ΓΙΑΝ ΒΑΝ: Η μουσική του λαϊκοδημοτικού πανηγυριού των 70’s, σήμερα!
Οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ με αφετηρία το λαϊκοδημοτικό πανηγύρι μας ταξιδεύουν σε εξωτικά κυκλώματα του afro-beat, του funk και του avant-garde. Με αφορμή τη LIVE εμφάνιση τους στο Gazarte, στις 6 Νοεμβρίου μίλησαν στο neolaia.gr!

unnamed (1)

Οι ΓΙΑΝ ΒΑΝ με αφετηρία το λαϊκοδημοτικό πανηγύρι μας ταξιδεύουν σε εξωτικά κυκλώματα του afro-beat, του funk και του avant-garde.

Με αφορμή την LIVE εμφάνιση τους στο Gazarte στις 6 Νοεμβρίου μας μίλησαν για τα σχέδια τους, τι ακριβώς κάνουν και τι να περιμένουμε γενικότερα από αυτούς!

Τι να περιμένει κάποιος που δεν έχει δει ποτέ live ΓΙΑΝ ΒΑΝ και σας πετυχαίνει στο Gazarte;

Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις επτά κύριοι θα ιδρώσουν παίζοντας αυθεντική μουσική και κάποιες μερακλήδικες διασκευές. Έχουμε καιρό να εμφανιστούμε ζωντανά και το περιμένουμε πως και πως. Το ρεπερτόριό και ο τρόπος που παίζεται έχει μια κατεύθυνση προς την χορευτική μουσική οπότε τα κατάλληλο παπούτσι είναι απαραίτητο.

unnamed (1)

“Η μουσική του λαϊκοδημοτικού πανηγυριού των 70’s, σήμερα’. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας την πρώτη σου εμπειρία από τη λαϊκοδημοτική μουσική που θυμάσαι έντονα;

Τέλη δεκαετίας ’70, παιδί.
Με τον μπαμπά στο χωριό, το χωριό του.
Εξερευνώντας το από τη θάλασσα μέχρι τον κεντρικό δρόμο μαζί με άλλα πιτσιρίκια μαγνητίζομαι.
Ετοιμασίες.
Μια τεράστια εξέδρα από καδρόνια και τάβλες δείχνει έτοιμη και δυνατή να αντέξει όλο τον νταλκά του νομού, του κόσμου.
Μουσικοί, τραγουδιάρες, μαγαζάτορες, γκαρσόνια, πάγος, κρέατα, μπύρες, ξυνό, αλάτι χοντρό και ρίγανη.
Στο βάθος, πέρα απ ́όλα, πάνω απ ́όλα, ο Τελετάρχης, ο Βασιλιάς, ο καλύτερος, ο ομορφότερος, πιο λαμπρός απ ́όλους, ο Τζαζμπανίστας.

Αν η μουσική των ΓΙΑΝ ΒΑΝ ήταν ελληνικό νησί, ποιο θα ήταν αυτό;

Θα είχε στο λιμάνι μεγάλη αψίδα, “Μόνο για Μερακλήδες”. Οι νησιώτες θά’ ξεραν να γλεντούν και να δουλεύουν. Θα είχε πολλούς βράχους αλλά και πράσινο όπως στις Σποράδες, θα΄ χε τροπικά λουλούδια και φρούτα και σούμα από σύκο και θα το΄ βρισκες μόνο όταν δεν θα το΄ψαχνες.

Ως ήχος, με ποια bands/artists συγγενεύεις;

Με όλες τις μπάντες/καλλιτέχνες που ενστερνίζονται την DIY φιλοσοφία και τρόπο παραγωγής και διάθεσης του υλικού τους. Στο τεχνικό κομματι του ήχου θά θελα να μοιάζαμε με Heliocentrics ή Marijata αλλα δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα.

Δισκογραφικά που βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό; Να περιμένουμε κάτι καινούριο άμεσα;

Έλεγα να κάναμε ένα EP μόνο με διασκευές μιας και έχουμε μαζέψει αρκετές, αλλά οι δίσκοι δεν πολυπουλάνε και λέω να κάνουμε υπομονή. Θα βγάλουμε σε ψηφιακή μορφή τις διασκευές και θα ετοιμάσουμε σε κανένα χρόνο το καινούριο άλμπουμ με δική μας μουσική, δεν είμαι σίγουρος για το φόρματ, “δεν θέλω πολυτέλειες και πολυκατοικίες”, θα δούμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;