deliveras ήρθε στην Καστοριά! Οπότε μπορείς εύκολα και γρήγορα να παραγγείλεις από το deliveras.gr, που φέρνει το φαγητό στην πόρτα σου.

6. Η περιοχή γύρω από την Καστοριά έχει αρκετά ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφτείς. Μερικά απο αυτά είναι: Το χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι, το οποίο απέχει μόνος 19 χιλιόμερα, το Σιδηροχώρι, ένα γραφικό χωριό με θέα στην λίμνη, μόλις 11 χιλιόμετρα από την πόλη ή το χωριό Νόστιμο, το οποίο απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από την Καστοριά και βρίσκεται κοντά στο Απολιθωμένο Δάσος της περιοχής.

7. Αν νιώσεις πως θες να δεις άλλες πόλεις της περιοχής, μπορείς πάντα να επισκεφτείς τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα, που απέχουν πάνω κάτω 2 ώρες από την Καστοριά.

8. Η Καστοριά φιλοξενεί τρία παραρτήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία βρίσκονται 3 χλμ από το κέντρο της Καστοριάς. Δηλαδή, τίποτα.

9. Οι κάτοικοι της Καστοριάς δραστηριοποιούνται για περισσότερα από πεντακόσια χρόνια στην τέχνη της γουναρικής , η οποία, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, αποτελούσε ένα σημαντικό στοιχείο της οικονομίας της πόλης. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο στην Καστοριά, πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση Γούνας!

10. Κάθε Αύγουστο, γίνεται κοντά στην Καστοριά, στο Νεστόριο, μια απο τις μεγαλύτερες παρτάρες που θα συναντήσεις στην Ελλάδα, το River Party. Πρόκειται για ένα μουσικό φεστιβάλ όπου παίρνεις την σκηνή σου και περνάς 3 μέρες σε ένα αέναο πάρτι με οργανωμένες συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών κάθε μια απο αυτές!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 1